NHL v Praze! Fanouškům se předvede San Jose s Nashvillem

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Parádní zpráva obletěla hokejový svět! NHL se na podzim opět objeví v Praze. Dva zápasy zde odehrají San Jose Sharks a Nashville Predators. Už teď je na co se těšit, vždyť přijede Tomáš Hertl či jeden z nejlepších obránců současnosti Roman Josi!

Nepůjde o ledajaké zápasy, ani o žádnou přípravu. NHL vysílá týmy do Evropy v rámci Global Series. To znamená, že půjde o ostrá utkání základní části. Chybět tedy nebudou ty největší hvězdy.

V centru dění bude pochopitelně Tomáš Hertl, jenž před pár týdny spojil svou budoucnost se San Jose o dalších osm let. Lídra týmu z Kalifornie by mohl doplnit obránce Radim Šimek. Otázkou je budoucnost Davida Ritticha, jenž nyní působí v Nashvillu. Smlouva mu totiž v létě končí. A kdo ví, třeba se do prvního týmu San Jose prosadí Adam Raška. Letos se mu to už povedlo.

I bez Čechů však půjde o výčet hokejových hvězd. V dresu Žraloků působí bek Erik Karlsson, jenž sice slevil ze svého tempa, které nastavil před pár lety, nicméně i tak je stále velkou personou. Stejně jako další obránce Brent Burns či útočník Logan Couture.

Nashville se může spolehnout na švýcarského obránce Romana Josiho, který letos útočí na trofej pro nejlepšího beka ligy. Jeho ofenzivní čísla jsou opravdu úchvatná. Další personou v obraně je Mattias Ekholm, záda jim střeží Juuse Saros, nástupce Pekky Rinneho.

O ofenzivu se stará primárně Filip Forsberg. Tomu ale v létě končí smlouva, před Predators tak stojí velký úkol, a sice Švéda udržet. Vidět je letos i Matt Duchene či nováček Tanner Jeanot.

NHL se do Česka podívala už třikrát. V letech 2008 a 2010 se hrálo po dvou zápasech, v roce 2019 se odehrál zápas jediný. Hrát se mělo i loni na podzim, vše ale zhatila pandemie koronaviru.

První událost zámořské ligy na ledě O2 areny obstarali Tampa Bay a NY Rangers. V obou zápasech slavili borci ze světové metropole, jejíž barvy tehdy hájili i Michal Rozsíval a Petr Průcha.

O dva roky později přiletěli předvést svůj um Boston s Phoenixem (dnešní Arizonou). Oba týmy zapsaly po jedné výhře, přičemž k vidění byli opět čeští zástupci. Jmenovitě šlo o Radima Vrbatu, Petra Průchu a Davida Krejčího.

V čerstvé paměti pak máme souboj Chicaga a Philadelphie. Strhující sedmigólový duel svou účastí okořenili David Kämpf, Dominik Kubalík a Jakub Voráček.

Letošní zápasy jsou naplánovány na pátek 7. a sobotu 8. října. Hrát se bude v pražské O2 areně.