Welcome to Miami – hokej pod palmami

Hokej je dnes globální sport, který lze hrát prakticky kdekoliv na světě. Skutečně by nás však zajímalo, jak by před 100 lety reagovali zakladatelé dnešní NHL, kdyby jim řekli, že se jednou jejich soutěž bude hrávat i v Miami, na Floridě, v nejslunečnějším a nejjižnějším bodě celých USA.

Asi by to považovali za čisté bláznovství, realita je však taková, že na Floridě sídlí až 2 kluby NHL a jeden z nich dokonce vyhrál Stanley Cup a dnes patří mezi špičku celé soutěže. Hovoříme samozřejmě o Tampa Bay Lightnings a jejich rivalech ze slunečního Miami – Florida Panthers.

Nezmiňujeme jejich náhodou, jde nám totiž o to, abychom vás pozvali na výlet za hokejem do nejpříjemnějšího místa celých USA. Slunce, pláže, párty, koktejly a … hokej. Znáte lepší kombinaci?

Miami a Florida celkově jsou úžasné místa na (ne) hokejový výlet. Sem opravdu můžete vzít i svou něžnější polovičku a oba budete maximálně spokojeni. Hokejově je opravdu na co dívat, skvělý tým Lightnings, který z pozice GM vede legendární Steve Yzerman i tým Panthers, doslova překypující talentem (ačkoli už bez Jaromíra Jágra), jsou zárukou, že si sportovní část výletu užijete na maximum.

Kdyby vám i hokej nestačil, máte tunu dalších možností, Florida je rájem sportu. Posuďte sami. O týmech NHL jsme již hovořili, ale jsou zde i další sporty. Basketbalovou NBA reprezentují Miami Heat a Orlando Magic. Americký fotbal v NFL hrávají legendární Miami Dolphins (kdo nezná Ace Ventura že jo?), Tampa Bay Buccaneers i Jacksonville Jaguars. No a v baseballové MLB zase hvězda Tampa Bay Rays. Nedávno navíc dostal David Beckham licenci, aby si přímo v Miami mohl založit nový tým a začít hrát fotbalovou MLS. Najdete v USA region s lepším výběrem?
Ale stačilo o sportu, Florida i samotné Miami nabízejí stovky atrakcí a míst, na které vám nebude stačit ani měsíční pobyt. Naše doporučení skutečně obsahují jen zlomek toho, co můžete zažít. Snažili jsme se však vybrat vám jen to nejlepší.
V Miami se asi nedá začít nikde jinde než na Miami Beach. South Beach, Ocean Drive, legendární pláže, světoznámé hudební kluby, nikdy nekončící párty a hollywoodské celebrity na každém kroku. To je Beach. Zažijete ho jednou a nebudete chtít odejít. Tady to žije a toto je ta pověstná třešnička na dortu Miami.
Ale neležte na pláži příliš dlouho, Miami skrývá i kopec jiných zážitků. Například úžasný Art Deco District. Je to část města, postavená v dechberoucí art deco stylu, který byl moderní zejména v 30.-tých letech minulého století. V Miami je v tomto stylu postavených téměř 800 budov. Stojí za návštěvu.
Pokud vás ale zajímá i jiné, trochu lechtivé umění, doporučujeme navštívit i budovu, postavenou sice v modernějším stylu, no skrývající jiný druh krásy. Světové muzeum erotického umění sídlící přímo v Miami vám rádo odhalí svá tajemství. Nezapomeňte si ho zakroužkovat na mapě.
Nemusíte však veškerý čas vyplýtvat na umění. Vždyť jste v Miami, je třeba si užít slunce a přírodu. Miami je hlavně totiž o pobytu pod širým nebem. A opět, vybrat si můžete z nekonečné nabídky. Dáme vám však dva tipy, které opravdu stojí za to. Prvním je Národní park Everglades. Floridu i vy jistě znáte i pro její bažiny a právě o nich a o jejich obyvatelích je toto neopakovatelné místo. Žijí zde aligátoři, želvy, mývalové, tisíce druhů ptáků, hmyzu a samozřejmě ohrožena puma floridská. Přesně ta, kterou má ve znaku klub Florida Panthers. V Everglades si můžete vyzkoušet i výlet na legendárních airboats – člunech s obrovskou vrtulí v zadní části, které jsou ideální právě do bažin.
Druhým místem, které stojí za to vidět, pokud máte opravdu rádi přírodu je Key Biscayne. Oddechový resort, kde mají své vily ty opravdu největší postavy nejen showbyznysu, ale celého amerického národa. Vaše kroky by však neměly směřovat k jejich plotem, ale do parků, které zde jsou a zejména do nádherného Biscayne Seaquaria. Ano jde o ten krásný vodní park s cvičenými delfíny, kosatkami a vzácnými mořskými želvami, který je na všech propagačních materiálech z Floridy.
To nejlepší jsme si nechali ale na konec. Jen pár hodin jízdy od Miami se nachází místo, na které si vyhraďte opravdu co nejvíce času, stojí totiž za každou sekundu, kterou v něm strávíte. Máme samozřejmě na mysli vesmírné středisko NASA – Kennedy Space Center na Cape Canaveral.
Pokud jste nedávno dívali úspěšný start rakety Falcon Heavy Elona Muska a uchvátil vás stejně jako celý svět, určitě víte, že stejně jako dříve raketoplány NASA, startovali právě z Cape Canaveral. Kennedyho vesmírné středisko je prostě úžasné místo, které dýchá historií dobývání vesmíru a vy se zde můžete doslova dotknout předmětů, které posouvaly lidstvo mílovými kroky dopředu. Akorát vás ještě jednou upozorňujeme, vyhraďte si dost času, toto středisko je totiž obrovské.

 

A takhle bychom mohli pokračovat donekonečna. Popsat Miami, respektive Floridu v jednom krátkém článku nejde. Vůbec jsme nezmínili Orlando a Disney World, Tampu s Jejím gangsterskou historii ani slavnou Little Havana, čtvrt v Miami, či budovu Baccardi … Jednoduše, je toho mnoho, co zde uvidíte. A k tomu musíme ještě jednou zmínil i vynikající hokej. Jednoduše ideální výlet a dokonalá odměna pro sportovní i turistického fanatika. Pojďte do Miami s CK Hokejtour.cz a zažijete hokejový trip vašeho života. Postaráme se o to!