Favorité z luxusních destinací? NHL prostě umí

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Stanley Cup může v NHL vyhrát každý. Je to sice klišé, ale už několikrát se ukázalo, jak pravdivé je. V posledních sezonách – včetně té současné – se však ukazuje, že favorité jsou z destinací, které lákají nejen hokejem.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Tradiční baštou je New York. Rangers v minulém ročníku dokráčeli až do finále konference, kde však narazili. Jejich tým ale stále patří k nejmladším v lize. Co to znamená? Velkou šanci na triumf i v letech příštích. Týká se to pochopitelně i letošní sezony.

Dle sázkových kanceláří jsou Blueshirts sice až desátým největším favoritem na titul s kurzem 17, avšak partu ze slavné Madison Square Garden nelze podceňovat. Jeden z nejlepších gólmanů v lize v podobě Igora Šesťjorkina, solidní obrana a v útoku jedna z nejlepších dvojic v lize Zibanejad – Panarin, to jsou letošní Rangers.

Velmi dobře dělají hokej i na Floridě. Jak paradoxní. V Kanadě, kolébce hokeje, čekají na triumf svého týmu dlouhá léta. Na opačné straně Severní Ameriky mají přitom dva z nejlepších celků ligy.

Tampa Bay je kapitolou sama pro sebe. Hegemon posledních let útočil dokonce na nevídaný zlatý hattrick, radost mu pokazilo Colorado. I tak je ale jejich tým obdivuhodný. V Tampě prostě umí, dělají hokej systematicky a trpělivá práce se vyplácí.

Trpělivost moc neukázal druhý tým z poloostrova, tedy Panthers. Ti v poslední sezoně mířili na nejvyšší příčky, avšak vyhořeli hned ve druhém kole play off právě proti rivalům z Tampy Bay.

V létě do toho Panthers pořádně práskli a provedli jednu z největších výměn za poslední léta. V obřím trejdu získali Matthewa Tkachuka, hráče jako dělaného do play off. Vynikající hokejista, ale také trochu hajzlík. Neohlíží se, proti komu hraje. Zajímá ho jediné – dostat puk do branky. Někdy ale opravdu překročí hranici, jako třeba v zápase proti LA Kings.

Díky Los Angeles se plynule dostáváme na druhou stranu USA. Kings sice nepatří mezi favority, avšak blízcí sousedé z Las Vegas ano. Ti fanouškům dluží za minulou sezonu pořádné „odstupné“. Byla to totiž ostuda, ať už z administrativního hlediska, či předváděnými výkony na ledě.

Naplno uzdravený Jack Eichel a nový trenér Bruce Cassidy však dělají zázraky. Tým se neskutečně zvedl a dá se očekávat, že v play off půjde opravdu daleko. Zvlášť Eichel, jenž si loni prošel složitou operací, hraje jako z partesu. Mrkněte, jak sám rozhodl zápas proti Winnipegu.

Jasně, favority najdeme i jinde. Toronto, Edmonton nebo Colorado by se určitě po přečetní článku zlobily, avšak je očividné, že dokonale platí i rovnice parádní destinace = parádní hokej. Přesvědčit se o tom můžete i na vlastní oči. Podívejte se na naši nabídku a vycestuje s námi na vysněnou dovolenou vašeho života!