Hokejová města za velkou louží. Co všechno vás čeká?

7 minut čtení
Autor: Viktor Háber
(David Zlomek)

Kanadsko-americká NHL a k tomu basketbal nejvyšší úrovně ve městech, kde to žije. Výlet do zámoří se pokaždé vyplatí. Přečtěte si, co vás čeká v nejoblíbenějších městech (Montreal, Chicago, New York, Miami, Tampa, Orlando, Los Angeles a Las Vegas), kde je sport pouhou třešničkou na dortu.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Montreal – francouzská bašta

Proč tam jet: Kromě úchvatných historických památek a sídla slavného Cirque de Soleil je město také Mekkou kanadského sportu. V roce 1976 se zde možná trochu překvapivě konaly letní olympijské hry. Olympijský stadion má mimo jiné insektárium nebo planetárium. O 20 let později město otevřelo také současné Bell Centre, kde se pravidelně scházejí nejlepší fanoušci celé NHL.

Zdroj: timeout.com

Zajímavost: Montreal se inspiroval Paříží a postavil metro, jehož vozy jezdí na kolech místo na kolejích. I zde najdete katedrálu Notre Dame, která vám připomene její pařížskou sestru. A možná se tu nedomluvíte ani anglicky – až čtvrtina místních totiž neumí ani slovo a město obecně upřednostňuje francouzštinu. Možná proto se jmenuje Montreal, a ne Mount Royal – kopec, podle kterého je pojmenován.

Vhodné pro: Fanoušky NHL, sportovní fanoušky obecně, milovníky kultury a ty, kteří chtějí prozkoumat Kanadu – města jako Ottawa a Quebec jsou totiž od Montrealu de facto co by kamenem dohodil a během jednoho výletu tak můžete sfouknout několik měst naráz.

👉 Dvojzápas NHL v Montrealu (11. – 16.11.2022) od 34 900 Kč

Chicago – hlavní město železnic

Proč tam jet: Chicago se již šestým rokem pyšní titulem nejlepšího velkoměsta v USA. Chicago si také vysloužilo přezdívku Město v zahradě, protože má na každém rohu zeleň a je obklopeno jezerem Michigan. Město není jen betonovou džunglí, a kromě výše zmíněných titulů slavilo šestkrát úspěch v NBA v éře Michaela Jordana a třikrát v NHL v éře Mariána Hossy a Patricka Kanea. V současnosti za Chicago chytá Petr Mrázek.

Zdroj: choosechicago.com

Zajímavost: Chicagu se přezdívá Větrné město, a to i přes to, že je až sedmým největrnějším městem v USA. Zároveň je právem hlavním městem železnic ve Spojených státech – má jich nejvíce ze všech. Je to také jedno z mála měst v USA, kde mají své zastoupení všechny známé sporty – NHL, NBA, NFL, MLB a MLS.

Vhodné pro: Fanoušky NHL, NBA, sportovní fanoušky obecně, příznivce chladnějšího podnebí, milovníky zeleně a přírody.

👇 Chicago
Dvojzápas NFL v Chicagu (12.- 19.11.2022) od 39 500 Kč
Trojzápas NHL + NBA v Chicagu (15. – 22.2.2023) od 36 900 Kč

New York – na pověry nedejte

Proč tam jet: Kromě sportu je New York proslulý také stavbami a památkami, které zná celý svět. Pravděpodobně jste už slyšeli o Soše svobody, Central Parku, Times Square, Ground Zero (kde kdysi stála Dvojčata), Brooklynském mostě a Rockefellerově centru. To vše můžete vidět v rámci jediného zájezdu.

Zdroj: news.artnet.com / foto: Volkan Furuncu

Zajímavost: Na slavné Wall Street můžete vidět slavnou bronzovou sochu býka, symbol nezdolnosti Newyorčanů. Říká se, že když ho pohladíte po koulích, budete bohatí a úspěšní. To ale zřejmě neplatí pro místní hokej ani basketbal. New York Knicks vyhráli NBA naposledy v roce 1973, Islanders triumfovali v NHL v roce 1983 a Rangers také poměrně dávno – v roce 1994.

Vhodné pro: Fanoušky NHL, fanoušky NBA, fanoušky sportu obecně, milovníky nočního života, milovníky rychlého občerstvení a nezdravé kuchyně, milovníky multikultury a pouličních show.

👇 New York
Connor McDavid v New Yorku: Trojzápas NHL (20. – 27.11.2022) od 39 500 Kč
David Pastrňák v New Yorku: Dvojzápas NHL (15. – 21.1.2023) od 36 900 Kč
Dvojzápas NHL v New Yorku ( 3. – 8.3.2023) od 35 900 Kč

Miami – město pro každého

Proč tam jet: Vidět americký luxus a úžasné pláže u Karibiku je snem snad každého z nás. Neztratí se však ani dobrodruzi, kteří se mohou vydat do národního parku Everglades a aligátory si prohlédnout na vlastní oči. Pokud se jich bojíte, podívejte se raději na Pantery (pochopitelně na hokeji) nebo na basketbalový tým Heat s basketbalovým zvířetem Jimmym Butlerem.

