LeBron James dokázal ve své kariéře téměř vše: Tohle je jeho poslední cíl

4 minuty čtení
Autor: Jakub Vaverka

Na začátku února LeBron James překonal rekord legendárního Kareema Abdula-Jabbara a stal se nejlepším střelcem v historii NBA. Abdul-Jabbar měl na kontě 38 387 bodů, LeBron toto číslo překonal v zápase proti Oklahomě City a od té doby ho stále doplňuje.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Poslední cíl v kariéře

Přestože je mu už 38 let, rodák z Akronu v americkém Ohiu na konec kariéry stále nemyslí. Muž, který vyhrál titul v letech 2012, 2013, 2016 a 2020, má před sebou poslední výzvu. Prozradil, čeho by chtěl do konce aktivní kariéry dosáhnout. „Chtěl bych hrát v jednom týmu se svým synem,“ nechal se slyšet hráč, který si svého času začal říkat „King“ a tato královská přezdívka mu zůstala dodnes. Aktivní na hřišti i mimo něj, ve světě sportu je jen málo známějších osobností a na americké půdě už dlouho patří k největším superhvězdám.

Zdroj: nytimes.com/foto: Jay Laprete(Associated Pres) – Lebron James s manželkou a synom

S manželkou Savannah spolu mají tři děti. Konkrétně syna LeBrona juniora, kterému nikdo neřekne jinak než Bronny, dále pak dalšího syna Bryce Maxima a dceru Zhuri Novu. Bryce Maximus má 15 let, a i když se bude hodně snažit, svého otce v aktivním věku nejspíš nedožene. Na druhou stranu LeBronovi juniorovi je 18 let a podle aktuálních zpráv bude součástí draftu příštího roku.

Uznávaný novinář Jonathan Givony z americké televizní stanice ESPN šel ještě dál. Analyzoval současný vývoj NBA, situaci v týmech a předpověděl, jak by mohl vypadat draft v roce 2024 v nejlepší basketbalové lize světa. Givony se domnívá, že Bronny James by mohl být za rok v první desítce draftu a sáhnout by po něm mohlo Orlando Magic.

Historický okamžik v NBA?

Samozřejmě je příliš brzy na to předpovídat, jak se LeBron junior v draftu umístí a kdo si ho vybere, ale za určitých okolností by se mohl do NBA podívat na začátku sezony 2024/2025. V té době už bude jeho otci 40 let. Dá se ří t, že jeho kariéra se bude blížit ke konci, ale na druhou stranu se najde několik organizací NBA, které by čtyřicetiletého LeBrona podepsaly, aby ho mohly vidět hrát v jejich dresu po boku svého syna. Nemusíme ani rozvádět, jakou marketingovou sílu by to mělo. Byl by to moment, který by se pak navždy zapsal do paměti.

Zdroj: on3.com/foto: Christian Petersen(Getty Images)

Celým jménem LeBron Raymone James Jr. má basketbalový talent, ale nepatří mezi hráče, kteří by skautům na vysoké škole vyrazili dech. Jeho jméno je také v jistém smyslu kotvou, protože každý automaticky očekává, že se vyrovná kvalitám svého otce. Zatím není jisté, jakým směrem se Bronnyho kariéra bude ubírat a jaký prostor v NBA dostane. LeBron si však dal za cíl hrát se svým synem nejlepší ligu světa a my dobře víme, jak to dopadne, když si „King“ James něco usmyslí.