San Jose Sharks v Evropě: Šance na tolik potřebný restart

3 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Žraloci z Kalifornie se během druhého říjnového víkendu představí v pražské O2 areně, kde otevřou nový ročník kanadskoamerické NHL, a to ve dvojzápase s Nashvillem Predators.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Náročný proces přestavby

San Jose přichází na evropskou půdu s nelichotivou bilancí. Sharks se totiž v uplynulých třech sezonách nepředstavili v play off, přičemž to nevypadá, že by to v následujícím ročníku měli změnit. Žraloci se momentálně nachází v procesu přestavby, kterou mají pod palcem především generální manažer Mike Grier a hlavní trenér David Quinn.

Žraloci udělali v letní pauze krok vpřed, a to když vyměnili tvář organizace obránce Brenta Burnse do Caroliny Hurricanes, zbavili se tak především jeho velkého kontraktu. Nadále se však musí vyrovnávat se smlouvami Erika Karlssona či Marca Vlasica. Tyto dvě smlouvy budou strašit ještě dlouho.

Gólová radost Tomáše Hertla

V Evropě se v souvislosti se San Jose mluví zejména o Tomáši Hertlovi a švýcarském střelci Timovi Meierovi. Jde o zavedená jména, která patří mezi lídry na ledě i mimo něj. Kapitánem i nadále zůstává zkušený Kanaďan Logan Couture. Všeobecně se dá říct, že jakmile se daří této trojici, daří se i týmu.

Finále, kterému chyběl šťastný konec

Sharks existují od roku 1991 a svůj zatím největší úspěch datují do sezony 2015/16, kdy vyhráli celou Západní konferenci a v boji o Stanley Cup padli s Pittsburghem vedeným Crosbym. Za zmínku rozhodně stojí i finále konference z ročníku 2018/19, pak ale přišel velký úpadek.

Kalifornské město San Jose je pro hokejisty lákavou destinací. Tamní obyvatelé hokej milují, přičemž nádherné počasí a příjemné prostředí jsou vítanými bonusy. Nepodařené podpisy však Sharks poslali o několik kroků dozadu. V nesmírně vyrovnané NHL se ale za pár let dá z chvostu dostat až na vrchol.

👉 Víc o zájezdech do Kalifornie 🌞

A ví to i Žraloci. Ti chtějí výt úspěšní nejen v zápasech, ale také na poli marketingu. Když přišla možnost vycestovat do Evropy, nezaváhali. V Praze budou mít možnost ukázat, že jsou moderní organizací, kterou baví sledovat.

Zdroj: getmoresports.com

🏒 Zápasy NHL v Praze:
PÁTEK (7.10.): Nashville PredatorsSan Jose Sharks od 7 900 Kč
SOBOTA (8.10.): San Jose Sharks – Nashville Predators od 5 900 Kč

Kromě Hertla, Coutureho či Meiera by se příznivci, kteří navštíví zápasy 7. a 8. října, měli soustředit na jména jako Kaapo Kahkonen, Markus Nutivaara, Oskar indlom či Radim Šimek. Zajímavostí je, že zrovna Lindblom se v Praze na NHL už představil. V roce 2019 byl součástí týmu Flyers, který v O2 Aréně vyzval Blackhawks.

👉 Přečtěte si: Nashville Predators: Klub, který je pro fanoušky z Evropy velkým lákadlem