Kdo přiveze do Čech Stanley Cup? Boston je hladový, pozor ale na Dallas!

3 minuty čtení

Češi působící v tomto ročníku NHL v podstatě nemohli prohrát. Ti, kteří si nezahrají play off, se mohou těšit na MS do Prahy. Ale ti, co se dostali dál, mají reálnou šanci na pohár. Už ve finále může být tutové, že vyhraje Čech!

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Východ? Pasta, Nečas, ale i Chytil!

Mezi největší favority na Stanley Cup se rozhodně řadí New York Rangers. Ti v základní části překonali rekord organizace v počtu výher a byli nejlepším celkem první fáze ligy.

Přispět může i Filip Chytil, byť je to s velkým otazníkem. V listopadu totiž vypadl ze sestavy kvůli otřesu mozku. Jelikož byl několikátý, problémy se prohloubily a od té doby zlínský odchovanec nehrál. Těsně před koncem základní části se ale zapojil do tréninku a možnost, že by se zapojil do hry, existuje.

Naopak totální oporou je David Pastrňák. Jeho Boston se však trochu trápil. Jasně, říkat o týmu, který skončil v konferenci čtvrtý, je trochu bláhové, ale forma v posledních týdnech měla skutečně od ideálu daleko. Pasta ale může být spokojen, v ligovém bodování skončil pátý a potvrdil status totální hvězdy ligy. Zdatně mu sekunduje i Pavel Zacha, jemuž Bruins nadělili důležitou roli.

Tihle dva se postaví Davidu Kämpfovi z Toronta. Nejen obrazně, skutečně. Útočník Maple Leafs patří k těch nejlepším defenzivním v lize, dá se tak čekat, že ho trenéři Toronta vyšlou právě na Pastrňáka.

Povedenou sezonu má za sebou díky 59 bodům v 77 zápasech i Martin Nečas v Carolině. Jeho tým dlouho naháněl první Rangers, nakonec to ale nedopadlo. I tak se ale jedná (už několikátý rok po sobě) o obřího favorita na pohár.

Silný zástup na Západě

Nezvykle silný zástup bude mít český hokej na západním pobřeží. Dlouho to vypadalo, že si pro Presidents Trophy jede Vancouver s Filipem Hronkem v životní formě, avšak i Kosatkám nakonec trochu došla pára.

Samotný Hronek je ale klíčem v týmu. Nejen, že zapsal skvělou individuální sezonu (43 nahrávek!), ale hlavně si v jednom obranném páru sednul s kapitánem Quinnem Hughesem. Oběma to náramně šlape.

Nečekaně se boj o Stanley Cup bude týkat i Tomáše Hertla, kterého v den uzávěrky přestupů San Jose s jeho souhlasem poslalo do Vegas. Tam se dostal do hry až ke konci sezony, jelikož se zotavoval z operace. Jeho vliv na tým byl ale okamžitě znát.

A pozor na Dallas. Ten je pravidelně mezi nejlepšími týmy ligy, avšak také je trochu upozaděn. Média se mu prostě tolik nevěnují. Je to ale chyba, Stars vyhráli svou konferenci a dá se čekat, že půjdou daleko. Mají ideální mix zkušeností a mladé dravosti. A také super spolehlivého Radka Faksu!

🇨🇦 JEĎTE S NÁMI NA NHL 🇺🇸