Všechno jinak! Z Hertla se stane legenda Sharks

3 minuty čtení
píše David Zlomek

Dlouho to vypadalo na jeho odchod. Nakonec je však všechno jinak a Tomáš Hertl žádného favorita na Stanley Cup neposílí. Ba naopak. V Kalifornii podepsal smlouvu na osm let s roční gáží osmi milionů a s největší pravděpodobností zůstane celou kariéru v dresu Sharks!

Českému útočníkovi je totiž momentálně osmadvacet let. V době vypršení kontraktu mu bude už 36, a tak je velice pravděpodobné, že zasvětí celou svou kariéru jednomu klubu. A to i za cenu toho, že letos přišel o jedinečnou možnost získat Stanley Cup!

Foto: NHL.com

To už je počin hodný legendy. Uznejte sami – už v letošní sezoně se Hertl dostane do první desítky historických tabulek organizace v počtu odehraných utkání. Pokud by se vyhnul větším zraněním a odehrál třeba sedmdesát utkání za sezonu, dostal by se dokonce před Joea Thorntona do první trojky!

To ani nemusíme zmiňovat kanadské body. Tam už v elitní desítce je! A pokud se mu bude dařit, může do první trojky, kterou uzavírá Joe Pavelski s 761 body, klidně vniknout. Hertl má aktuálně 372 bodů.

Na první pohled někdo mohl kroutit hlavou, proč si nechce zahrát o Stanley Cup, nicméně Hertl se řídil srdcem. Kalifornie a San Jose mu přirostlo k srdci, cítí se tam jako doma. Navíc si ho organizace váží, viz dlouhodobý bohatý kontrakt, díky němuž je Hertl druhý nejlépe placený hráč v týmu!

Sharks si tím pojistili nejen skvělého hráče, ale také důležitý dílek, který bude při přebudování kádru potřeba. Je jasné, že San Jose ještě pár let nebude kandidátem na samotný triumf, nicméně postupem času se k tomu bude přibližovat.

V této fázi bude hrát Hertl důležitou roli. V té době totiž už bude veterán a hráč, který bude ikonou organizace. Společně s Timem Meierem budou hlavními stavebními kameny.

Foto: deník Sport.

Pro české fanoušky je důležitá ještě jedna věc. Sharks totiž v play off nebudou a Hertl bude mít díky vyřešenému kontraktu čistou hlavu. Co to znamená? Možné posílení týmu na světovém šampionátu!

Byla by to posila jako hrom. Na mistrovství světa by nebyl nováčkem, byť už na něm sedm let nebyl. Reprezentoval v letech 2013, 2014 i 2015, od té doby ale nic. Tehdy byl ještě vycházející hvězdou, nicméně zvlášť šampionát v roce 2014 se mu nesmírně povedl, důkazem budiž šest bodů v devíti utkáních.

Příjezd takové hokejové persony je velkým lákadlem! I proto by byla velká škoda nejet, zvlášť když budou tribuny naplněné natěšenými fanoušky! Zadina, Hronek, Vrána, Voráček a… Hertl! Vyberte si jeden z našich zájezdů, aby vám tato výjimečná nabídka neunikla!

>> BLOG: Jalonen se stal už třetím zahraničním trenérem u repre. Kdo byli jeho předchůdci?

Co doporučujeme my? Díky leteckému speciálu se naskýtá exkluzivní možnost vidět českou hokejovou reprezentaci (snad i s Tomášem Hertlem) ve dvojzápase proti Velké Británii a Švédsku. Navíc po dlouhé době s plnými tribunami.