Přestupy hvězd visí na vlásku. Blíží se uzávěrka přestupů v NHL

4 minuty čtení

Přestupové okno NHL se uzavře v pátek 8. března 2024. Soudě podle zákulisních šumů od zasvěcenců, jako jsou Chris Johnston a Elliotte Friedman, očekávají týmy bouřlivé období a fanoušci se mohou těšit na několik hvězdných přestupů.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Brankáři by mohli být přestupovým trhákem

Juuse Saros: Na farmě Nashvillu Predators roste další hvězdný brankář. Mladík Jaroslav Askarov by mohl brzy převzít žezlo týmové brankářské jedničky. Jeden z nejlepších brankářů současnosti Juuse Saros je víceméně volný a vedení klubu je ochotno vyslechnout nabídky nových potenciálních zaměstnavatelů na hvězdného gólmana.

Jacob Markström:  Řada týmů v čele s New Jersey Devils stále marně hledá nějakou jistotu v brankovišti. Zkušený Švéd, který po loňské neúspěšné sezoně prožívá skvělou sezonu v Calgary Flames, by mohl díru na tomto postu zaplnit.

John Gibson: Dalším horkým kandidátem na změnu dresu je brankář Anaheimu Ducks. V kalifornském týmu působí od draftu 2011 a postupně se vypracoval v oporu mužstva. Ve svých 30 letech má stále co nabídnout, ale s přibývajícím věkem myslí na úspěch, který je při současném stavu jeho současné organizace spíše utopií.

Marc-Andre Fleury: Fleury je spíše legendou než současnou hvězdou, ale jeho charakter a osobnost v kombinaci se zkušenostmi brankáře s druhým nejvyšším počtem výher v historii NHL je pro kluby, které chtějí zvýšit konkurenci mezi třemi tyčemi, jistě lákavá.

Jsou tu také ofenzivní superhvězdy

Trevor Zegras: Situace kolem mistra ekvilibristických gólových kousků je nejasná, ale je veřejným tajemstvím, že Zegras těžko hledá s vedením Anaheim Ducks řeč na prodloužení smlouvy a vztahy s klubem jsou značně napjaté. Kačery nic nenutí k výměně hvězdného útočníka, ale pokud přijde správná nabídka, nebudou dlouho váhat.

Jake Guentzel: V posledních šesti letech měl v NHL průměrný bod na zápas. Zářil po boku Sidneyho Crosbyho, ale éra týmu kolem legendárního kapitána se chýlí ke konci a vyhlídky do budoucna nejsou příznivé. V létě mu končí smlouva a vše nasvědčuje tomu, že v Pensylvánii pokračovat nebude. Klub bude nucen ho vyměnit.

Steven Stamkos: Steven Stamkos je ve stejné situaci jako Guentzel. Tampa Bay Lightning odmítla se svým kapitánem před sezonou prodloužit smlouvu. Chtělo počkat, jak se mu bude dařit. A přestože vedení klubu vehementně odmítá spekulace o možné výměně elitního kanonýra, faktem zůstává, že „Stammer“ je stále bez smlouvy a v létě by mohl odejít zadarmo jako volný hráč.

Hvězdy NHL: Chychrun, Bučněvič, Tarasenko a Hanifin

Calgary Flames se odhodlalo k přestavbě kádru. Jen nedávno tým opustil Elias Lindholm, který odešel do Vancouveru Canucks. Kanadský tým by mohli brzy opustit také obránci Noah Hanifin a Christopher Tanev. První jmenovaný je již delší dobu spojován s New Jersey Devils. Tanev je pro změnu cílem několika týmů, které chtějí posílit obranu o defenzivního beka.

Mezi volnými obránci je i zkušený obránce Matt Dumba z Arizony Coyotes. Svůj tým by mohl opustit i Jakob Chychrun, loňská akvizice Ottawy Senators při uzávěrce přestupů.

