Seattle má svůj vstupní draft za sebou. Fanoušci novému týmu nevěří

8 minut čtení

Dvaatřicátý tým NHL Seattle Kraken má rozšiřovací draft za sebou. Nový tým by chtěl pochopitelně následovat pohádku, která před čtyřmi lety dovedla tehdy nové Las Vegas Golden Knights až do finále Stanley Cupu. Buďte u toho s námi! Nejen zájezdy na NHL, ale také soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Zatím Seattle Kraken papírově žádný velký strach nebudí, ale to se ještě může výrazně změnit. Do začátku sezony zbývá několik měsíců. Že kádr dozná ještě řady změn, ukázal hned první den po vstupním draftu. Tyler Pitlick se u Krakenů ani neohřál a hned byl vyměněn za volby v klasickém draftu do Calgary. Stal se tak prvním trejdovaným hráčem v historii nového klubu.

HLAVNÍ HVĚZDA TÝMU: ZATÍM VETERÁN MARK GIORDANO

Novému týmu po vstupním draftu chybí hlavní tvář, o kterou by se mohl Seattle opírat jak výkony na ledě, tak marketingově. Pár zvučných jmen Kraken mohli ulovit, na trhu byla, ale generální manažer Ron Francis se rozhodl jít jinou cestou. Až následující měsíce ale naplno odhalí jeho plány. Stále může zalovit v Evropě a Seattle má také vysokou volbu na klasickém draftu.

Vůdčí osobností aktuálního týmu je momentálně určitě veterán a stále vynikající obránce Mark Giordano. Sedmatřicetiletý bek si s sebou do Seattlu přináší i parádní mediální obraz. Za Giordanem je hned několik charitativních projektů. Obrana by obecně neměla být takovým problémem. Naopak v útoku moc zvučných jmen nenajdeme. Vezme na sebe klíčovou roli třeba Jordan Eberle z Islanders?

ČESKÁ STOPA V BRANKOVIŠTI: VÍTEK VANĚČEK

Trochu nečekaná jména vytáhl Seattle z klobouku i do brankoviště. Místo zvučnějších a zkušenějších jmen jako Holtbyho nebo dokonce Price ukázal nový tým na mladé hladové dravce, kteří ještě nikdy neplnili v NHL roli klasických prvních gólmanů. Jak Chris Driedger z Floridy (27), tak český brankář Vítek Vaněček z Washingtonu (25) ale mají budoucnost před sebou. Právě Vaněček je zatím jediným českým hokejistou na soupisce.

„Chris Driedger je brankář na vzestupu a Vaněček do této kategorie také patří. Rozhodli jsme se pro mladší brankáře s potenciálem, že budou ještě růst, a tam nám oba spadají,“ vysvětlil volbu GM Seattlu Kraken Ron Francis. Las Vegas se na začátku úspěšné cesty vyplatilo vsadit na zkušenost mezi tyčemi (Marc-Andre Fleury), Seattle jde tedy zcela opačnou cestou.

KRAKEN NAVAZUJÍ NA SVÉ PŘEDCHŮDCE

Dvaatřicátý klub NHL se chystá, aby byl připravený vyrazit na misi. Hokejová tradice v přístavním městě na západním pobřeží USA má však už více než 100 let a sahá dokonce k vůbec prvnímu americkému vítězi Stanley Cupu.

Tým NFL Seattle Seahawks a baseballisté Mariners přišli v roce 2008 o basketbalovou konkurenci po relokaci SuperSonics do Oklahoma City. Na hokej se v té době už dávno zapomnělo, přitom právě v Seattlu byly budovány základy hokejových lig na americkém kontinentu.

Seattle Metropolitans byli v letech 1915–24 součástí Pacific Coast Hockey Association, kterou hned pětkrát vyhráli. Metropolitans během devíti let sedmkrát postoupili do play off a hned třikrát se utkali o Stanley Cup, který jako první americký tým získali v roce 1917. O jedenáct let dříve než ho v rámci NHL vyhráli New York Rangers.

FANOUŠCI SEATTLU NEVĚŘÍ. TIPUJÍ BOJ O PLAY OFF

Ať bude vypadat konečná soupiska pro začátek NHL jakkoliv, na první pohled se Seattlu Kraken nepodařilo na vstupním draftu vytvořit tak kvalitní osu mužstva, jako před čtyřmi lety Las Vegas Golden Knights. A srovnání právě s týmem z města hazardu, který se probojoval hned ve své premiérové sezoně do finále Stanley cupu, se Seattle prostě nevyhne.

Ani fanoušci HokejTour.cz v anketě na sociálních sítích příliš šancí novému týmu nedávají. Pouze 6% hlasujících si myslí, že se ve vstupním draftu vytvořil nový aspirant na Stanley Cup, 16% tuší, že se Seattle zařadí do užší špičky NHL, ale 25% očekává naopak chvost soutěže a nejvýraznější počet 53% odhaduje, že Kraken budou bojovat o účast v play off.

BACK-TO-BACK ŠAMPIONI SI JDOU PRO HATTRICK?

Fantastická a elektrizující atmosférou nabitá NHL začne už za několik málo měsíců a my budeme u toho! Nejen nový tým ze Seattlu bude vzbuzovat velkou pozornost. Tampa Bay Lightning může zaútočit na třetí Stanley Cup po sobě. Budou u toho čerství back-to-back šampioni z Česka Jan Rutta a Ondřej Palát?

Od podzimu chceme začít opět vypravovat naše klienty za zážitky do zámoří, kde si můžeme společně užít nejen NHL, ale i další tradiční severoamerické sporty. Už nyní nabízíme zájezdy do New Yorku, Kalifornie a Nevady nebo do Miami.

NÁŠ TIP: Nenechte si ujít novinky v našem FAN shopu.
Potěšte svou fotbalovou duši suvenýry už od 25 korun!

Přejít do FAN shopu