Eurobasket se blíží! Jsou Češi favority? A přijede Joker?

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Sportovní akce roku v České republice je pořádně blízko. O2 arena dostala výjimečnou možnost spolupořádat evropský basketbalový šampionát. V Praze se kromě domácích předvedou například Srbové, kteří patří k favoritům celého mistrovství. Co pražská skupina nabídne? A jaké hvězdy obohatí celé dění?

Soutěže o ceny nebo zajímavosti ze sportovního dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Začněme v Praze, kde budou chodit obří návštěvy zejména na naši reprezentaci. Není se co divit, Češi mají jeden z nejlepších kádrů za hodně dlouhou dobu a minimálně ze skupiny by postoupit měli.

Velice povzbudivé jsou rozhodně výsledky z kvalifikace na MS, která se naposledy hrála poměrně nedávno. Díky dvě triumfům na začátku července postoupili do další fáze, která se odehraje těsně před Eurobasketem. Ten pro Čechy odstartuje 2. září proti Polsku. Pokud nejste zarytými fanoušky, představíme vám pár jmen.

Program zápasů české reprezentace

Polsko vs. Česko, pátek 2. září od 17:30
Česko vs. Srbsko, sobota 3. září od 17:30
Česko vs. Nizozemsko, pondělí 5. září od 17:30
Finsko vs. Česko, úterý 6. září od 17:30
Česko vs. Izrael, čtvrtek 8. září od 17:30

To první, Tomáš Satoranský, vám určitě něco říká. Po štaci ve Španělsku se vydal do NBA, kde strávil sedm sezon! Nesmírně úctyhodný počin podtrhuje i fakt, že si zahrál ve Washingtonu nebo slavném Chicagu. Kromě toho podepsal pohádkovou smlouvu a stal se zavedeným ligovým jménem. Po letošní sezoně se však vrátil zpátky do Barcelony. Ale pozor, jeho start je po zranění nejistý.

Foto: sport.cz

Ve španělském klubu se potká s další žijící legendou českého basketu, Janem Veselým. Ten NBA zkoušel také, avšak moc úspěšný nebyl. Zato v tureckém Fenerbahce si vydobyl status superhvězdy, se kterou se v létě jen těžko loučili.

Nástupcem těchto dvou borců v zámořské elitní lize by měl být Vít Krejčí, který se v uplynulém ročníku prosazoval v dresu Oklahomy. Sezonu měl přerušenou zraněními, do té nové by měl jít úplně v pohodě. V dresu reprezentace ho nepřehlédnete.

A kdo dál? Třeba Patrik Auda, zkušený borec, který se dlouho pohybuje v zahraničí. Japonskou štaci za sebou má nejvyšší člen kádru Ondřej Balvín.

Největším tahákem pražské skupiny je rozhodně Srbsko. To dojede s enklávou borců z NBA, a to v čele s Nikolou Jokičem, absolutní superhvězdou z Denveru. Nikdo mu neřekne jinak než Joker.

Foto: NBA-ilustrates

Závěrem zmiňme ještě další jména, které se Eurobasketu, jenž se hraje ještě v Berlíně, Kolíně, Miláně a Tbilisi, zúčastní.

Rudy Gobert, jeden z nejlepších defenzivních borců světa, povede Francii, Luka Dončič, dle mnohých nejlepší mladý hráč basketbalu, potáhne Chorvatsko, a Giannis Antetokounmpo je už teď řeckou legendou.

Eurobasket bude absolutním sportovním svátkem, který zaujme nejen basketbalové fanatiky. Nenechte si tento svátek ujít. Podívejte se na naši nabídku ZDE a neváhejte nás kontaktovat. Jokič a spol. budou na dosah ruky!