V Crypto.com Areně hrají Kings, Clippers i Sparks: Doma tam jsou Lakers

3 minuty čtení

Crypto.com Arena v Los Angeles je jednou z nejlegendárnějších sportovních arén na světě. Mnozí fanoušci ji znají pod názvem Staples Center a v její historii se v ní odehrály velké milníky v hokejovém i basketbalovém světě. Své zápasy zde hrají čtyři profesionální kluby, ale především je domovem jednoho z nich.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Společný domov basketbalu a hokeje

Crypto.com Arena je domovem Los Angeles Kings (NHL), Los Angeles Lakers a Los Angeles Clippers (obě NBA) a Los Angeles Sparks (WNBA). Koncem ledna jsme navštívili Staples Center, jak aréně stále říkají mnozí nejen domácí fanoušci.

Na vlastní kůži jsme zažili zápas NBA mezi Los Angeles Lakers a Oklahoma City Thunder (112:105) a také kalifornské hokejové derby, v němž LA Kings podlehli v přestřelce San Jose Sharks (3:4sn). Faktem je, že i když zde hrají své zápasy čtyři kluby, o skutečném domově můžeme hovořit zejména v jednom případě.

Lakers jako tým číslo jedna v Crypto.com Areně

Jakmile se jen přiblížíte do blízkosti této přibližně dvacetitisícové arény, máte pocit, že se nacházíte na území, kde hrají Los Angeles Lakers. Není to jen dojem, protože i pouliční prodejci suvenýrů jsou převážně v barvách slavného klubu a najdete je, i když se hraje NHL.

Ten pocit v nás přetrvává. Pod střechou LA Kings mají pamětní vlajky za dva získané Stanley Cupy (2012, 2014) a před Crypto.com Arenou najdete sochy Wayna Gretzkeho a Dustina Browna (bývalého kapitána Kings a prvního člena Kings, který se dotkl Stanley Cupu v historii). Pak si však všimnete všech ocenění a vystavených dresů legend Lakers. Nemluvě o sochách ikon, jako jsou O’Neal, Abdul-Jabaar a West, které zdobí vchod.

Čísla hovoří jasně: 17 titulů NBA, 1 bývalý titul NBL, 19 konferenčních a 34 divizních titulů. K tomu připočtěte premiérový triumf v turnaji NBA v roce 2023. Lakers jsou sportovními králi Los Angeles a také klubem, který je ve Staples Center nejvíc doma. Ne že by Kings, Sparks nebo Clippers neměli své cílové skupiny a příznivce, ale atmosféra na zápasech LAL je prostě jiná.

Síly jsou rozděleny

Los Angeles Lakers, jak už bylo zmíněno výše, jsou v Crypto.com Areně jasným lídrem. Stejně se cítí i samotní Clippers, kteří jsou v dočasném azylu ve Staples a v současné době staví novou arénu Inuit Dome, která by měla být slavnostně otevřena ještě v tomto kalendářním roce. S tímto podzimem se Clippers osamostatní a budou moci psát svou vlastní úspěšnou historii na vlastním stadionu.

Hokejoví Kings zažili své chvíle slávy především před deseti lety, a přestože mají v kalifornském sportovním životě své místo, hokej to v Los Angeles nemá vzhledem ke klimatu a historii jednoduché. A co se týče LA Sparks, ženský basketbal je něco, k čemu si někteří fanoušci také rádi najdou cestu. Kromě Lakers jsou v Los Angeles velmi populární také baseballisté Dodgers nebo hráči amerického fotbalu Rams.

Je zajímavé sledovat, že když je v jedné aréně doma několik profesionálních klubů, jeden je tam více doma než ostatní. Na druhou stranu to všichni respektují, protože LA Lakers jsou nejen historickým sportovním klubem, ale také obrovskou značkou, která je rozpoznatelná všude na světě. A v současné době tomu napomáhají superhvězdy jako LeBron James a Anthony Davis.

KOMPLETNÍ NABÍDKA ZÁJEZDŮ