Nejočekávanější sportovní události roku 2022. Kam se chystáte vy?

4 minuty čtení

Všichni fanoušci i letos netrpělivě očekávají a věří, že se planeta a lidstvo vrátí do „normálních kolejí“. Dějiště akcí jsou připravena, sportovci namotivovaní a příznivci dychtící vidět jen ty nejlepší výkony. Kroky milovníků směřují na tyto TOP události.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění naleznete na našich sociálních sítích Facebooku či Instagramu.

Zimní olympijské hry v Pekingu

Termín akce: 4. února 2022 – 20. února 2022

Sportovní svátek je tady! Čínský Peking se stane prvním městem na světě, které hostilo nejen letní, ale také zimní olympijské hry. Česká výprava vyšle do této netradiční destinace historické maximum sportovců – celkem 113.

Foto: deník Sport.

Kolik medailí získáme? Ve hře jsou želízka z individuálních sportů a poprvé v historii na zimní olympiádě i dva kolektivy – kromě tradičních hokejistů letos premiérově i jejich kolegyně hokejistky!

Naváže na dvě zlata z minulé olympiády Ester Ledecká? Bohužel v Pekingu čekají na sportovce přísné podmínky a jedna velká „bublina“. To znamená, že dresy a šály si oblékneme v teple našich domácností, neboť je akce organizována bez diváků z cizích zemí.

  • Fanouškovské produkty naleznete v našem FAN shopu.
  • Během olympijského turnaje si s námi také můžete zahrát SAZKAFANTASY. Pobavíte se, a ještě můžete vyhrát zajímavé ceny do HokejTour.cz.

Mistrovství světa v hokeji

Termín akce: 13. května 2022 – 29. května 2022

Čeští hokejisté se po olympiádě přesunou do Finska. Výběr Filipa Pešána (nebo nového trenéra?) své zápasy odehraje v Tampere, kde bude své boje svádět i domácí reprezentace, takže se můžeme těšit na vynikající atmosféru v ryze hokejové velmoci.

Foto: IIHF

Úvodní duel v B skupině odehrajeme s Velkou Británií 14. května od 15.20 hodin a závěrečný duel právě s domácím Finskem je na programu 24. května. Cílem už tradičně bude postup do bojů o medaile a následně přerušení dlouhého čekání na cenný kov.

Chcete-li fandit přímo na stadionu ve Finsku a zakřičet si „Góóóóóóóóĺ“, zakupte si vstupenku přímo u nás. V naší nabídce na HokejTour.cz naleznete vstupenky na všechny zápasy české hokejové reprezentace v naší základní skupině v Tampere.

Wimbledon Championships

Termín akce: 27. června 2022 – 10. července 2022

Tenisový svátek gentlemanů na travnatém povrchu se uskuteční tradičně v anglickém Londýně na přelomu června a července. Bude se ale opakovat Australian Open? Ve Velké Británii zatím platí pravidla, že neočkovaní sportovci mohou trénovat i hrát, což by mohlo znamenat, že by se na grandslamovém turnaji mohl představit i velikán a vítěz posledních tří ročníků – Novak Djokovič.

Pokud jste tenisový fanoušek a ještě jste nebyli ve slavném areálu The All England Lawn Tennis Club v jihozápadním Londýně, je nejvyšší čas to napravit! Staňte se svědkem velkolepých tenisových představení a rezervujte si zájezd na Wimbledon.

Formule 1 v roce 2022

Termín akce: 20. března 2022 – 20. listopadu 2022

Motoristický svět se může i v roce 2022 těšit na zvuk motorů, skřípějících brzd či nenapodobitelnou vůni asfaltu. Ročník s pořadovým číslem 73 bude obsahovat 23 velkých cen, které se budou konat ve 21 zemích po celém světě. Start je již tradičně naplánován na měsíc březen, kdy se odjede závod v Bahrajnu, resp. Saúdské Arábii. Následně se nejlepší jezdci, kterým aktuálně kraluje Max Verstappen, postupně přesunou do Austrálie, Miami, Španělska či na Velkou cenu Velké Británie.

Nás však budou nejvíce zajímat závody na rakouském Red Bull Ringu či legendárním maďarském Hungaroringu. Tam se příznivci F1 mohou těšit nejen na holandského vítěze z předchozího roku, ale také Fina Bottase či Lewise Hamilton, který bude mít Verstappenovi v nastávající sezoně co vracet. Seriál F1 pozná svého vítěze v hlavním městě Spojených arabských emirátů – na okruhu Yas Marina Circuit v Abú Dhabí.

Autobusové zájezdy jsou naplánovány na 10.7. 2022 do Rakouska, resp. 31.7. 2022 do Maďarska. Kompletní nabídku včetně leteckých zájezdů na F1 naleznete zde.

EuroBasket 2022

Termín akce: 1. září 2022 – 18. září 2022

41. mistrovství Evropy v basketbalu se v roce 2022 odehraje ve čtyřech evropských zemích. V německém Berlíně a Kolíně nad Rýnem, gruzínském Tbilisi, italském Miláně a hlavně v pražské O2 Aréně, kde vypukne v září 2022 basketbalové šílenství.

Foto: fiba.basketball

Mistrovství Evropy v basketbalu se koná v pravidelném dvouletém intervalu, ale kvůli pandemii Covidu-19 se bude hrát první šampionát od roku 2017, kdy si titul odnesli hráči Slovinska. Skvělou sérii tří triumfů budou chtít rozšířit Španělé, kterým v roce 2017 musely stačit „jen“ bronzové medaile. Pokud vás fascinuje tento kolektivní sport „děravých košů“, určitě si nenechte ujít jeho vrchol EuroBasket 2022 na naší palubovce!

Máte-li zájem o jakoukoli vstupenku nebo zájezd z naší nabídky, vyzkoušejte nezávaznou rezervaci: