Montreal vyhrál jackpot! Do jakých týmů by mohly zamířit české naděje?

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Dá se říct, že první velká událost příští sezony NHL je za námi. Draft, tedy výběr mladíků, se do ní tak nějak řadí. A s ním je spojena i loterie. Losuje se mezi týmy, které se nedostaly do play-off. Ten, kdo skončil hůř, má vyšší šance vybírat z lepšího místa. Letos vyhrál jackpot Montreal.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

A je to velice příhodné, jelikož samotná událost se bude konat v jeho aréně. Bývá to velká sláva, talenti z celého světa se společně se skauty a manažery týmů střetnou na dva dny v jedné aréně. Zatímco vedoucí týmů kují pikle, koho vybrat, hráči samotní jsou nervózní tak, až se třepou.

Je víceméně jasné, že z prvního místa, které patří Canadiens, půjde Shane Wright. Obrovsky talentovaný borec, jenž je svým stylem hry přirovnáván například k Johnu Tavaresovi či Patriceovi Bergeronovi.

Navíc mu nechybí zdravé sebevědomí, které by možná někdo nazýval drzostí. „Nepochybuji o tom, že bych měl být vybraný jako jednička,“ řekl v nedávném rozhovoru.

Foto: Shane Wright – IG.

Pak už je situace celkem nejistá. Kterýkoliv hráč může vyletět, ale také sletět. Napovědět by mohl také světový šampionát, na kterém se některé naděje představí.

Radost musí mít sousedé ze Slovenska, jelikož hned několik skautů a renomovaných webů se shoduje, že hned ze druhého místa by mohl být vybrán Juraj Slafkovský. Je však otázkou, kam zamíří. New Jersey, které tuto volbu drží, vyhlásilo, že je ochotno tento výběr vyměnit.

Kolem pátého místa by se mohli potkat dva velice nadějní obránci z našich končin. David Jiříček z Plzně a Slovák Šimon Nemec jsou favority do první desítky, spíš se s nimi počítá do první pětky. Do těchto pozic byli vylosováni Arizona, Seattle a Philadelphia.

Překvapením v prvním kole by mohl být Jiří Kulich. Mladý střelec, jenž v sezoně hrál za Karlovy Vary, zazářil na uplynulém šampionátu do 18 let. Byl na něm vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje, v šesti zápasech vstřelil devět branek a přidal dvě asistence.

Kupříkladu renomovaný expert Craig Button zařadil ve „svém“ draftu Kulicha dokonce na celkové čtrnácté místo. Pokud by se tyto předpoklady vyplnily, měli by Češi a Slováci v prvním kole hned čtyři zástupce. Parádní číslo!

Pořadí draftu NHL 2022

  1. Montreal Canadiens
  2. New Jersey Devils
  3. Arizona Coyotes
  4. Seattle Kraken
  5. Philadelphia Flyers
  6. Columbus Blue Jackets (výběr v draftu získaný výměnou s Chicagem Blackhawks)
  7. Ottawa Senators
  8. Detroit Red Wings
  9. Buffalo Sabres
  10. Anaheim Ducks
  11. San Jose Sharks
  12. Columbus Blue Jackets
  13. New York Islanders
  14. Winnipeg Jets
  15. Vancouver Canucks
  16. Buffalo Sabres (Vegas Golden Knights)

O dalším pořadí draftu se rozhodne dle konečného pořadí týmů po skončení play-off.

Doporučujeme:
NHL v Praze: Nashville Predators – San Jose Sharks (pátek nebo sobota)
Dárková poukázka
Zájezdy do Kalifornie a Nevady
Zájezdy do Miami
Zájezdy do New Yorku