VIDEO: Co se stane, když obujete psa do bruslí a postavíte ho na led?

píše Petr Rendek

Abyste si odpočinuli od nákupního šílenství, kterým je Black Friday, tak jsme pro Vás připravili několik blogu s tématem zvířátek. Mají Vás především pobavit a dopřát trošku toho oddychu. Přejeme příjemné počtení.

Soutěž: Máš doma zvířecího sportovce? Pochlub se jím v komentáři na našem facebooku. 

Říká se, že pes je nejlepším přítelem člověka. A jinak tomu nebývá ani v nejlepší hokejové Lize světa. Psi se už nejednou objevily na ledě. A že si to užívali …

Tento zlatý retrívr se svým psovodem – policistou z Washingtonu – vyzkoušel kvalitu ledu v Capital One Areně. Navzdory kluzkému povrchu velmi ochotně aportoval za pukem a při brzdění mírně okusil i tvrdost mantinelu.

Organizace Los Angeles Kings každoročně uskutečňuje závody domácích mazlíčků jednotlivých hokejistů kalifornského klubu. Jednou z disciplín je i běh napříč celým kluzištěm. V roce 2018 patřilo mezi majitele nejšikovnějších psů Jake Muzzin a Tanner Pearson – oba však už organizací „králů“ nepůsobí. Muzzin je hráčem Toronta Maple Leafs, Tanner Pearson hájí barvy Vancouveru Canucks.

Psího kamaráda mají i hráči St. Louis Blues. Americká organizace se pravidelně stará o minimálně jednoho psa, který podstupuje výcvik a po 18-měsíčním tréninku se stává členem programu Duo, kde se věnuje lidem odkázaných na pomoc asistenčních psů.

Obrovskou radost z návštěvy ledu na zápase San Jose Sharks s Edmontonem Oilers Měl černý labrador, který si pobyt u mantinelu mimořádně užíval, a bavil tak zaplněné obecenstvo SAP arény.

Čest vhodné ceremoniální úvodní buly se dostane jen vybraným hostům. Jedním z nich se stal i černý labradorský retrívr Charlie, který byl honorována za služebního psa – veterána americké armády. Puk vhodil mezi kapitány domácího týmu John Tavarese a Justina Faulka. Na konci zápasu se Islanders radovali po divoké gólové přestřelce z vítězství 6: 4.

Velkou senzací zpoza „velké louže“ je i pes Benny. Tento labrador má velké nadání na bruslení, o čemž se můžete přesvědčit v desítkách videí, které kolují internetem a mezi uživateli jsou velmi oblíbené.