NHL v Praze se blíží! Show bude řídit Kane s Voráčkem.

píše David Zlomek

Start sezony NHL se rychle blíží. Týmy už se chystají na přípravné kempy, jejichž cílem je připravit daný celek co nejlépe pro nadcházející sezonu. Kromě toho s jeho začátkem už začíná nepříjemné svrbění, NHL je tak blízko! Letos je to svrbění ještě výraznější. Nezačne se totiž nikde jinde než v Praze.

Proti sobě se postaví Philadelphia Flyers a Chicago Blackhawks. Věhlasné týmy s velkou fanouškovskou základnou. Duel se odehraje v pátek 4. října ve 20:00 v pražské O2 Aréně.

Kromě toho je možné vidět o den dříve od tří hodin otevřený trénink obou mužstev. I na ty však bude potřeba platná vstupenka.

A proč tomu tak vůbec je? V podstatě je to jednoduché. Hokej není jenom sport, ale také byznys, a tak se NHL snaží expandovat a popularizovat svou značku ve světe. Ano, hraje se třeba v Česku či Švédsku, takže by se chtělo říct, že tady snad ani není hokej potřeba popularizovat. Nicméně faktem zůstává, že vidět takový hokej na vlastní oči je zážitkem na celý život. A to pozvedne hodnotu jako máloco.

A že souboj v Praze bude opravdu zážitkem, o tom není sporu. Vždyť za šestinásobného vítěze Stanley Cupu Chicago přijede Patrick Kane, americká superstar, která v loňské sezoně vyprodukovala 110 bodů. Kromě něj třeba kapitán Jonathan Toews či obránce Duncan Keith. Jména, která netřeba představovat.

Na druhé straně ledu se představí například Claude Giroux. Hlavní hvězda Flyers, mezi jejíž charakteristické znaky patří nejen vybité zuby, ale hlavně precizní přihrávky a geniální myšlenky. Kolem sebe bude mít borce, kteří jsou v lize stálicemi. Mluvíme například o Jamesi van Riemsdykovi, Mattu Niskanenovi nebo Seanu Couturierovi.

V obou týmech najdeme pochopitelně také české zástupce. Co se týče Chicaga, je pravděpodobné, že do prvního týmu se prosadí jak nově příchozí Dominik Kubalík, tak David Kampf. To v barvách Flyers se na pražském ledě ukáže asi jenom jeden Čech, a to Jakub Voráček. Hvězda a kapitán národního týmu je bezesporu největším lákadlem.

Pro O2 Arénu nebude NHL nic nového, právě naopak. Bude to už potřetí, co vyjedou největší hokejové hvězdy na pražský led. Poprvé tomu bylo v říjnu 2008, kdy se v Praze odehrálo dvojutkání mezi Tampou Bay Lightning s New Yorkem Rangers, o dva roky později se pak konaly dva zápasy mezi Bostonem Bruins a Arizonou Coyotes.

Vstupenky na toto utkání najdete v naší nabídce.