Blbý vtip? Fanoušci zuřivě diskutují nad logem pro MS 2024

2 minuty čtení

„Mistrovství světa žáků do 12 let? Jinak je to blbý vtip!“ I takové názory padají na logo pro Mistrovství světa 2024 v Praze a Ostravě, které Český svaz ledního hokeje odtajnil. Názory převládají zejména negativní, většinou právě v tom smyslu, že je logo příliš dětinské. Ale pochopitelně se objevují i kladná hodnocení, že v jednoduchosti je krása.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Zkrátka 100 lidí, 100 chutí. Proto jsme se rozhodli využít našich sociálních sítí a zjistit, jaký je vlastně většinový názor hokejových fanoušků.

V novodobé historii se mistrovství světa v ledním hokeji uskuteční v České republice potřetí. Hostitelská města byla vždy stejná – Praha a Ostrava, ale loga samozřejmě rozdílná. Poprvé to bylo v roce 2004, tehdy vyhrála Kanada a český výběr vypadl na nájezdy 2:3 s USA po (ne)slavném gólu Andyho Roache.

Roku 2015 dominovala na našem území opět kolébka hokeje z Kanady. Naši skončili čtvrtí, když v semifinále nestačili právě na hokejisty ze země javorových listů a v zápase o bronz na USA. Jaromír Jágr byl tehdy nejužitečnějším hráčem turnaje.

Tolik ale ze vzpomínek na české šampionáty. My jsme nechali hlasovat, jaké logo ze tří zmiňovaných mistrovství světa se našim sledujícím líbilo nejvíce. Zapojilo se několik stovek lidí a celkem 76 procent hlasujících jednoznačně zvolilo logo z roku 2015, kterému dominoval český lev.

Zbývající procenta si rozdělil tehdy ještě kulatý znak šampionátu z MS 2004 (11%) a smějící se puk pro příští mistrovství (13%). Jestli není smutnou zprávou, že se při vývoji dnešních technologií a grafických možností drtivé většině hokejových fanoušků líbí více osm let staré logo než to pro příští mistrovství, necháme na posouzení každého z vás.

Co také zaznělo na adresu loga pro mistrovství světa 2024 na našich sociálních sítích?

„Hrůza, hnus, odpornost, kdo jim za to zaplatil, ale zároveň i bomba, v jednoduchosti je krása nebo mohlo být lepší, ale i horší.“ Jak už to tak bývá, 100 lidí, 100 chutí. Ostatně si pamatujeme na kontroverzní oznámení, když na dresech národního týmu nahradil státní znak nový lev a přineslo to spoustu nevole.

Ještě před šampionátem v Praze máte ale možnost vyrazit na mistrovství světa do Lotyšska a Finska. Naši skupinu hostí krásná Riga. Věřte, že není nic lepšího, než vidět mistrovství světa na vlastní oči. Navíc letos v blízkém Pobaltí, přesněji v malebné Rize. Krásné město, přátelští lidé, bouřlivá atmosféra a hon za medailemi. Kdo by tam nechtěl být?

DOPORUČUJEME

👉 MS 2023: Česko – Norsko, Česko – Švýcarsko (charter) – letecký zájezd
👉 Nabídka vstupenek a zájezdů na MS 2023