Nejnabitější divize? V Metropolitní najdeme plno favoritů

4 minuty čtení
píše David Zlomek

V pořadí třetí díl mini-seriálu o divizích NHL se budeme věnovat té Metropolitní. V ní najdeme plno tradičních týmů z významných amerických měst, zároveň je však také plná možných favoritů na závěrečné boje ve vyřazovací části.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Original Six i nová aréna Islanders

Začneme u dvojice newyorských týmů. Rangers patří rok co rok k nejatraktivnějším týmům ke sledování. Kromě toho, že jde o tým z Original Six, se jedná také o nejhodnotnější organizaci ligy, která sídlí v ikonické Madison Square Garden. Kromě toho ale pod novým trenérem Gallantem hraje solidní hokej. Tým je složen z mladých a energických talentů, které vhodně doplňují ligou ostřílení borci.

Druhým do party jsou Islanders. Ti jsou každý rok tak trochu přehlíženi, nicméně vězte, že parta trenéra Trotze myslí po posledních dvou sezonách na ty nejvyšší příčky. Barzal a spol. se totiž v uplynulých dvou play off dokázali prosadit, a tak jsou ambice vysoké. Kromě toho od listopadu hrají ve zbrusu nové UBS Areně.

Je to rival obou New Yorků, avšak z New Yorku není. Devils sídlí v New Jersey, nicméně největší nevraživost panuje právě proti dvěma zmiňovaným celkům. Ďáblové už několik sezon dávají dohromady mix mládí, které reprezentují Jack Hughes, Nico Hischier, Ty Smith či Dawson Mercer, a zkušeností, jež přináší od léta i Tomáš Tatar.

Vaněček z brány jistí ofenzivní hvězdy

V divizi najdeme také tým z hlavního města Spojených států. Capitals už nemusí nic dokazovat, generace kolem Ovečkina totiž k vytouženému vrcholu došla v roce 2018. I tak by ale ve Washington rádi ještě jeden velký úspěch. Přeci jenom mít v týmu Ovečkina, Backstroma, Kuzněcova, Manthu, Carlsona či Oshieho a ještě to nezkusit, to by byl hřích. Zezadu pak všechno jistí Vítek Vaněček.

Tým, jemuž pomalu dosluhuje generace, je rozhodně Pittsburgh. Penguins z éry Sidneyho Crosbyho vytěžili maximum – důkazem budiž tři Stanley Cupy. S utíkajícími lety jde ale vidět značné opotřebení. Crosby sice pořád dokazuje svou genialitu, nicméně například Malkin čím dál častěji chybí kvůli zraněním a Letang se neprosazuje tak jako dřív.

Parádní generace Canes. Zaútočí Nečas na pohár?

Opakem Penguins jsou Hurricanes. Těm dorůstá parádní generace a patří k favoritům na Stanley Cup. Rozhodnutí Caroliny v létě mnoho lidí nepřesvědčilo, avšak Canes zatím vypadají velmi dobře. Atmosféra na jejich zápasech je ligou vyhlášená, a když se k tomu navíc přidají výtečné výkony, je o dobrou náladu postaráno. Českou vlajku zde hrdě nese Martin Nečas.

Dalšího českého zástupce najdeme i v Columbusu, kam se před sezonou vrátil Jakub Voráček. Celkově si tým z Ohia prošel velkým množstvím změn. Vyhozen byl trenér Tortorella, pakovala se i spousta dlouholetých hráčů. Blue Jackets míří za lepšími zítřky, a to i za pomoci střelce Patrika Laineho, který si souhru se svým českým parťákem pochvaluje.

Posledním týmem z Metropolitní divize je Philadelphia. Ta si přes léto také prošla řadou změn, vedení organizace se zaměřilo na vyztužení defenzívy i okysličení útoku. Tým stále vede zkušený trenér Vigneault, jenž to měl v minulé sezoně pořádně nahnuté. Flyers mu však vyjádřili důvěru, a tak dostal další příležitost prokázat své nesporné trenérské kvality.

Spojené státy americké od začátku listopadu otevírají hranice a my pro Vás už nyní chystáme zajímavé tripy na NHL i NBA. Zakončete rok silvestrovským trojzápasem v New Yorku, vyrazte na začátku roku 2022 do Kalifornie a Nevady (co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas!) 🙂 , nebo vyplňte konec ledna opět multizájezdem do New Yorku. Všechny zájezdy naleznete ZDE.

Přejít do FAN shopu