Navštivte s námi Las Vegas – hokejové město hříchu

Město hříchu, neřesti, hazardu, kýče a od roku 2017 i hokeje. Ano zní to neuvěřitelně, ale v 21. století se hokej hrává i na poušti v Nevadě. A ne jen tak ledajaký hokej. V době psaní tohoto příspěvku, jsou Vegas Golden Knights na čele celé NHL a to se žádnému novému klubu v historii NHL nikdy nepodařilo. Úspěchem bylo pokud se nováček dokázal probojovat do play off.

Pokud si tedy budete plánovat hokejový výlet na NHL, sjeďte prstem po mapě až dolů na jih USA a tam v Nevadě zapíchněte prst do najnepravdepodobnejšieho hokejového města na světě, přímo do Las Vegas.

Vegas je pro výlet skvělá volba a nejen pro ten hokejový. O tom, co toto město zdobí se asi netřeba rozepisovat, ale i tak bychom vám rádi řekli o několika místech, které vám náš delegát určitě doporučí navštívit. Pokud si totiž myslíte, že Vegas jsou jen kasina, hotely a kaple pro rychlý sňatek, velmi se mýlíte. Za pozlátkem, neony a kýčovými stavbami se skrývají místa, která rozbuší srdce i nehokejovým fanouškům.

Pokud však máte k hazardu kladný vztah, jste v ráji. Stačí počkat do setmění a Vegas vám ukáže svou omamnou krásu. Kasina, jak Mirage, Luxor nebo MGM Grand jsou symbolem gamblingu, stačí vstoupit a jste ve světě, který zažijete málokde. Automaty, ruleta, blackjack, cokoliv se vám zachce, dostanete na tisíc způsobů. Stačí si sednout, jen pozor na peněženku. Milionářem se zde nestává každý.

Chcete nasát atmosféru pravého Las Vegas? Projděte se po jeho nejznámější ulici. The Strip je přesně to místo, kvůli, kterému sem ročně přijíždí téměř 40 milionů lidí. Srdce města na kterém se nachází 14 z 20 největších hotelů světa. Projděte se jím a uvidíte Sochu svobody, Eiffelovu věž, bílých tygrů a tisíce lidí, kteří pár dní nespali. Vy se však klidně vyspěte. Vegas a zejména jeho okolí nabízí kopec atrakcí i přes den a mimo síní kasin. A netřeba mu k tomu karty, hrací válce ani kuličku od rulety.
O tom, že město leží v poušti jsme už říkali, využijte to. Mohavské poušť skrývá místa, která stojí za to vidět. Jedním z nich je národní park Death Valley (Údolí smrti). Je to nejsušší, nejteplejší a také nejníže položené místo v celé Severní Americe. V roce 1913 zde bylo 56,7 ° C, to je nejvyšší teplota, jakou kdy na zemi naměřili. Doporučujeme vám nejprve navštívit vyhlídku Dantes View, což je nejvyšší místo v Death Valley (1669 m), pak hodinku projít autem a vystoupit v Badwater Basin, což je pro změnu nejnižší místo v Severní Americe, leží 86 metrů pod úrovní moře. Budete nadšeni.
Když už jsme u nehostinných místech a pokud máte cestovatelského ducha. Z Vegas to není daleko ani ke Grand Canyonu. Výlety nabízí mnoho společností a buďte si jisti, že takový trip litovat nebudete. Vidět Velký kaňon je snem mnoha lidí, tak si ho nenechte ujít. Tip však máme i pro ty co chtějí vidět kaňon, ale přece jen je pro ně ten Velký daleko. Zhruba hodinku od města leží kaňon Red Rock a ten vám poskytne rovněž možnost krásných výletů a výhledů, jaké na Slovensku neuvidíte.
Ne všechny úžasné místy Vegas má na svědomí příroda. I lidské díla dokáží ohromit. A když říkáme ohromit, fakt Nekecej. Pokud se totiž rozhodnete obětovat pár hodin času, tak „kousek“ od Vegas leží snad nejznámější přehrada USA. Slavný Hoover Dam. Mohutná masa betonu krotí řeku Colorado a svými rozměry 220 metrů na výšku a 379 metrů na šířku vás přinutí popřemýšlet o své vlastní malosti. Projděte se po ní, je to zážitek o kterém budete nadšeně vyprávět ještě o 20 let.
Na závěr ještě jedna chuťovka. Las Vegas je město hříchu a s hříchem je přímo pupeční šňůrou propletený zločin. Nevada je stát s nejvyšší mírou zločinnosti v celých USA. Tím vás však nechceme strašit, právě naopak. Chceme vás zlákat do muzea. Opravdu, do muzea. Mob Museum je totiž unikátní projekt, který mapuje vývoj zločinu v USA a pomocí interaktivních exponátů a příběhů vás vtáhne do temného období dějin Ameriky a odprezentuje vám životy těch největších gangsterů, kteří v této zemi žili. Jde o opravdu nevšední zážitek.

Jednoduše, Vegas je město, které má co nabídnout. Hříšné dobrý hokej, možnost stát se milionářem z večera do rána a přírodní i jiné krásy, které mu může závidět celý svět. Pojďte s námi na výlet, na kterém zažijete mrazivě krásnou show na ledě a následně vám bude pekelně horko v najnehostinnejším koutě zeměkoule. Zážitek, jaký dostanete pouze od HokejTour.cz.

Pro více informací k cestovními na NHL nás kontaktujte na info@hokejtour.cz nebo +420 601 165 902.