Nejhorší šatny či nejnudnější město. Hráči NHL se podělili o svoj názor

4 minuty čtení

Pokud by platilo staré známé „hlas lidu, hlas boží“, nový tým NHL by podle hlasování samotných hokejistů sídlil v Houstonu. Ti v zajímavé anketě prozradili, která šatna hostů je nejhorší, ve kterých městech se nejvíce baví a naopak, které město je v anketě suverénně „nejnudnější“ v NHL.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

Známý portál The Athletic provedl anketu s desítkami hráčů NHL, která přinesla zajímavé výsledky. Jaké jsou?

Příští klub NHL by měl sídlit v Houstonu, zmíněna byla i Praha

NHL uvažuje o dalším rozšíření. Pokud by se však do nejlepší hokejové ligy světa chtěl připojit další klub, stálo by to na začátku dvě miliardy dolarů.

Zápas Chicago Blackhawks – Philadelphia Flyers ve vyprodané pražské O2 areně. Foto: nhl.com

Z 36 hlasujících hokejistů by deset z nich rádo vidělo Houston v NHL. Následuje Quebec oblíbený v 80. letech (7 hlasů), Salt Lake City (4), Kansas City (3) a dva hokejisté hlasovali dokonce pro Prahu. Jeden z hlasujících pro evropské město (po jednom hlasu získaly také Paříž, Biel a Mannheim) nezapomněl podotknout, že „tamní aréna je dvakrát větší než ta v Arizoně“. Coyotes odehrají svou druhou sezonu v Mullett Areně s kapacitou 4 600 diváků.

Detroit má nejlepší hostující šatny, Carolina je katastrofální

Téměř padesátka hráčů se vyjádřila také k hostujícím šatnám. Nejlépe si vedly šatny Detroitu Red Wings, které získaly 11 hlasů. Edmonton a Vegas dostaly o jeden hlas méně. Z vítězství v anketě se mohli radovat Olejáři, ale Rasmus Andersson, obránce konkurenčního Calgary Flames, nechtěl už jen z principu dát kredit soupeři, a přestože podle něj mají nejlepší šatnu hostů, hlasoval pro druhý tým.

Šatna v edmontonském Rogers Place. Foto: nhl.com

Nejhůře dopadla organizace Carolina Hurricanes. Šatnu hostů v Raleighu označilo za nejhorší 23 z 38 hlasujících. O přestavbě by však měly uvažovat i Arizona, Buffalo, Washington, Montreal a Ottawa. „Proč bychom měli dát hostům pěknou, velkou šatnu?“ žertoval útočník Martin Nečas.

Zábava ve Vegas, nuda ve Winnipegu

Málokoho překvapí, že v anketě o město s nejlepším nočním životem hlasovala téměř polovina dotázaných pro Vegas (20 hlasů ze 42). Následoval New York (9) a zaujaly také Nashville, Vancouver a Los Angeles. „Tam se nikdy nenudíte,“ nechal se slyšet Martin Nečas o New Yorku.

Opačnou stranu ankety „ovládl“ Winnipeg se 14 hlasy. Buffalo (6 hlasů) a Detroit s Carolinou a Edmontonem (po 3 hlasech) podle dotázaných hokejistů také nabízejí nudný noční život.

Cestujte s námí do Vegas a Los Angeles, jejichž atmosféru oceňují i samotní hokejisti

Las Vegas v noci. Foto: visitlasvegas.com

„Poslyšte, jsem tu už osm let. Myslím, že každé město má skvělá místa, skvělé restaurace. Takže možná ti kluci jen nenašli ta správná místa. Ale je fér přiznat, že je tu hodně zima,“ říká na obranu svého současného domova opora zadních řad Winnipeg Jets Josh Morrissey.

Rasmus Andersson v odpovědi opět pobavil. K překvapení mnohých si nevybral Edmonton: „Řeknu Detroit, protože mě tam v minulé sezoně srazilo auto. Vyšel jsem z kasina a najednou jsem se probudil v nemocnici. Dodnes nevím, co se stalo.

Messi vede žebříček oblíbených sportovců

Nejoblíbenějším sportovcem mezi hokejisty NHL je Lionel Messi s nepatrným náskokem před Cristianem Ronaldem (6 vs. 5 hlasů). Roger Federer získal čtyři hlasy, ale v anketě se objevili i další velikáni jako Michael Jordan, Tom Brady, Rafael Nadal a Tiger Woods.

Kdyby si hráči mohli vybrat, pod kterým trenérem by chtěli hrát, nejraději by hráli pod vedením Jona Coopera z Tampy Bay, který dovedl Blesky ke dvěma Stanley Cupům. Velmi oblíbení jsou také Jim Montgomery z Bostonu a Rod Brind’Amour z Caroliny se 4 hlasy.

Tkachuk Marchanda ještě nepřerostl

Hokejisté odpovídali také na otázku „Na kterého hráče si musíte dávat na ledě větší pozor, protože vás může trefit?“ Jednoznačným vítězem se stal Tom Wilson z Washingtonu Capitals s 13 hlasy.

Soupeře děsí také tvrdé hity Ryana Reavese, Jacoba Trouby a Radka Gudase.

Matthew Tkachuk a Drew Doughty v souboji tváří v tvář. Foto: Foto: The Canadian Press

Na otázku, kdo je největším provokatérem v lize, odpovědělo 46 hráčů. Tento titul dlouhodobě patří novopečenému kapitánovi Bostonu Bruins Bradu Marchandovi.

Do první trojice se v anketě dostali také Rasmus Andersson a útočník Matthew Tkachuk. Bývalí spoluhráči z Calgary získali dohromady po pěti hlasech. Hvězda Floridy Panthers v anketě pro The Athletic vyzdvihla Marchanda a Drewa Doughtyho: „Nejhorší je, když do vás pořád šijí a vy hrajete úplně na h*vno. To opravdu přilévá olej do ohně.“

🇨🇦 JEĎTE S NÁMI NA NHL 🇺🇸