Nový klub NHL v Utahu: Kde, proč a s kým?

3 minuty čtení

To, o čem se dlouho spekulovalo, se stalo skutečností. Organizace Coyotes končí ve státě Arizona a stěhuje se do Utahu. Fanoušci se mohou těšit na hokej v Salt Lake City a na tým, jaký tu ještě nebyl. Vedení ligy a noví majitelé přesun potvrdili na konci základní části.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Stěhování Coyotes viselo ve vzduchu

O přesunu klubu Arizona Coyotes se mluvilo již dlouho. Klub měl finanční problémy a posledních několik sezón hrál v univerzitní aréně v Tempe s kapacitou 5 000 míst. Přestože Coyotes měli slíbený nový stadion, byl to spíše maraton než sprint. Přestože komisař NHL Gary Bettman byl zpočátku proti změně sídla Yotes, nakonec ji povolil. Koneckonců mu jde o to, aby liga vzkvétala a posouvala se kupředu.

Když Arizona na konci základní části porazila doma Edmonton Oilers, bylo to velmi emotivní. Fanoušci věděli, že je to konec jedné velké éry. Coyotes vstoupili do NHL v roce 1996, kdy převzali vedení od Winnipeg Jets. Název Phoenix Coyotes nesli až do roku 2014, poté se přejmenovali na Arizonu.

Přichází Utah

Novými majiteli organizace Coyotes se stala rodina Smithových. Ryan Smith je ve sportovním světě známou osobností, je také majitelem basketbalového týmu Utah Jazz v NBA. Kromě toho bude hokejový tým státu hrát své domácí zápasy v Delta Center v Salt Lake City, kde hrají i basketbalisté Jazz.

Zájem o hokej v oblasti je obrovský, v době psaní tohoto článku již byly prodány tisíce sezónních vstupenek. NHL zvažuje rozšíření směrem k Salt Lake City již několik let, problémy Yotes pomohly tento proces urychlit. Není však vyloučeno, že až bude v Arizoně dokončena nová hokejová aréna, vrátí se hokej i tam. Ale to je v tuto chvíli jen hudba budoucnosti.

Jak se bude nový klub jmenovat?

Hokejové fanoušky momentálně nejvíce zajímají tři věci – kdo bude za Utah hrát, jak se bude klub jmenovat a jak budou vypadat dresy. V tuto chvíli známe odpověď pouze na jednu otázku. Co se týče týmu, Bill Armstrong zůstává generálním manažerem a Andre Tourigny trenérem, navíc se celá soupiska Arizona Coyotes stala kádrem nově vzniklého klubu Utah.

Název v současné době není znám, ale podle zámořských zdrojů si majitelé klubu zaregistrovali práva na osm možných jmen. Konkrétně se jedná o názvy Utah Blizzard, Utah Mammoth, Utah Ice, Utah Venom, Utah Fury, Utah Outlaws, Utah Yetis a Utah Hockey Club.

NHL je otevřená expanzi, v roce 2017 do ní vstoupí současní šampioni Vegas Golden Knights a v sezóně 2021/2022 Seattle Kraken. Nyní je na řadě Utah, ale připravena zůstávají i další města jako Houston, Atlanta a Kansas City.

🇨🇦 JEĎTE S NÁMI NA NHL 🇺🇸