Kdo překvapí v nominaci na MS? Černoch či Jiříček zaujali fanoušky

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Mistrovství světa se kvapem blíží a s ním pochopitelně i seznam hráčů, kteří Českou republiku budou reprezentovat. Dlouho se pozornost upírala na hvězdy z NHL, nicméně po vydařených Českých hrách je také čas se podívat na borce, kteří kolem sebe takovou auru nemají. Kdo by se v nominaci mohl objevit?

Soutěže o ceny a další zajímavosti najdete na našich sociálních sítích Facebooku Instagramu.

Začněme Jiřím Černochem, hráčem Karlových Varů. Pracovitý útočník byl pro leckoho překvapivým jménem, avšak v zápasech v Ostravar Areně ukázal, že rozhodně není do počtu. Ba naopak. Díky svým výkonům od začátku přípravy je jedním z hlavních kandidátů na post čtvrtého centra.

V devíti zápasech se mu podařilo nakupit nejen osm bodů, ale také plno mikro momentů, které hrají v jeho prospěch. Ve svých pětadvaceti letech se konečně prosadil i do dospělé reprezentace, vždyť v těch mládežnických hrál dlouhá léta.

Foto: irozhlas.cz

Věkem stále mládežník je bek David Jiříček, jenž válí za Plzeň. Mladého obránce letos v létě čeká draft a očekává se, že půjde hodně vysoko. Své akcie by mohl zvýšit na světovém šampionátu, kam by se mohl podívat.

Svými výkony v přípravě hodně zaujal, dostával hodně prostoru na přesilovkách, kde ukazoval, jaký ofenzivní potenciál v něm dřímá.

Velkým příběhem bylo i představení brankáře Štěpána Lukeše. Ten už měl před turnajem v Ostravě sbaleno, nicméně zdravotní problémy Petra Kváči způsobily, že Lukeš nakonec chytal dva zápasy, ve kterých se předvedl na tolik, že má stále možnost do Finska jet. Ale že by ho to nějak rozhodilo? „Nervózní nejsem vůbec, nejsem stresař,“ prohodil.

Foto: sport.aktualne.cz

Pořádně zamotanou hlavu musejí mít trenéři i z Petra Holíka. Útočník Komety vynikl zvlášť v kanonádě proti Švédsku, kterou řídil dvěma góly a dvěma asistencemi. „Z osobní stránky to nijak neberu,“ řekl skromně. V koutku duše ale určitě doufá, že se do konečně nominace vleze.

» Helsinky a Tampere: Krásná města i rodiště světových hokejistů

A na závěr Matěj Blümel. Ten hrál jako již tradičně velice s velkým nasazením, za což byl i bodově odměněn. Ke čtyřem asistencím gól nepřidal, což si s nadsázkou vyčítal. „Nějaké góly jsem mohl dát, jsem dřevák,“ řekl se smíchem.

Pardubický útočník je navíc super kluk do kabiny. O jeho charakteru svědčí i to, že z extraligové sezony odletěl na olympiádu – avšak jako náhradník. Nevěděl, jestli se vůbec dostane do hry, i tak ale odjel s chutí reprezentovat.

Foto: denik.cz

Český tým vypadá velice slibně. Prokázal to i na ledě v Ostravě, kde si hned několik borců řeklo o závěrečnou nominaci. Společně s esy z NHL by trenérský tým mohl namíchat fungující lektvar. A u toho chcete být! Díky našim zájezdům máte šanci vidět úvodní zápas české reprezentace naživo!

Nabídka zájezdů a vstupenek na MS 2022 ZDE.