Rudé peklo Lotyšů a derby na úvod! Takové bude MS v Rize

2 minuty čtení

Fanoušky českého hokeje čeká další parádní šampionát. Letos ve Finsku naše reprezentace přerušila dlouhé čekání na medaili a bronz budeme obhajovat v Rize! Lotyšsko, to je země hokejovým fanouškům zaslíbená, takže se máme na co těšit!

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Trvalo to dlouhých deset let, až na konci května Češi přestříleli USA v boji o bronz i díky Pastrňákově hattricku 8:4. Pod úspěch ve Finsku se podepsal finský trenér Kari Jalonen. A právě v zeme tisíci jezer se bude hrát i v roce 2023. Naše základní skupina se ale uskuteční ve druhé hostitelské zemi Lotyšsku a to je pro nás výborná zpráva.

Právě lotyšští hokejoví fanoušci jsou blázni v dobrém slova smyslu. Ať se světový šampionát hraje kdekoliv, je právě lotyšská reprezentace podporována stovkami skandujících fans. A není tedy pochyb, že Lotyši doma vytvoří rudé peklo!

Foto: irozhlas.cz

Dalším velkým tahákem pro nás bude hned úvodní zápas mistrovství světa. V pátek 12. května totiž začneme federálním derby se Slováky. Naši východní sousedé si užívají hokejový vzestup, na posledním draftu obsadili právě Slováci Juraj Slafkovský a Šimon Němec dvě nejvyšší pozice. Na mezinárodním poli jsme ale ve vzájemných konfrontacích stále úspěšnější. Uvidíme, co s tím udělá silná generace nastupujících bratrů Slováků.

Věděli jste o federálním derby, že…

  • Už je to deset let, co nás Slováci naposledy porazili na velké světové akci, myšleno světových šampionátech nebo olympijských hrách. Stalo se tak 19. května 2012 v semifinále MS ve Finsku. Právě tam jsme až do letoška vybojovali poslední bronz, Slováci byli stříbrní po finálové prohře 2:6 s Rusáky. Tehdejší výhru Slováků nad Čechy 3:1 dirigoval současný prezident Slovenského svazu ledního hokeje Miroslav Šatan, který dal dva góly.
  • Poslední českou jedničkou draftu byl v roce 1999 dnes 41 letý Patrik Štefan. Současná jednička draftu Juraj Slafkovský ze Slovenska se až o pět let později teprve narodila (30. března 2004, Košice).
  • Na letošní olympiádě v Pekingu vybojovali Slováci senzační bronz. My čekáme na medaili ze ZOH od roku 2006, to jsme skončili třetí v Itálii. Slafkovský tam byl v 17 letech vyhlášen nejužitečnějším hráčem celého turnaje.

Foto: sport.cz

Zápasy českého týmu v základní skupině

  • Pátek 12. května: 16.20 Slovensko – Česká republika
  • Neděle 14. května: 20.20 Česká republika – Kazachstán
  • Pondělí 15. května: 20.20 Česká republika – Lotyšsko
  • Čtvrtek 18. května: 16.20 Česká republika – Slovinsko
  • Sobota 20. května: 12.20 Norsko – Česká republika
  • Neděle 21. května: 20.20 Česká republika – Švýcarsko
  • Úterý 23. května: 16.20 Kanada – Česká republika

Z naší nabídky doporučujeme

V naší nabídce už najdete spoustu zajímavých zájezdů na NHL. Můžete spolu s námi zažít třeba trip po zápasech Connora McDavida v New Yorku, nebo budeme u toho, až dorazí do New Yorku David Pastrňák. A dopředu si můžete zažádat také o vstupenky na mistrovství světa v hokeji!