Florida, to nejsou jenom pláže, ale i špičkový hokej!

píše  David Zlomek

Když se zeptáte kohokoliv na světě na to, co si představí pod pojmem Florida, rozhodně vám řekne slunečné počasí, velká a krásná města, zlaté pláže, modrý oceán, velké horko a tak podobně. Florida však v poslední době nabízí i něco jiného. Dvě špičková mužstva hrající slovutnou NHL.

Prvním z nich je severněji položený tým sídlící v Tampě Bay. Lightning už roky patří k užší špičce celé ligy a mají jediný cíl – Stanley Cup. A nemají jinou možnost, protože tým je napěchovaný hvězdami tak, že se zdá, že se jedná o soupisku z Utkání hvězd.

Posuďte sami. V brance má Tampa Bay ruskou hvězdu Andreje Vasilevského. Ten byl loni zvolen nejlepším brankářem celé ligy. V obraně pak stálice NHL v podobě Ryana McDonagha, Victora Hedmana či Mikhaila Sergačeva. A útočnou sílu v podobě kapitána Stevena Stamkose, nejproduktivnějšího hráče loňského ročníku Nikity Kučerova nebo mladé naděje Braydena Pointa netřeba komentovat.

Čeští příznivci ale můžou držet palce také Ondřeji Palátovi a Janu Ruttovi, ti slovenští zase Eriku Černákovi.

Druhým floridským týmem je Florida Panthers a sídlí v oblasti Miami. V posledních ročnících ne moc výrazný tým, nicméně do podvědomí Čechů se dostal díky angažmá Jaromíra Jágra. Před letošní sezonou však Florida dobře posílila a postup do vyřazovacích bojů je pro ni minimum.

Tým vede hvězdné útočné trio Aleksander Barkov, Mike Hoffman a Jonathan Huberdeau. Velkou ofenzivní sílu ještě podporuje Jevgenij Dadonov nebo Vincent Trocheck. Obrana je vyšperkována dvojicí Aaron Ekblad a Keith Yandle, které doplňuje Anton Stralman, jenž až do léta působil pět let právě v Tampě, nebo Mike Matheson. Branku střeží v létě podepsaná hvězda Sergej Bobrovskij.

Skvělý hokej, který oba týmy předvádí, jenom podporuje to, v jak krásném prostředí se oba týmy pohybují. Florida je státem na jihovýchodě Spojených států amerických a omývá ji Atlantský oceán a Mexický záliv. Tampa Bay i Miami jsou nádherná moderní města, ve kterých je co vidět. V Tampě se vyplatí jít například do slavného akvária nebo se jen tak projít kolem řeky.

Co se týče Miami, tak číslo jedna na seznamu musí být slavná pláž Miami Beach a pochopitelně také Ocean Drive. Jinými slovy, ikonické fotky z Miami tady uvidíte na vlastní oči.

To vše v příjemném podnebí, které Florida nabízí. Jelikož se jedná z většiny o subtropický pás, tak i v únoru se zde setkáme s více než příznivými teplotami, které se přes den tradičně šplhají k 25 stupňům Celsia.

Když se k skvělému hokeji na jednom z nejhezčích míst v Americe přidá plavba po malebném Karibiku  a zakotvení na Bahamách, vyjde z toho nádherná dovolená, kterou si můžete obstarat u nás v HokejTour.