Hvězda první jakosti. Pastrňák vládne NHL! Kolik dostane nasypáno?

3 minuty čtení
píše David J.

Dlouho trvalo, než se v NHL objevil právoplatný nástupce Jaromíra Jágra. Ale to, co předvádí v posledních měsících David Pastrňák, ho opravňuje k tomu, aby se tomuto statusu přiblížil. Hraje v neskutečné formě, díky níž se zabetonoval jeho status hvězdy ligy.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

U poslední větičky se však zastavme. V NHL se za pár týdnů koná tradiční Víkend hvězd. Nemá sice takový lesk jako například sestra NBA, nicméně i tak jde pořád o událost, na které se sejdou nejlepší hráči z ligy. A světe div se, Pastrňák v nominaci chyběl!

Vynechali ho schválně?

Na první pohled úlet ze strany NHL, na ten druhý vypočítaný tah. Opomenutí české hvězdy spustilo vlnu reakcí na sociálních sítích. „Ať jdou do háje.“ „Já bych to nazval ostudou.“ I takové věty létaly. NHL ale ví, co dělá. Několik hráčů se totiž doplní po hlasování na internetu. A jak získat lepší publicitu a vzbudit zájem fanoušků než opomenutím jednoho z nejlepších střelců ligy?

A víte co, fanoušci „Pastu“ donominovali. Takže: cíl splněn ✓

Pastrňák může dost vážně útočit na korunu střelců NHL. Má ale velkou smůlu. Connor McDavid se totiž rozhodl, že chce tuhle trofej taky. Kanaďan má sezonu rozjetou na téměř sedmdesát branek! A to je všeříkající.

Pokud z toho nekápne trofej, může se Pastrňák uklidňovat novou smlouvou. Ta stávající, jež je hodnocena jako jedna z nejlepších v historii (pro organizaci), mu totiž po sezoně končí. Už od léta se vlečou jednání o nové, nicméně dohoda je stále v nedohlednu.

VĚDĚLI JSTE, ŽE…

  • Pastrňák je už teď v elitní desítce střelců v NHL v české historii
  • má po Jágrovi druhý nejlepší poměr bodů na zápas
  • má tempo na překonání 120 bodů v sezoně
  • pokud se mu podaří prolomit stobodovou hranici, bude po Jágrovi teprve druhý v české historii
  • byl zvolen nejlépe se oblékajícím hokejistou v NHL
  • pošesté překonal hranici 30 branek, což se mezi Čechy povedlo jen Jágrovi s Klímou
  • je expert na hattricky (zatím 13): dva mu chybí k vyrovnání českého rekordu Jágra

Je jasné, že to bude pořádný balík. Zatímco Boston v létě přišel s cca devíti miliony dolarů ročně, zámořští novináři se shodují, že roční plat bude na sto procent dvouciferný.

Spojitost s Jágrem se nabízí i zde. Česká legenda totiž na přelomu století brala také přes deset milionů dolarů.

Pastrňák je ale v první řadě týmový hráč. Dokázal to nespočetněkrát, skvěle to jde vidět například na reprezentaci České republiky. V této sezoně ho mohou těšit nejen góly, ale i to, že jimi pomáhá k týmovým úspěchům. Boston je totiž nejlepším celkem ligy. Vždyť poprvé na domácím ledě v základní hrací době prohrál až v půlce ledna!

TOP 5 NEJLÉPE PLACENÝCH HRÁČŮ BOSTONU

1) Charlie McAvoy (O) – 9,5 mil. dolarů
2) David Pastrňák (Ú) – 6,6 mil. dolarů
3) Hampus Lindholm (O) – 6,5 mil. dolarů
4) Brad Marchand (Ú) – 6,1 mil. dolarů
5) Taylor Hall (Ú) – 6 mil. dolarů

Jak jsme zmínili, Pastrňák na tom má lví podíl. I tak se ale musí najít odpovědi na spousty otázek. Bude pokračovat v Bostonu? Dostane nejlepší smlouvu ze všech českých hokejistů? A může se stát nejlepším střelcem ligy?

Odpovědi sice nevíme na žádnou z položených otázek, ale pokud si vy sami říkáte, že byste ho rádi viděli na vlastní oči, máte jedinečnou možnost.

V březnu totiž budou hrát Bruins domácí dvojzápas proti Montrealu a Tampě Bay. A vy u toho můžete být! Stačí kliknout na TENTO ODKAZ, který vás přesměruje na stránku s podrobnými informacemi.