Návrat znaku, nominační zmatky, kdo bude sbírat puky, zámořská Čína a #holkyborky

3 minuty čtení

Zimní olympiáda v Pekingu se kvapem blíží a s ní také olympijské hokejové turnaje. Podívejme se na Twitter, jaké zajímavé názory a novinky sociální sítě o blížícím se turnaji zachytily.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

#NávratKeZnaku

Nový vizuál Českého svazu hokeje se zkrátka nechytil. Veřejnost nebyla připravena na změnu, nového lva přirovnávala k logu výrobce nákladních automobilů. Proto není divu, že návrat klasického státního znaku na hruď reprezentačního dresu – minimálně pro olympiádu – vyvolal nadšení. Alespoň nějaká radost pro českého hokejového fanouška…

#NominačníZmatky

Jinak totiž počínání reprezentace v tomto cyklu příliš radosti nepřineslo. Otazníky se vznášely nad nominací a vynecháním některých očekávaných opor, zmatky při jejich oznámení i nevědomosti o možnosti vzít do Pekingu šest náhradníků pro případ pozitivních testů na Covid-19. Ostatní reprezentace byly obezřetnější a využily tuto možnost naplno. Náš realizační tým vzal náhradníky jen tři. Prý protože se ve větším počtu hůř trénuje.

Mužský hokejový turnaj na ZOH 2022
Česká republika – Dánsko (středa 9. února, 14:10)
Česká republika – Švýcarsko (pátek 11. února, 9:40)
Rusko – Česká republika (sobota 12. února, 14:10)

V nominaci figuruje jediný hráč nad 25 let. Je jím Michael Špaček. Kdo asi v tomto týmu bude sbírat puky?

#SilníObhájciAZkušeníFinové

Olympijské zlato z Pchjongčchangu budou v Pekingu obhajovat hokejisté Ruska. V nominaci nechybí hráči se zkušenostmi z NHL. Mezi nejvýraznějšími jmény jsou útočníci Arťom Anisimov, Vadim Šipačov či Michail Grigorenko. Nejstarší soupisku ze všech ale budou mít Finové – věkový průměr 30,5 roku.

#HolkyBorky

Poprvé v historii olympijských her nás v Pekingu budou reprezentovat dva kolektivní sporty. Mimo hokejistů také hokejistky. Zejména díky nim je naše letošní olympijská výprava rekordní – čítá dohromady 113 jmen.

Naše reprezentantky do „dvoúrovňového“ turnaje vstoupí ve čtvrtek 3. února proti domácí Číně. Hrají skupinu B, kde se bude bojovat o zbylá postupová místa pro čtvrtfinále. V elitní skupině A má kompletní pětice týmů čtvrtfinále zajištěno.

Ženský hokejový turnaj na ZOH 2022

Česká republika – Čína (čtvrtek 3. února, 5:10)
Česká republika – Švédsko (sobota 5. února, 9:40)
Česká republika – Dánsko (pondělí 7. února, 9:40)
Česká republika – Japonsko (úterý 8. února, 9:40)

#ZámořskáČína

Spousta Kanaďanů, nějaký ten Američan, jeden Rus a pár Číňanů jako doplněk. Tak vypadá naturalizovaná nominace domácího národního týmu. V čínské hokejové reprezentaci pro ZOH jsou i dva bývalí hráči Třince – americký útočník Cory Kane (2016–17) a kanadský útočník Ethan Werek (2018–19). Oba hrají za čínský Kunlun v KHL a získali čínské občanství.

  • Chcete za reprezentací vyrazit příště i vy? Doporučujeme vstupenky na blížící se MS ve Finsku.
  • Během olympijského turnaje si s námi také můžete zahrát SAZKAFANTASY. Pobavíte se, a ještě můžete vyhrát zajímavé ceny do HokejTour.cz.

Foto: FB Národní tým.