Hokejový gentleman Jakub Voráček se vrací do Columbusu. Jakou zanechal stopu u Flyers?

5 minut čtení

Deset let a dost! Jeden z nejuznávanějších českých hokejistů poslední dekády Jakub Voráček byl po deseti sezonách v dresu Philadelphie Flyers vyměněn. Teď před ním stojí nová výzva. Po deseti letech se vrací tam, kde svou pouť nejlepší ligou světa začínal – do Columbusu Blue Jackets. Buďte u toho s námi! Nejen zájezdy na NHL, ale také soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Fanoušci Flyers se s těžkým srdcem loučí se svým hrdinou, oporou posledních let, která vytvořila až ikonické duo s Claudem Girouxem. Nejlepší období kariéry zažil 31letý křídelník ve Philadelphii v sezoně 2017–18, kdy posbíral 85 kanadských bodů (20+65) v 82 zápasech a zařadil se mezi největší hvězdy celé NHL. V srdcích fanoušků zanechal obrovskou stopu.

V posledních sezonách ale začal mírně stagnovat a jeho pozice v hierarchii klubu oslabovala. Necítil už takovou podporu trenéra. Zkušený tvůrce hry byl stále schopný získat body, přesněji asistence, nicméně vedení Flyers už se rozhodlo jít jinou cestou. Voráček se tak díky výměně za Cama Atkinsona vrací do Columbusu.

NÁVRAT DO ZNÁMÉHO PROSTŘEDÍ

Spekulovalo se, zda po něm nesáhne už Seattle v rozšiřovacím draftu, ale budoucnost Jakuba Voráčka v NHL je nakonec úplně jiná. Tedy jiná, vlastně staro-nová.

Před výměnou do Philadelphie v létě 2011 odehrál Voráček v dresu celku z Ohia tři sezony a i tam si vedl na prahu své velké kariéry velmi dobře. Bude zajímavé sledovat, jak se mu bude ve známém prostředí dařit nyní. Voráček má platnou smlouvu ještě na následující tři ročníky s průměrným ročním platem ve výši 8,250 milionů dolarů.

V posledním ročníku Voráček nastřílel pouhých devět branek. Nakopne se díky výměně k „restartu“ už tak parádní kariéry? Blue Jackets jsou momentálně v přestavbě, jen těžko budou moci pomýšlet třeba na Stanley Cup. K ruce může dostat Patrika Laineho, jinak není hráčský materiál „modrokabátníků“ kdovíjak působivý. Tím spíš se ale naskýtá Voráčkovi šance, jak se vrátit do klíčové role, kterou měl ještě pár let zpátky u Flyers. Oheň dokázat mnohé v sobě jistě pořád má.

HOKEJISTA, JAKÝCH MÁ ČESKÝ HOKEJ POSKROVNU

Jakub Voráček je bojovník v ryzím slova smyslu. Vždycky, když to jen trochu šlo, přijel zhuntovaný po náročné sezoně reprezentovat na světové šampionáty. Byl pravidelným kapitánem národního týmu. Spolehnutí na něho bylo jak na ledě, tak mimo něj. Byl lídrem, kterého si v týmu přeje každý kouč. Važme si takového hráče, český hokej má hokejistů jeho kalibru jen poskrovnu.

Ba co víc, ryšavý fousáč „Voras“, to není jen vynikající hokejista, ale i člověk. Díky Nadaci Jakuba Voráčka dlouhodobě pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou. A velký zájem jeví i o naši Českou republiku. I když žije po většinu roku tisíce kilometrů daleko a za oceánem si pořád plní svůj dětský sen, často se minimálně myšlenkami vrací tam, kde ho hokej naučili.

Svým čistým a nevšedním stylem se vyjadřuje k aktuální politické situaci, nepoužívá nic neříkající fráze, zajímá se, hledá řešení a nabízí svůj pohled. Pohled zkušeného a úspěšného člověka, který má co srovnávat. Voráček je zkrátka sportovcem, který má výrazný přesah mimo ledovou plochu. Takovému hokejistovi se nesluší nic jiného, než popřát mnoho štěstí na nové adrese v Columbusu Blue Jackets.

BACK-TO-BACK ŠAMPIONI SI JDOU PRO HATTRICK?

Fantastická a elektrizující atmosférou nabitá NHL začne už za několik málo měsíců a my budeme u toho! Nejen nový zaměstnavatel Jakuba Voráčka bude vzbuzovat velkou pozornost. Tampa Bay Lightning může zaútočit na třetí Stanley Cup po sobě. Budou u toho čerství back-to-back šampioni z Česka Jan Rutta a Ondřej Palát?

Od podzimu chceme začít opět vypravovat naše klienty za zážitky do zámoří, kde si můžeme společně užít nejen NHL, ale i další tradiční severoamerické sporty. Už nyní nabízíme zájezdy do New Yorku, Kalifornie a Nevady nebo do Miami.

NÁŠ TIP: Nenechte si ujít novinky v našem FAN shopu.
Potěšte svou hokejovou duši suvenýry už od 25 korun!

Přejít do FAN shopu