Hrdost i stříbrné slzy s cenou zlata aneb OHLASY na úspěch české dvacítky

2 minuty čtení

Po 22 letech ve finále, po 18 letech medaile. Česká dvacítka okolo Jiřího Kulicha, Davida Jiříčka nebo Stanislava Svozila dala českým hokejovým fanouškům naději, že to s českým hokejem zase není tak špatné. Slova hrdosti, chvály, pocitu skvělé reprezentace kolují od známých osobností sociálními sítěmi, přestože finále s Kanadou nemělo zlatou tečku.

Jako jeden z prvních přispěchal s gratulací premiér České republiky Petr Fiala.

Prezident českého hokejového svazu Alois Hadamczik byl dosud posledním trenérem, který dovedl české juniory na MS k medaili (v roce 2005). Teď cítil hrdost a pocit, že čeští mladíci vyvolali v republice hokejovou euforii.

Bývalý český obránce Ladislav Šmíd sportovně ocenil Kanaďany s tím, že zlatá medaile je zaslouženě ve správných rukou. A před českými mladíky smekl. „Ukázali jste, že tvrdá práce funguje!“

Útočník Jakub Voráček byl při finále zatraceně nervózní. Po konci pěl na české mladíky ódy. „Skvělý turnaj pro Česko. Skvělé tempo, skvělá mentální síla. Neskutečné!“ A taky na závěr poblahopřál Kanaďanům.

Komentátor České televize Robert Záruba zmínil, že stříbrný úspěch ocení čeští mladíci až později. A taky připomněl, že jako jediný tým na MSJ 2023 Češi neprohráli v základní hrací době.

Šéfredaktor redakce sportu ČT Michal Dusík navázal na svého kolegu a připomněl, že stříbro není dílem náhody. České hochy bere i bez zlata za šampiony.

S gratulací se přidal i Václav Nedorost, jeden z těch, kteří mají doma dvě zlaté medaile z MSJ v letech 2000 a 2001.

Skvělou reprezentaci ocenil Jakub Koreis, bývalý hokejista a nynější expert televize O2 TV Sport a moderátor podcastu Bomby k tyči.

Majitel Pardubic Petr Dědek věří, že trenér Radim Rulík letos ještě nějakou medaili přidá. Podaří se mu to s Dynamem?

Stříbro s cenou zlata. Tak glosoval úspěch české dvacítky i bývalý hokejista a nynější skaut Dallasu Stars Jiří Hrdina.