Kluby NHL mají také tendenci před play-off posilovat své útočné pozice. Zkušení hráči, kteří touží po úspěchu, nebo nenápadní hokejisté, kteří mají za sebou úspěšné sezóny, jsou vždy cílem velkého zástupu klubů. Z hvězdných jmen neunikla pozornosti předních klubů ani dostupnost Pavla Bučněviče ze St. Louis Blues, útočníka Ottawy Senators Vladimira Tarasenka a výborná sezóna Franka Vatrana.

Seattle Kraken se i nadále pohybují mimo pozice zaručující play-off. I proto se seznam hráčů, kteří by mohli nejmladší klub NHL opustit, rozrůstá. Mezi nejvážnější kandidáty na přestup patří útočníci Alexander Wennberg a Jordan Eberle.

Philadelphia nebo Nashville nabízejí posílení defenzivy

Kandidátů na změnu dresu je celá řada. Z brankářů by barvy nového týmu mohli oblékat Jake Allen z Montrealu Canadiens nebo Kaapo Kähkönen ze San Jose Sharks.

V obraně se hodně mluví o výměně Seana Walkera z Philadelphie Flyers. Kandidáty na přestup jsou také Alex Carrier z Nashvillu nebo jeho spoluhráč Tyson Barrie. Velmi zajímavým jménem je také Philip Broberg z Edmontonu Oilers. Talentovaný obránce má potenciál stát se dlouhodobou oporou prvního nebo druhého páru obránců NHL. Edmonton je však připraven naplno zaútočit na Stanley Cup a kvůli nespokojenosti mladého Švéda s jeho pozicí v týmu se bude chtít nadějného talentu vzdát, až získá vytouženou posilu.

Granlund, Kakko a Duclair s Kubalíkem

Kaapo Kakko přitahuje mezi útočníky velkou pozornost. Dvojka draftu 2019 zatím nenaplnila svůj potenciál a změna prostředí by mu mohla prospět. New York Rangers se netají nejvyššími ambicemi a na pozici finského útočníka si před play-off dokáží představit efektivnější náhradu.

Mezi ofenzivními hráči, o jejichž získání uvažuje i další vedení NHL, je dvojice Mikael Granlund a Anthony Duclair ze San Jose Sharks nebo český střelec Dominik Kubalík, kterému se angažmá v Ottawě Senators vůbec nevyplácí.

Mimořádně žádaným hráčem bude Adam Henrique. Kromě solidní produktivity je zodpovědným hráčem dozadu a kromě pozice centra nemá problém zastoupit své spoluhráče i na křídle. Dalším velmi ceněným typem hráče je Scott Laughton z Philadelphie Flyers. Zkušený Kanaďan prožívá výbornou sezonu, a přestože má smlouvu ještě na dva roky, Flyers ho rádi pošlou dál.

Další adepti na přestup před NHL trade deadline:

Obránci: Ilja Ljubuškin (Anaheim Ducks), Erik Johnson (Buffalo Sabres), Tony DeAngelo (Carolina Hurricanes), Andrew Peeke, Adam Boqvist (oba Columbus Blue Jackets), Nick Seeler, Rasmus Ristolainen (oba Philadelphia Flyers), Joel Edmundson (Washington Capitals).

Útočníci: Sam Carrick (Anaheim Ducks), Jason Zucker (Arizona Coyotes), Warren Foegele (Edmonton Oilers), Tyler Johnson (Chicago Blackhawks), Arthur Kalijev (Los Angeles Kings), Brandon Duhaime, Patrick Maroon (oba Minnesota Wild), Morgan Frost (Philadelphia Flyers), Reilly Smith (Pittsburgh Penguins), Alexander Barabanov, Mike Hoffman (oba San Jose Sharks), Kasperi Kapanen (St. Louis Blues), Nic Dowd, Anthony Mantha (Washington Capitals).

🇨🇦 JEĎTE S NÁMI NA NHL 🇺🇸