Dějiště MS: Kam na pivo v Praze, kde potkat Kanaďany?

3 minuty čtení
píše Pavel Pubal

Světový šampionát už klepe na dveře. Po devíti letech se mistrovství světa v ledním hokeji vrací do České republiky. Naše hokejová reprezentace bude bojovat v pražské O2 Aréně. Pojďme se podívat, jaké podniky se vyplatí navštívit, když zrovna nebudete fandit nároďáku přímo na tribunách.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Hokej a pivo, tohle spojení patří k sobě. V České republice zvlášť. Chcete si užít hokejový zážitek se vším všudy a před (nebo po) zápase vyrazit v hlavním městě za zábavou? Máme pro vás pár tipů, kterými rozhodně nic nezkazíte!

Střídačka

Pokud jste milovníky hokeje, piva a dobrého jídla, tento podnik vám nemůže uniknout. Hokejovou restauraci totiž vlastní a provozují dvě české hokejové legendy – Petr Nedvěd a vítěz z Nagana Martin Ručinský. Pokud budete mít štěstí, třeba právě bývalí vynikající hokejisté vám donesou ke stolu, co vaše hrdlo ráčí.

Navíc na Střídačce vaří vítěz populární kuchařské soutěže Masterchef Česko Jiří Halamka. Dnes už vyhlášený podnik, otevřený přitom teprve oku 2021, naleznete nedaleko Staromáku na Starém městě v Týnské uličce. Zapomeňte na nálevnu se stoly pocamranými pivem. Střídačka, to je útulné prostředí pro zhruba čtyři desítky hostů a hlavně úžasné jídlo. A občas tam zajde i sám Jarda Jágr!

Lokál

Vyhlášená pivnice, kde si nejenom pochutnáte na výborné Plzni z tanku, ale také se skvěle najíte. Lokál patří do sítě Ambiente, na kterou je zkrátka spolehnutí. Jde o klasickou českou hospodu, kde jsou štamgasti jako doma.

Vůbec nejznámější je Lokál Dlouhááá, který je (jak jinak) na ulici Dlouhá. Je historicky první a doslova nejdelší – pivo z dvanácti tanků se tam roznáší na 73 metrech a denně se v této hospodě otočí i 1 500 hostů. Pokud hledáte nejlepší pivo v Praze, tady jste na správné adrese.

Kozička

Pokud po hokejových zážitcích, kdy uvidíte největší světové hvězdy na ledě O2 Arény, nebudete mít dost, pak je tady pro vás Bar Kozička. Legendární podnik, kde se můžete bavit klidně až do rána. A pokud budete mít štěstí, třeba za vámi dorazí i samotní hokejisté. Ale pozor! Co se stane v Kozičce, zůstane v Kozičce… 🙂

Třeba Jakub Voráček v nedávném podcastu uvedl, že očekává, že na mistrovství světa do České republiky dorazí Kanaďané s All-star týmem. Kdo bude moct, ten si do Prahy za zábavou rád odskočí. „Třeba Giroux a Crosby spolu vyhráli titul mistra světa v Praze 2015 a myslím, že spolu vyhráli i mistra světa v Koze 2015. Kanaďani to tu maj jako dovču a ještě u toho vyhrávají. Svi*ě,“ smál se bývalý kapitán hokejové reprezentace v podcastu PUK PAK PIVO.

A když nebudete vědět, kam zajít, tak stále platí poučka, že co nevím, to prozradí Google recenze. Praha nabízí spoustu výjimečných podniků a stačí si jen vybrat podle vlastních preferencí.

Pokud se ti tento blog líbí a baví tě naše práce, můžeš i nás ohodnotit v recenzích ZDE.

Praha a hokej, to jde k sobě

Sparta, Slavia nebo v minulosti dnes už zapomenutý finalista KHL Lev Praha. Hokej má v Praze obrovskou tradici, a to jak na domácí scéně, tak tu mezinárodní. První zimní stadion u nás byl vybudován v roce 1931 v Praze na Štvanici, kde se také v roce 1933 hrálo první MS v ledním hokeji u nás. Stadion byl z nařízení magistrátu Hlavního města Prahy v červnu 2011 zbourán.

Světové šampionáty ale Praha hostí dál. Jak se koná na území České republiky vrcholná světová akce, naše hlavní město mezi dějišti nemůže chybět. Naposledy se v Praze hrálo před devíti lety. Roku 2015 v Praze zářili už zmínění Kanaďané, kteří Rusko ve finále deklasovali 6:1. Češi skončili čtvrtí, v zápase o bronz nestačili na USA (0:3).

Praha, česká reprezentace a hokej – tuto kombinaci si zkrátka zamilujete!