Vyslyšte volání východního pobřeží aneb Kam za Čechy v NHL

4 minuty čtení
píše David Zlomek

Když už jet na NHL, tak by se hodilo vidět i nějaké české zástupce. Místem zaslíbeným pro české hokejisty je v současné době rozhodně východní pobřeží Spojených států. Zajímavá jména však najdeme i na opačné straně kontinentu. Kam se tedy vydat?

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

České bašty v NHL: Boston, Toronto a šampioni z Tampy

Dlouhodobou baštou se stává Boston, jehož barvy od začátku své zámořské kariéry hájí jedna z největších hvězd NHL David Pastrňák, kterého doplňuje obránce Jakub Zbořil. Vedení Medvědů před sezonou přivedlo k těmto dvěma dalšího parťáka, Tomáš Nosek opustil Las Vegas a zamířil právě do Bostonu.

Kdybyste hledali rivala Bostonu, pravděpodobně by vás napadlo třeba Toronto. Tento třaskavý souboj bude v této sezoně okořeněn českým nádechem. Zástupce Bostonu už jsme zmínili, nicméně vězte, že stejný počet českých hokejistů se nachází nově i v Torontu. Maple Leafs v létě podepsali Petra Mrázka, Davida Kämpfa a Ondřeje Kašeho.

A pokud by i tohle bylo málo, tak zmiňované východní pobřeží je doslova poseto českým hokejovým umem. Uznejte sami – v Detroitu spoléhají na českou letku ve složení Filip Hronek, Filip Zadina a Jakub Vrána, slunnou Floridu si užívají Radko Gudas, Ondřej Palát a Jan Rutta.

Navrátilec Voráček a stálice Sharks

S jedním naším zástupcem se hlásí například Columbus, jenž si přivedl dlouholetou oporu Philadelphie Jakuba Voráčka, v Carolině dál raketově roste Martin Nečas.

Kapitolou samou pro sebe je New York. Úžasné místo k návštěvě, ale také domov tří hokejových klubů. V Rangers, kde dlouhá léta působil Jaromír Jágr, nyní hokejově roste Filip Chytil, o pár kilometrů dál v Newarku zase pálí Pavel Zacha v barvách Devils.

Kdo by ale přece jenom preferoval slunnou Kalifornii a s ní spojený západ USA, i tam najdeme zajímavá jména.

Jako první samozřejmě trkne Tomáš Hertl, jenž je v San Jose zavedeným jménem a patří k lídrům týmu. V dresu Žraloků ho doplňuje vždy spolehlivý Radim Šimek.

Zajímavá enkláva se vytvořila v Arizoně, kde se do brankoviště derou Karel Vejmelka s Josefem Kořenářem. V útoku se pak snaží prosadit navrátilec z ruské KHL Dmitrij Jaškin.

Jak vidno, navštívit Čechy v NHL lze snad všude. A to jsme nezmínili například Chicago s Dominikem Kubalíkem nebo texaskou metropoli Dallas, kde svůj um prodává Radek Faksa.

Spojené státy americké od začátku listopadu otevírají hranice a my pro Vás už nyní chystáme zajímavé tripy na NHL i NBA. Zakončete rok silvestrovským trojzápasem v New Yorku, vyrazte na začátku roku 2022 do Kalifornie a Nevady (co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas!) 🙂 , nebo vyplňte konec ledna opět multizájezdem do New Yorku.

Přejít do FAN shopu