MS rozlosováno! Češi začnou se Švédy, narazí i na Slováky

Píše David Zlomek

Prvního srpna se hokejová veřejnost dozvěděla, jaký program budou mít země hrající na světovém šampionátu 2020. Ten se bude konat ve Švýcarsku od 8. do 24. května v Curychu, největším městě této země, a Lausanne, kde se například narodil tenisový přeborník Stan Wawrinka.

*POUŽIJ SLEVOVÝ KÓD „HOKEJTOUR20“ do 31.10.2019 a ZÍSKEJ SLEVU 500 Kč na VŠECHNY ZÁJEZDY* 

Slevový kód lze uplatnit, pouze na nové rezervace!

Co se týče českého výběru, ten do mistrovství vstoupí hned v první hrací den. Po osmé hodině večer se totiž utká se Švédskem. Jako vždy půjde o třaskavý souboj mezi věčnými rivaly. Ve stejný den se mj. utkají domácí Švýcaři s Rusy nebo Finové s hráči ze Spojených států.Hned v sobotu odehrají čeští hráči další zápas, který by měl být papírově lehčí. Ve stejný čas, tedy ve 20:20, se Čechům postaví výběr Běloruska.

Po neděli, kterou budou mít Češi bez zápasu, přijde na řadu další šlágr. Do cesty se totiž českým reprezentantům postaví výběr Kanady. Dá se předpokládat, že Kanaďané neustoupí od cesty, kterou pár lety zpět nastolili. To znamená, že pozvou ty největší hvězdy, které budou k dispozici. Po těžkém soupeři přijde opět den volna a po něm opět zápas s ošemetným protivníkem. Češi budou proti výběru Velké Británie rozhodně favorité, ale Britové letos prokázali, že hokej jim vůbec není cizí.

Jedno z nejzajímavějších utkání přijde rozhodně na řadu v sobotu 16. května v hlavním vysílacím čase v 20:20. Na řadu totiž přijde prestižní zápas se Slováky. Na tento duel bude rozhodně upřena velká pozornost. Nejen, že půjde o derby, ale bude se také jednat o pokročilou fázi skupiny. Výhra tak může být klíčem k postupu.

Svůj skupinový program uzavře česká reprezentace dvěma zápasy ve dvou dnech. Po Slovácích je budou čekat soupeři hájící barvy Dánska a rok co rok se zlepšující Němci.A pokud všechno půjde podle plánu? V takovém případě čeká Čechy čtvrteční čtvrtfinále. Pokud se i to podaří, pak se můžou těšit na sobotní semifinále. V neděli pak přijdou klasické zápasy o cenné kovy.

Závěrem se ještě hodí dodat jedna věc. Skupinu odehrají Češi v Lausanne. Hrát se bude v moderní aréně, která se otevře na podzim tohoto roku a která má kapacitu deset tisíc míst. Jako první ji otestují olympijské hry mládeže v lednu příštího roku. Obě semifinále i boje o medaile pak bude hostit curyšská aréna Hallenstadion s kapacitou přes 11 tisíc míst.