Velký favorit i absolutní outsider. Koho skrývá Centrální divize?

4 minuty čtení
píše David Zlomek

V závěrečném díle našeho mini-seriálu o divizích NHL vám představíme tu Centrální. Ta možná vypadá na první pohled nezajímavě, avšak najdeme v ní mnoho týmů, které mohou velice překvapit. Kromě toho v ní ale hraje i jeden z největších favoritů na zisk Stanley Cupu.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

České brankoviště v týmu, který chce být poslední

Začněme však na opačném pólu škály očekávání. Tam totiž najdeme Arizonu Coyotes, a to bez jakýchkoliv debat. Tým z pouště byl v létě rozprášen jako písek a kdo měl alespoň nějakou hodnotu, byl vyměněn. Vedení týmu totiž zavelelo ke kompletní přestavbě a jediným cílem, který Coyotes tento ročník mají, je zisk prvního výběru v draftu. Pro Čechy paradoxně patří k nejzajímavějším týmům, a to díky brankářské dvojici Karel Vejmelka a Josef Kořenář, plus dnes již zraněnému útočníkovi Jaškinovi.

Bídný start do sezony měli i v Chicagu. Vyhazovem to odnesl trenér Jeremy Colliton. Kromě toho však celým hokejovým světem otřásl skandál, který byl způsobený několik let starou aférou kolem Kyleho Beache a videotrenéra. Blackhawks se však po katastrofálním startu docela zvedli, nicméně všeobecně se očekává, že se zařadí do spodních pater tabulky, a to i přes návrat kapitána Toewse.

Dallas a Nashville na rozcestí

Nevýrazný start zažili už v Dallasu. Ten se obecně nachází na rozcestí. Tým nemá nejmladší, ale ani nejstarší. Není nejhorší, ale ani to nevypadá na útok na Stanley Cup. Možná i proto jsou vlastně Hvězdy zajímavé. Jakým směrem se budou ubírat? Na to možná neznají odpověď ani v Texasu.

V podobné situaci se vlastně nachází i v Nashvillu. Predators každý rok patří do širšího okruhu týmů, se kterými se počítá do play off. Bývá to ale boj a nejinak tomu bude i letos. Tým vyniká bojovností i šikovnými osobnostmi, navíc má více než solidně obsazeno brankoviště. David Rittich totiž jistí vycházející hvězdu Juusu Sarose.

hraci - dallas - hokejisti - nhl listky - dallas vstupenky - dallas hokej listky

Nyní se dotkneme i prvního z favoritů. Minnesota Wild odehrála minulou zkrácenou sezonu velice dobře, a to hlavně díky fenomenálnímu Kirillu Kaprizovovi, který sice přes léto trucoval, ale nakonec si vytrucoval štědrý kontrakt. Zápasy Wild baví. Ještě aby ne, když mají kromě Kaprizova i nesmírně šikovného Zuccarellla nebo Kevina Fialu.

Za černého koně je často označován Winnipeg. Jediný kanadský tým v divizi sídlí na nejmenším stadionu celé ligy. Na výkonech to ale není znát. Jets poskládali velice nadějný tým, který vede brankář Hellebuyck, v obraně pak najdeme persony jako Dillona či Pionka, útok je okořeněn hvězdami Stastnym, Connorem či Ehlersem.

vstupenky na hokej - vstupenky na nhl - vstupenky na winnipeg - hokejtour

St. Louis a Colorado mají nejvyšší ambice

V Centrální divizi také hraje nedávný šampion ze St. Louis. Ten zažil letos historický start do sezony, když vyhrál prvních pět utkání. Obecně hrají zajímavý hokej a sází vesměs na ligou ostřílené borce. Ryan O´Reilly, Brandon Saad, Justin Faulk, Torey Krug či David Perron, ti všichni mají v organizaci důležité role a prodávají své bohaté zkušenosti.

A to nejlepší na konec? Možná! Colorado Avalanche patří už několikátým rokem k favoritům na zisk Stanley Cupu, nicméně zatím to partě kolem Nathana MacKinnona nevychází. Tým z Denveru je zvyklý soupeře přestřílet, jeho zápasy bývají opravdu bohaté na góly. Zásluhu na tom nese velice široký výběr z útočníků a bude velmi zajímavé sledovat, kam to letos Laviny dotáhnou.

Spojené státy americké od začátku listopadu otevírají hranice a my pro Vás už nyní chystáme zajímavé tripy na NHL i NBA. Zakončete rok silvestrovským trojzápasem v New Yorku, vyrazte na začátku roku 2022 do Kalifornie a Nevady (co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas!) 🙂 , nebo vyplňte konec ledna opět multizájezdem do New Yorku. Všechny zájezdy naleznete ZDE.

Přejít do FAN shopu