Nejlepší momenty prvního kola! Ofenziva na prvním místě

3 minuty čtení
píše David Zlomek

První kolo play off NHL přineslo spoustu úžasných momentů. Spousta úžasných otoček, pořádná porce gólů, nechybělo ani drama. V dnešním blogu si z každé série vybereme jeden moment, který nás zaujal. Pojďme na to!

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Začněme Východní konferencí, respektive sérií mezi Tampou Bay a Torontem. Bylo jasné, že půjde o těsnou sérii, ve které budou rozhodovat maličkosti. Nakonec rozhodl až sedmý zápas. Toronto opět nepřešlo přes první kolo a na vyhranou sérii v play off čeká od roku 2004!

hraci nhl - nhl hokejisti - vstupenky na nhl - listky na nhl
Foto: NHL.com

Poslední duel na ledě Toronta dvěma góly rozhodl Nick Paul. Že vám to jméno nic neříká? Nevadí, žádná hvězda to není. Do Tampy byl vyměněn až letos a z dříče ze třetího útoku se stal hrdina.

Dalším týmem z floridského poloostrova, který se probojoval dál, je Florida. Ta nakonec zvládla úlohu favorita proti Washingtonu, i když to byla fuška. My vybíráme pátý zápas, ve kterém Panthers doma prohrávali už 0:3. Dali však pět gólů za sebou a vytvořili si první mečbol. Parádní ofenziva!

Parádní sérii za sebou mají Carolina a Boston. Hrálo se sedm zápasů a vězte, že pokaždé vyhrál domácí tým! Postup nakonec získali Hurricanes s Martinem Nečasem, David Pastrňák zamířil na MS. Tentokrát nevybíráme gólovou parádu, ale velký hit Charlieho McAvoye na Sebastiana Aha. I o tom je play off!

Úchvatné drama nabídl souboj Rangers s Penguins. Newyorčané v sérii prohrávali už 1:3, ale celou sérii otočili. Navíc v zápasech, ve kterých čelili mečbolu, pokaždé prohrávali. Stali se prvním týmem v historii, kterému se po takovém průběhu povedl obrat.

Ani na západě nebylo o drama v podobě sedmých zápasů nouze. Poslední zápas se nakonec přiklonil na stranu Calgary, respektive Edmontonu. Oba týmy se nyní střetnou v dalším kole, NHL tak po dlouhých letech čekala Bitva o Albertu. A jak už jistě víte, stojí to za to…

Postoupilo také St. Louis, nicméně nejjednoznačnější průběh měla série Colorada s Nashvillem. Favorizovaní Avalanche se s Predators nemazali a vyřídili je v nejrychlejším možné čase. Tečku za svým působením v Nashvillu pravděpodobně udělal David Rittich, jenž se v prvním zápase z brány pakoval po patnácti minutách.

NHL jednoduše nabízí naprosto spektakulární momenty. A vy máte šanci je vidět a zažít na vlastní oči. Jednou z možností je zajít si díky nám na souboje San Jose a Nashvillu v Praze (pátek/sobota). Anebo si vyberte ze široké nabídky našich zájezdů ZDE!