BLOG: Kdo je v NHL stále k mání? Někdejší NEJ bek NHL, iron man či čerstvý vítěz Stanley Cupu

3 minuty čtení
píše David J.

Je to už dlouho, co se po konci sezony v NHL otevřel trh s volnými hráči. Konkrétně od 13. července. To nejžhavější zboží (čtěte nejlepší hráči) bylo rozebráno během pár hodin. Některá zajímavá jména jsou ale pořád k mání…

Nazem KADRI (útočník)

Skoro to vypadá, že kanadský forvard při oslavách Stanley Cupu odhodil mobil a stále ho nenašel. Vždyť v základní části minulého ročníku zaznamenal parádních 87 bodů, dalších 15 v play-off. Udájně ale požaduje sezonní plat okolo 9 milionů dolarů. Pořádná pálka. Kdo na to přistoupí? Údajně má blízko k dohodě s New York Islanders.

Poslední klub: Colorado Avalanche
Plat v minulé sezoně: 4,5 mil. dolarů

Foto: SKYsports.com
Foto: SKYsports.com

P. K. SUBBAN (obránce)

V roce 2013 získal Norrisovu trofej pro nejlepšího zadáka v NHL. V roce 2017 byl v dresu Nashvillu blízko Stanley Cupu. Dnes je mu ale už 33 let a tyhle časy jsou dávno pryč. Skončila mu smlouva, která mu ročně zajišťovala 9 milionů dolarů. Podepisoval ji ještě jako hráč Montrealu. A doteď novou v kapse nemá. Sáhne po něm ještě někdo?

Poslední klub: New Jersey Devils
Plat v minulé sezoně: 9 mil. dolarů

Foto: SKYsports.com

Phil KESSEL (útočník)

Je to už osm let, co tento americký útočník, který se nikdy netajil láskou k jídlu, podepsal výnosný kontrakt s Torontem na 8 milionů dolarů. Za tu dobu ale stihl ještě hrát za dva kluby –⁠ Pittsburgh, se kterým slavil dva Stanley Cupy, a Arizonu, kde působil poslední tři sezony. V té minulé zapsal 52 bodů. Většinu týmů už asi neláká, ale za malý peníz by pořád odvedl poctivou službu. Dočká se?

Poslední klub: Arizona Coyotes
Plat v minulé sezoně: 8 mil. dolarů

Foto: NHL.com
Foto: NHL.com

Loui ERIKSSON (útočník)

Nechceme býti špatnými proroky, ale bylo by překvapením, kdyby 37letý Švéd našel v NHL ještě práci. Vancouver se ho před minulou sezonou zbavil, aby mu nezatěžoval platový strop 6 miliony dolarů. Loňský ročník v Arizoně už byla nejspíš pro rodáka z Göteborgu nejspíš labutí písní v nejlepší lize světa. Nebo se dočkáme velkého překvapení?

Poslední klub: Arizona Coyotes
Plat v minulé sezoně: 6 mil. dolarů

Foto: Arizona-nhl.com

Braden HOLTBY (brankář)

V roce 2016 vyhrál Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL, o dva roky později měl velkou zásluhu na tom, že Vegas Golden Knights neukončili svou nováčkovskou jízdu pohádkovou tečkou. No, letí to. Teď je srpen 2022 a Holtby stále nemá práci. Byť je mu 32 let, někteří brankáři v tomto věku bývají na vrcholu kariéry. Minimálně jako dvojka by ještě obstál.

Poslední klub: Dallas Stars
Plat v minulé sezoně: 2 mil. dolarů

Foto: NHL.com

Keith YANDLE (obránce)

989. Tolik zápasů odehrál v kuse! K přerušení došlo až v minulé sezoně, kdy ho ve Philadelphii posadili na tribunu. Před startem nové sezony mu bude 36 let a zdá se být dost pravděpodobné, že bývalá někdejší opora Arizony, Rangers nebo Floridy už v NHL práci nenajde. Nebo přece jenom dostane ještě šanci?

Poslední klub: Philadelphia Flyers
Plat v minulé sezoně: 900 tis. dolarů

Foto: SKYsports.com

Zdeno CHÁRA (obránce)

Dlouho patřil k totálním ikonám Bostonu. Když mu v Bruins ale zamávali, končit nechtěl. Tak si střihl ještě sezonu ve Washingtonu, a pak ještě jeden rok v dresu Islanders. Stanley Cup už v kapse měl, lákalo ho ještě stát se obráncem s nejvíce zápasy v historii NHL. Povedlo se. Slovenská legenda se zastavila na čísle 1680. Posune rekordní milník? Těžko říct. Má už 45 let!

Poslední klub: New York Islanders
Plat v minulé sezoně: 750 tis. dolarů

Foto: irozhlas.cz
Foto: irozhlas.cz

Další zajímavá jména, která jsou stále k mání…

Anton Strålman (obránce)

Danny DeKeyser (obránce)

Calvin De Haan (obránce)

Paul Stastny (útočník)

Joe Thornton (útočník)

Cody Eakin (útočník)

Kyle Turris (útočník)

Alex Galchenyuk (útočník)

Dominik Simon (útočník)

Uvidíme, kdo ze zmíněných hráčů ještě najde práci v NHL, a kde to bude. Jisté ale je, že hvězdy NHL budete moct vidět i na vlastní oči v Praze, kam na podzim dorazí San Jose Sharks a Nashville Predators. Blíž už hokejové hvězdy nebudou, tak si tuto šanci nenechte ujít (více informací ZDE)!

🎫 Vstupenky na PÁTEČNÍ zápas San Jose – Nashville
🎫 Vstupenky na SOBOTNÍ zápas Nashville – San Jose