Tahák letošní sezony: Winter Hockey Games ve Špindlu

5 minut čtení

Hokejový fanoušek se má v letošní sezoně na co těšit. Na tribuny se pomalu vracejí diváci, do extraligy se vrátil hvězdný útočník David Krejčí a třeba nejlepší hráč poslední tuzemské extraligové dekády Milan Gulaš se vrátil z Plzně zpátky domů do Českých Budějovic. Taháků ale bude mnohem více – a jedním z nich je bezesporu velkolepá týdenní akce ve Špindlerově mlýně – Winter Hockey Games.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Hokej pod širým nebem ve Špindlerově Mlýně se měl uskutečnit už loni, ale vzhledem k pandemii byla akce o rok posunuta. Organizátoři alespoň měli větší čas na přípravu a letošní ročník má být ještě velkolepější – fanoušci uvidí od úterý 7. do soboty 11. prosince zápasy druhé nejvyšší soutěže Chance ligy, nejvyšší Tipsport extraligy, ale i českých a slovenských legend či parahokejistů. Chybět nebude ani zápas univerzitních týmů či fotbalových legend. Za ně nastoupí třeba Vladimír Šmicer, legenda pražské Slavie, vítěz Ligy mistrů s anglickým Liverpoolem a nedávný kandidát na post předsedy fotbalového hnutí u nás.

Hlavní tváří celého programu bude legendární Jaromír Jágr. Na hokejovém svátku v Krkonoších vyjede se svými kladenskými Rytíři k extraligovému zápasu proti Pardubicím. Utkání bude jistě velmi pikantní a sledované, protože majitelem ambiciózních Pardubic je Petr Dědek, zároveň společně s Jágrem hlavní organizátor Winter Games. Bude to velký. S takovým heslem jdou pořadatelé do unikátních utkání pod otevřeným nebem.

Winter Hockey Games se protáhnou na pět dní a na úplný závěr se bude hrát extraligový mač mezi Hradcem Králové a Spartou. Oba týmy se netají svými ambicemi. Tým z Holešovic do svého kádru pro novou sezonu dokonce přivedl dva hráče z NHL – Filipa Chlapíka a Davida Kašeho. S tak zvučnými jmény (po boku opor Řepíka, Sobotky nebo Horáka) účastník Ligy mistrů chtě – nechtě musí mít ty největší ambice.

Program D+D Real Winter Hockey Games

Úterý 7. prosince 2021
Den hokejových juniorů
Středa 8. prosince 2021
Turnaj partnerů Partneři – Fotbalové legendy
Čtvrtek 9. prosince 2021
Univerzitní a ženský hokej
18.00 Kladno – Pardubice
Pátek 10. prosince 2021
12.00 Vrchlabí – Vsetín
16.00 Legendy hokeje, Česko – Slovensko
Sobota 11. prosince 2021
12.00 Parahokej, Česko – Slovensko
16.00 Mountfield HK – Sparta

UNIKÁTNÍ BITVY NA FOTBALOVÝCH STADIONECH

Myšlenka zápasů pod širým nebem ale samozřejmě není nová. V zámoří je NHL Winter Classic každoročním pravidelným venkovním svátkem na Nový rok nebo kolem něj, obvykle na fotbalovém nebo baseballovém stadionu v oblasti s domácím týmem NHL. Winter Classic se sice liší od dvou dalších sérií outdoorových her ligy – NHL Heritage Classic a NHL Stadium Series, ale vlastně jde vždycky o to samé. Návrat ke kořenům – hokej pod širým nebem, mimo luxusní hokejové arény.

BACK-TO-BACK ŠAMPIONI SI JDOU PRO HATTRICK?

Na co těšit se ale letos mají i fanoušci zámořského hokeje na menším kluzišti. Fantastická a elektrizující atmosférou nabitá NHL začne už za několik málo měsíců a my budeme u toho! Nejen nový zaměstnavatel Jakuba Voráčka bude vzbuzovat velkou pozornost. Tampa Bay Lightning může zaútočit na třetí Stanley Cup po sobě. Budou u toho čerství back-to-back šampioni z Česka Jan Rutta a Ondřej Palát?

Od podzimu chceme začít opět vypravovat naše klienty za zážitky do zámoří, kde si můžeme společně užít nejen NHL, ale i další tradiční severoamerické sporty. Už nyní nabízíme zájezdy do New Yorku, Kalifornie a Nevady nebo do Miami.

NÁŠ TIP: Nenechte si ujít novinky v našem FAN shopu. Potěšte svou hokejovou duši suvenýry už od 25 korun!

Přejít do FAN shopu