Edmonton, Vegas a ti druzí. Jak vypadá Pacifická divize?

4 minuty čtení
píše David Zlomek

Pacifická divize možná na první pohled nevypadá nejatraktivněji, nicméně opak je pravdou. Na západě USA, kde týmy z této divize sídlí, se bude hrát v letošním ročníku NHL napínavý hokej. Dva favorité jsou jasní, navíc se přidal i tým ze Seattlu, který odstartoval svou premiérovou sezonu mezi hokejovou smetánkou.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

McDavid a Draisaitl už chtějí dovést Oilers na vrchol!

Začněme u největších favoritů. Nejen my, ale i sázkové kanceláře vidí jako největšího favorita na zisk divizního titulu tým z Las Vegas.

Ten je už od svého vstupu do ligy prvotřídním mužstvem a dokazovat to chce i v letošní sezoně. Golden Knights zažili poměrně divoké léto. Odešel vítěz trofeje pro nejlepšího brankáře Marc-Andre Fleury, ale také třeba Čech Tomáš Nosek. Novými posilami se stali například Jevgenij Dadonov, Nolan Patrick či Sven Baertschi.

Hned za Vegas je v pořadí bookmakerů Edmonton. Organizace, kterou proslavil hlavně Wayne Gretzky, se dlouhodobě nemůže dočkat kýženého úspěchu. Dovést k němu ho mají úchvatní forvardi Connor McDavid s Leonem Draisaitlem. Jazýčkem na vahách by měl být Zach Hyman, kterého si Oilers za velké peníze pořídili v létě z Toronta.

edmonton hraci - nhl edmonton - vstupenky na edmonton - listky na oilers

Sparing pro elitní dvojku, nebo svěží vítr divize?

A nyní už se dostáváme do kategorie „ti druzí”. Na úvod zmiňme například Calgary, které se už roky trápí v šedém průměru. Není to ani dobré, ani špatné. A právě to mnohé fanoušky frustruje. Buď do toho bouchněme, přiveďme posily a bojujme o Pohár, nebo tým rozpusťme a vrhněme se do přestavby. Tak aktuálně přemýšlejí příznivci Flames.

Plamenům navíc odešel kapitán Giordano do Seattlu. Jeden ze zajímavých příchodů se týká i Čechů, jelikož Daniel Vladař sem zamířil za pozicí gólmanské dvojky.

Nepatří sice mezi favority, přesto jsou na něj fanoušci obrovsky natěšení. Řeč je pochopitelně o Seattlu, novém účastníkovi ligy. Ten posbíral hráče z rozšiřovacího draftu a na poli výměn moc aktivní nebyl. Osa týmu od brankáře Grubauera, přes obránce Giordana až k útočníkovi Eberlemu ale nevypadá zase tak zle.

Trochu v závětří čeká Vancouver. Tomu se „za pět minut dvanáct“ povedlo podepsat své dva mladé drahokamy Eliase Petterssona a Quinna Hughese. Do týmu pak přišel například Jaroslav Halák. Postup do play off by Kosatkám neměl uniknout.

V rychlosti něco o celcích z Kalifornie – Los Angeles pomalu dorůstá velice nadějný tým, který je opřený o skupinku výtečných veteránů Kopitara, Browna a Doughtyho. Na větší úspěch to ale ještě nebude.

Boje o Pohár se ještě netýkají ani Anaheimu, kde se soustředí na vývoj svých mladíků a na ligový vrchol budou Kačeři mířit až za několik let. Na Zegrase či Drysdalea je však třeba dát si pozor už teď.

To v San Jose je atmosféra ponurá. Žraloci za sebou mají špatnou sezonu, ničemu nepomáhá ani situace s problematickým Evanderem Kanem nebo nejistota ohledně dalšího pokračování Tomáše Hertla.

Spojené státy americké od začátku listopadu otevírají hranice a my pro Vás už nyní chystáme zajímavé tripy na NHL i NBA. Zakončete rok silvestrovským trojzápasem v New Yorku, vyrazte na začátku roku 2022 do Kalifornie a Nevady (co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas!) 🙂 , nebo vyplňte konec ledna opět multizájezdem do New Yorku.

Přejít do FAN shopu