Hvězda, kupa veteránů i nenaplněný talent. Tihle hráči jsou v NHL stále bez smlouvy

4 minuty čtení

Trh s volnými hráči v NHL už značně prořídl. Jak je zvykem, to nejlepší zboží se rozebralo během první dnů. Přesto zůstává v regálech stále dost zajímavých jmen.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

V některých případech jde o hráče, kteří rozhodně ještě mají co nabídnout a v nejlepší hokejové lize světa má jejich jméno pořád dobrý zvuk.

Pak jsou tam ale i tací, kteří například nenaplnili očekávání a budou doufat v (možná) poslední šanci, nebo je stíhají zdravotní trable.

Kdo z nich ještě dostane možnost zabojovat o místo v NHL? Nabízíme nejzajímavější hráče, kteří před blížícím se novým ročníkem stále zůstávají bez angažmá.

Patrick KANE

Borec, který má doma tři prsteny pro vítěze Stanley Cupu, byl už pro Chicago nekoncepční. Před uzávěrkou přestupů zamířil do Rangers, kde se chtěl o stříbrný grál poprat znovu. Neklaplo to. Teď se soustředí na rehabilitaci po operaci kyčle, nový tým si chce vybrat až během rozjeté sezony.

Tomáš TATAR

Poslední dvě sezony odehrál za New Jersey. V té poslední odehrál kompletní porci 82 zápasů a připsal si velmi slušných 48 bodů. Proč tedy ještě nemá podepsáno? Podle svých slov pečlivě vybírá tým, který má šanci na Stanley Cup. Ze zámoří jdou informace o možném zájmu Pittsburghu.

Phil KESSEL

Má rád párky, tělo jako ukázkový sportovec nemá. Co ale má je skvělé hokejové IQ a k tomu už tři Stanley Cupy na pažbě. Ve svých 35 letech se chce poprat o další angažmá.

Jaroslav HALÁK

V posledních sezonách působil jako dvojka. Je mu už 38 let, ale rád by minimálně ještě jeden rok v NHL přidal. Poslední ročník strávil jako náhradník Igora Šesťorkina v Rangers. Serveru Šport.sk nedávno sdělil, že by měl být o své budoucnosti brzy jasno.

Jesse PULJUJÄRVI

Někdejší čtverka draftu. V Edmontonu nepotvrdil, proč si ho Oilers v roce 2016 vybrali jako svou první volbu. A nepomohl ani přesun do Caroliny během minulé sezony. V dohromady 24 duelech nedal ani jeden gól. Dokáže ve svých 25 letech někoho přesvědčit, že si ještě jednu šanci v NHL zaslouží?

Zach PARISE

Má 39 let a podle všeho se rozmýšlí, jestli vůbec sám má zájem pokračovat. Poslední dva roky strávil v New York Islanders, odehrál všechna utkání a v obou ročních zaznamenal víc než 30 bodů (35, 34).

Eric STAAL

V říjnu mu bude 39. V kapse má jeden Stanley Cup s Carolinou, před několika měsíci byl blízko druhému s Floridou. Najde v sobě ještě dostatek chuti se po takovém zklamání připravit na další sezonu?

Paul STASTNY

Další veterán. V minulém ročníku hrál za Carolinu, vydržel relativně zdraví, nasbíral 22 bodů v základní části, další čtyři v play-off. Platný byl hlavně zkušenostmi. Bude mít o jeho služby ještě někdo zájem?

Další, kteří stojí za zmínku:

Zack KASSIAN (útočník, naposledy za Arizonu)

Sam GAGNER (útočník, naposledy za Winnipeg)

Derick BRASSARD (útočník, naposledy za Ottawu)

Josh BAILEY (útočník, naposledy za Islanders)

Danton HEINEN (útočník, naposledy za Pittsburgh)

👉 Všechny hráče, kteří jsou v NHL stále bez angažmá, najdete ZDE.

Kdo z nich se nakonec v NHL během příští sezony objeví, to zatím nevíme. Co však ale víme je to, že my u nejlepší hokejové ligy světa rozhodně chybět nebudeme.

Z naší nabídky doporučujeme:

👉 Pod širým nebem v New Yorku (dvojzápas)

  • New Jersey Devils – Philadelphia Flyers
  • New York Rangers – New York Islanders

👉 McDavid v Kalifornii a Nevadě (trojzápas)

  • Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers
  • Anaheim Ducks – Edmonton Oilers
  • Los Angeles Kings – Edmonton Oilers

👉 Po kolébce hokeje Kanadě (trojzápas)

  • Toronto Maple Leafs – St. Louis Blues
  • Ottawa Senators – Anaheim Ducks
  • Montreal Canadiens – Washington Capitals

👉 Florida s plavbou na Bahamy (dvojzápas)

  • Florida Panthers – Washington Capitals
  • Florida Panthers – Montreal Canadiens