Nejistá budoucnost Bostonu, hrozí i odchod Pastrňáka. Jádrem problémů generální manažer?

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Vše není tak růžové, jak se zdá. Boston vždy platil za skvěle vedený tým bez větších potíží, v poslední době však začaly na povrch vyplouvat poměrně zneklidňující informace. Největším zásahem je zatím vyhazov trenéra. Následovat ale může mnohem větší bouře.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Bruce Cassidy, ještě do nedávna trenér Bruins, působil v Bostonu od roku 2016. Tým pokaždé přivedl do play off, nejdál pak do finále. Na vytoužený Stanley Cup to nikdy nestačilo. Navíc poslední dvě sezony to prostě nebylo ono.

👉 Faktor Frankie. Francouz se stal hvězdou Avs. Co ho spojuje s Haškem?

I tak ale jeho vyhazov nikdo nečekal, pro celý hokejový svět to byl šok. Důvody? Dle portálu The Athletic nedostatek ofenzívy a špatný přístup k mladým hráčům.

Foto: NHL.com

Proslýchá se však, že pravý důvod by mohl ležet někde jinde. V kabině. Hráči, nejen ti mladí, měli údajně Cassidyho dost. Důkazem budiž například klubová ikona Patrice Bergeron. Dlouholetý kapitán, který je momentálně bez smlouvy, měl naznačit, že bude pokračovat pouze v případě, že Cassidy odejde.

Nicméně problémy nezmizí jedním vyhazovem. Fanoušci Medvědů jsou obecně nespokojeni s prací vedení. A není se co divit. Tým byl sestavený na kratší časový úsek, ve kterém se mělo vyhrát. V organizaci tak absolutně chybí mladí talenti, kteří by tým oživili. Poslední pořádný výběr v draftu přišel v podobě gólmana Jeremyho Swaymana před pěti lety.

Aby toho nebylo málo, jedna z hvězd, která je momentálně v nejlepších hokejových letech, se také netváří na to, že by setrvala. Shodou okolností má český pas.

Mluvíme pochopitelně o Davidu Pastrňákovi, který má stejný pocit jako fanoušci. Alespoň tak hovoří zámořská média. Údajně má totiž velký problém s generálním manažerem Donem Sweeneym.

To by možná nebyl takový problém, ne všichni spolu vždy vychází. Problém je v tom, že Pastrňákovi za rok končí smlouva. A český střelec měl vyjádřit své pocity zcela jednoznačně: „Pod ním hrát nebudu.

👉 VIDEO: Nejlepší momenty prvního kola! Ofenziva na prvním místě
👉 VIDEO: Famózní Chytil aneb NEJ momenty druhého kola play-off NHL!

Rýsuje se tak velice zajímavé léto, jelikož by Boston mohl zamířit do přestavby. Dost možná bez své megahvězdy, Pastrňák si totiž klidně může vydupat výměnu. Pokud totiž neprodlouží smlouvu, mohl by odejít za rok bez náhrady. A to je to poslední, co by Boston chtěl.

Jak vidno, situace v NHL se mění téměř denně. V létě začnou velká škatulata, místo nemá jisté téměř nikdo. Vy můžete mít nejlepší ligu světa na dosah ruky, na podzim totiž míří do Prahy! Hertlem vedené San Jose v O2 Areně vyzve Nashville. Buďte u toho s námi!

🎫 Vstupenky na PÁTEČNÍ zápas San Jose – Nashville
🎫 Vstupenky na SOBOTNÍ zápas Nashville – San Jose

DOPORUČUJEME:
Dárková poukázka
Zájezdy do Kalifornie a Nevady
Zájezdy do Miami
Zájezdy do New Yorku