Nashville Predators: Klub, který je pro fanoušky z Evropy velkým lákadlem

3 minuty čtení
Autor: Jakub Vaverka

Pokud milujete NHL, ale nemáte zatím mezi kluby vyloženého favorita, Nashville Predators by pro vás mohl být zajímavou volbou. Klub, který od roku 1997 prošel zajímavou cestou, buduje mužstvo s těmi nejvyššími ambicemi. A už za pár dní se představí v Praze.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Stane se evropský trh kořistí Predátorů?

Nashville Predators patří mezi organizace, které si velmi dobře uvědomují, že úspěch na ledě jde ruku v ruce s úspěchem v marketingu či na sociálních sítích (IG Preds). Představení v rámci NHL Global Series proti San Jose tak může pomoci po vícero stránkách.

V klubu působí vícero hráčů z Evropy, přičemž jestli Predators sledujete na sociálních sítí, rozhodně nám dáte za pravdu, když řekneme, že administrátoři se profilům věnují poutavou a zajímavou formou. To vše jsou spojené nádoby, které přispívají k tomu, jaký má organizace image. O to lákavější se Predators pro Evropany stávají.

Brankařská dvojice ve složení Kevin Lankinen a Juuse Saros je ryze finská, kapitána dělá Švýcar Roman Josi, v defenzivě ho doplňuje Švéd Mattias Ekholm. A útok? Švédská superhvězda Filip Forsberg, talentovaný Fin Eeli Tolvanen či nová posila z Caroliny Nino NIederreiter. Jediná „výtka“ se dá najít v tom, že je tým bez Čechů a Slováků.

Podobný, ale jiný osud jako Sharks

San Jose, které bude v Praze pro Predators soupeřem, nastoupilo v roce 2016 do finále proti Pittsburghu a neuspělo. Nashville potkal stejný osud o rok později – a to i proti stejnému soupeři. Zde ale podobnost končí, obě organizace šly po neúspěchu jiným směrem.

Sharks postihl úpadek (víc se dočtete ZDE). Predators sice do finále od té doby nepostoupili, ale v play off jsou pravidelnými účastníky. I letos by Nashville měl patřit k tomu lepšímu, co NHL nabídne.

🏒 Zápasy NHL v Praze:
PÁTEK (7.10.): Nashville PredatorsSan Jose Sharks od 7 900 Kč
SOBOTA (8.10.): San Jose Sharks – Nashville Predators od 5 900 Kč

Pražský dvojzápas proto nabídne kromě prvotřídní hokejové show světové úrovně také souboj dvou klubů, které se snaží natrvalo umístit v ligové špičce. I když je základní část dlouhá, je potřeba zachytit úvod ročníku. A uspět na evropském ledě může vyslat jasný signál. A to nejen na poli hokeje.

👉 Přečtěte si: San Jose Sharks v Evropě: Šance na tolik potřebný restart