Zdroj: pelipecky.sk

Zajímavost: Mnoho lidí si myslí, že Florida Panthers sídlí v Miami, ale není tomu tak. Sídlí ve městě Sunrise, které se nachází v metropolitní oblasti Miami, ale z velkých měst je nejblíže Fort Lauderdale. Od Miami je však vzdáleno pouhých 52 kilometrů. Sunrise je také nejmenším městem, kde se hraje NHL – má 97 000 obyvatel, tedy podobně jako Olomouc.

Vhodné pro: Fanoušky NHL, fanoušky NHL, dobrodruhy, milovníky pláží a koupání, milovníky luxusu.

👇 Miami – Florida
NHL All-Star na Floridě + plavba lodí po Karibiku (3. – 12.2.2023) od 54 900 Kč
Zájezdy do Miami od 41 900 Kč

Tampa a Orlando – to nejlepší z NBA a NHL

Proč tam jet: Ne každý den máte možnost vidět Stepha Curryho, Connora McDavida nebo Nikitu Kučerova – tedy naprostou sportovní elitu – během jednoho výletu. Jednoduše to nejlepší z basketbalu a hokeje zároveň.

Zdroj: elespectador.com

Zajímavost: Během jednoho výletu můžete vidět dva nedávné šampiony – zatímco v NBA vládli Golden State, v letech 2020 a 2021 triumfovala v NHL Tampa Bay. Na své si přijdou i vaše manželky a děti – můžete je vzít do slavného resortu Disneyland v Orlandu.

Vhodné pro: Fanoušky NHL, NBA, milovníky americké kultury, vaše děti.

Trojzápas NHL + NBA na Floridě (2. – 9.11.2022) od 41 900 Kč
Dvojzápas NHL na Floridě (5. – 12.2.2023) od 44 900 Kč

Los Angeles – hvězdy, kam se podíváte

Proč tam jet: Los Angeles je stejně tak o sportu jako o filmu. Slavný nápis Hollywood byl původně reklamou na realitní kancelář, ale zničil ho opilý řidič. Když písmena zchátrala, veřejná kampaň shromáždila prostředky na nový nápis, přičemž třeba písmeno Y sponzoroval Hugh Hefner a písmeno O Alice Cooper. Nejen tyto hvězdy najdete na vyhlášeném Chodníku slávy, kde jich je přes 2500. Kdo se pozorně dívá, najde zde také osobnosti z oblasti hokeje a basketbalu.

Zdroj: visittheusa.com

Zajímavost: Slavná Route 66, která měří celkem 3 940 mil, končí u mola Santa Monica Pier, nejznámější pláže v celé Kalifornii. Vynásobte toto číslo pěti a získáte kapacitu Crypto.com Areny, která je kromě LA Kings domovem týmů NBA LA Lakers a LA Clippers. Právě v této aréně se představily legendy jako Kobe Bryant a Wayne Gretzky a nyní Anže Kopitar a LeBron James.

Vhodné pro: Fanoušky NHL, NBA, milovníky filmů, extravagance, přírody a měst na západě. Můžete se také vydat na výlet do San Francisca nebo Las Vegas a Grand Canyonu.

👉 Trojzápas NHL+NBA v Los Angeles (23. – 30.11.2022) od 39 900 Kč

Las Vegas – celý svět v jednom městě

Proč tam jet: Kvůli celkové atmosféře a možnosti hřešit. Pokud však nechcete utrácet peníze a chcete prozkoumat západ USA, Údolí smrti nebo Grand Canyon – největší kaňon na světě – jsou v parádní dojezdové vzdálenosti. Můžete to zkombinovat třeba s NHL, atmosféra na utkáních tamních Golden Knights je vyhlášená.

Zdroj: visittheusa.com

Zajímavost: V jednom městě je vlastně celý svět v malém. V Las Vegas najdete Eiffelovu věž, Sochu svobody, egyptskou sfingu a benátský přístav. Nenajdete zde však hodiny v kasinu, to proto, abyste neměli ponětí, jak dlouho už tam sedíte. Celé město je plné nejlepších hotelů na světě, David Copperfield zde má své představení a před každým zápasem Vegas Golden Knights se koná show, kterou musíte vidět – je to totiž nejlepší předzápasová show v celé NHL.

Vhodné pro: Fanoušky NHL, NBA, milovníky hazardu, milovníky tepla, nadšence divoké přírody, fanoušky moderní architektury.

👉 Zájezdy do Kalifornie a Nevady od 39 900 Kč