Tip na zámořský zájezd: Co vidět v Kalifornii?

Hokejové California Dreamin

I’d be safe and warm, if I was in L.A. California dreamin’, on such a winter’s day, zpívá se v megahitu od The Mamas and the Papas a my vám toto přání rádi splníme. Navíc ho vylepšíme o nezapomenutelné zážitky ze zápasů nejkvalitnější hokejové ligy světa – NHL .

Možná o tom nevíte, ale jít na hokej do Kalifornie je ta nejlepší věc, jakou můžete udělat. Vždyť kde jinde si nejprve vychutnáte ledově ostré souboje na kluzištích špičkových týmů ligy a hned po jejich konci vyběhnete přímo z haly na pláž, kde se můžete vyhřívat na příjemně hřející slunci? Takový luxus vám nabízí opravdu jen málo míst na zemi.

Kalifornie je pro hokejového fanouška jednoznačně ideální místo na výlet. Své sídlo mají ve státě až 3 kluby NHL. No když trochu přivřeme oči, ke stabilní trojici San Jose Sharks, L.A. Kings a Anaheim Ducks můžeme připočítat i Las Vegas Golden Knights. Vegas je sice již kousek za hranicí, v Nevadě, ale vy ho můžete navštívit v rámci jedinečného hokejového tripu po Kalifornii. Nezní to fantasticky?

Skutečnost je však ještě lepší, protože kromě skvělého hokeje toho v Kalifornii můžete vidět opravdu hodně. Na výlet tak můžete vzít i méně hokejově vášnivých přátel (a partnerky, samozřejmě partnerky), kteří si celou zábavu užijí úplně stejně jako vy. Posuďte sami.

Dobrodružství v zátoce žraloků

Začněme v San José. Sharks patří ke špičce NHL a navíc jejich hokej soupeřů opravdu bolí. Kromě hokeje však tato oblast láká i velkým počtem možností kam vyrazit. San Jose leží jen kousek od legendárního San Francisca. A nenavštívit populární Frisco? To se nedá. Město lásky a hippies netřeba speciální představovat, že jo? Most Golden Gate, kopcovité uličky a slavné tramvaje šplhající se příkrými svahy, Silicon Valley nebo nejstarší Chinatown v USA. V tomto městě máte co objevovat.

Pokud se však vydáte ze San Jose na východ, jen pár hodin cesty vás dělí od jednoho z nejstarších národních parků v USA. Yosemitský národní park vás za návštěvu odmění nádhernými výhledy a přímo kýčovitou přírodou. Kdo zná legendární žulový monolit El Capitan ví o čem mluvíme. Kromě Kapitána nevynechejte i druhý největší vodopád v USA. Yosemitský vodopád má 739 metrů a tvoří ho několik kaskád. Síla padající vody má velké kouzlo a paní příroda tu na kráse byla skutečně štědrá.

Zábava ve městě andělů

Druhou kalifornskou zastávkou na našem hockey tripu je Los Angeles. Ve městě andělů jsou doma hokejisté Kings a v nedalekém Anaheimu zase sídlí Ducks. Oběma klubem se v posledním období opravdu daří, vždyť za posledních 10 let si spolu připsaly až 3 Stanley Cupy (2 Kings a 1 Ducks) a hrají opravdu výborný hokeji. V dresu Kings navíc sbírá body slovák Marián Gáborík, takže máte o důvod víc proč si vybrat právě jejich stadion.

O mimohokejových aktivitách v LA by se daly psát romány a je opravdu těžké věnovat jim jen pár odstavců na blogu. Krásné pláže, dokonalé počasí a kopec úžasných kulturních center, vás pohltí tak, že nebudete chtít odejít (víme o čem mluvíme).

Určitě je potřeba zmínit slavný Hollywood a atrakce, které souvisí právě s ním. Například návštěva Universal Studios, kterou prostě musí absolvovat každý opravdový fanoušek filmu. To co uvidíte tam, nikde jinde na světě nenajdete. Stejně tak byste neměli vynechat ani slavný Hollywood Boulevard a projít se po chodníku slávy, kde má svou hvězdu 2000 vybraných osobností a institucí z uměleckého prostředí. No a zmiňovali jsme pláže, byla by škoda, kdyby jste minuli Santa Monicu, ti kteří sledovali Baywatch budou vědět proč.

Kačeři z Disneylandu

Fanoušci Anaheimu také mají důvod proč se těšit z návštěvy jejich oblíbeného klubu. Ducks mají jednu z nejlepších soupisek v NHL a jejich hokej je neuvěřitelně rychlý. Navíc je to do LA skutečně blízko a tak snadno stihnete i dva zápasy za den. No a pak je tu důvod, který, pokud máte s sebou i děti, zastíní všechno ostatní. Ano je to Disneyland.

Tématický park věnovaný všem (nejen) dětem, ve kterém najdete opravdu všechny postavičky, které se byť jen mihli v jakékoli pohádce od Disneyho. Mickey Mouse, Donald, ale i nejnovější princezny Elza a Anna, to všechno vás čeká a ohromí i když už máte dětství pár desetiletí za sebou. Jen pozor, v minulém roce navštívilo Disneyland 17,9 milionu lidí, tak se připravte na to, že tam určitě nebudete sami. Mimochodem, zmiňovali jsme chodník slávy a osobnosti na něm, Disneyland má na chodníku svou hvězdu také. A pokud se vám chce trochu pátrat, tak zjistíte, že Disney a klub Anaheim Ducks (dříve Mighty Ducks of Anaheim) mají toho společného víc, než se na první pohled zdá.

Kromě Disneylandu však Anaheim nabízí i další místa, které je třeba vidět. Je zde opravdu kopec gigantických zábavních parků a udělali byste velkou chybu, pokud byste nenavštívili alespoň jeden z nich. Horské dráhy zde mají opravdu silnou tradici a třeba je vyzkoušet, nebudete to litovat, jen je raději otestujte s prázdným žaludkem.

Hříchy ve městě hříchu

Dostáváme se do cílové rovinky. Tou je v případě našeho Kalifornského road tripu Las Vegas. Jak jsme již zmínili, samotné město se již nachází v sousedním státě Nevada, ale pokud vás nelákají pouze Golden Knights a hříšné město hazardu, do Kalifornie se ještě na chvilku vraťte.

Důvodem je Údolí smrti. Další ze slavných národních parků USA, který je z Las Vegas na skok, ale leží „v naší“ Kalifornii. Death Valley je údolí s nejníže položeným místem nejen USA, ale celé Ameriky. Nachází se v severní části Mohavské pouště. Nejnižší místo se nachází v části nazvané Badwater; 86 metrů pod úrovní moře. Své jméno dostalo po tom jak zde v roce 1849 zahynula skupina zlatokopů.

Samozřejmě, být v Las Vegas a nevyužít příležitost stát se milionářem, v některém ze stovek kasin, které v Las Vegas jsou, by byla obrovská škoda. Zkuste porazit jednorukého bandity nebo najít štěstí v ruletě. Případně, pokud jste své štěstí už našli, máte možnost využít rýchlosobáš v některé z kaplí, kterých je po městě také dost. Překvapením se v tomto městě meze nekladou.

Kalifornie je prostě úžasná, ale jak se říká, lepší ji jednou vidět, jak o ní stokrát číst a slyšet. Proto neváhejte a pojďte s námi na nejlepší hokejový trip vašeho života, který vám kromě parádního hokejového zážitku nabídne i nezapomenutelné chvíle mimo hokejových arén.

Nabídku zájezdů na NHL naleznete ZDE