Videoblog aneb Hokejové lahůdky, na které se vyplatí počkat!

Na přečtení následujícího textu vám stačí 5 minut

Období trápení pro každého fanouška. Hlediště zejí z důvodu koronaviru prázdnotou, fanatici mohou prožívat zápasy svých týmů maximálně na dálku. Jaká jsou lákadla letošní sezony? Na co se vyplatí počkat? Pár tipů pro správného českého hokejového fanouška!

Kanadsko-americká NHL, jak tu ještě nebyla!

Hokejoví fanatici se konečně dočkali. Zatím aspoň u televizních obrazovek. Po více než třech měsících se zase rozjel kolotoč nejlepší ligy světa – NHL. Ta v letošním roce nabídne výjimečnou podívanou a mnoho změn.

Podle nového systému se bude hrát ve čtyřech divizích, přičemž nejzajímavější je bezpochyby ta Severní, ve které je všech sedm kanadských týmů. Každý klub má odehrát 56 zápasů v základní části, pouze napříč soupeři ve svých divizích, a do play off postoupí TOP4 každé divize. Play off už se bude hrát klasickým systémem na čtyři vítězné zápasy.

Těšit se můžeme i na výkony velkých borců v nových dresech – Zdeno Chára zamířil do Washingtonu, Alex Pietrangelo do Vegas, Torey Krug do St. Louis, Joe Thorton do Toronta nebo Taylor Hall do Buffala. Bude tak velmi zajímavé sledovat, jak se bude hvězdám NHL dařit na jejich nových adresách.

Loni se ze Stanley Cupu radoval tým Tampa Bay Lightning s Čechy Janem Ruttou a Ondřejem Palátem v sestavě. Kdo se bude radovat letos?

Fenomén Pasta (la vista) je zpět

Bostonu Bruins se úvod letošního ročníku nepovedl. Důvodů můžeme najít hned několik. Před novým ročníkem opustili Bruins dva stěžejní hráči obrany, už zmínění Torey Krug a Zdeno Chára. Ale hlavně absentoval David Pastrňák.

Populární Pasta kvůli plánované operaci kyčle zmeškal start sezony a tým kolem nového kapitána Bergerona se plácal v nevýrazných výkonech. Hned jak ale Pasta naskočil zpátky, pokračoval tam, kde před pár měsíci skončil. Po svém návratu bleskově začal dávat góly a stal se první hvězdou týdne – ve svém prvním týdnu po nucené pauze.

Comeback, jak má být! Těšme se společně, co nám ještě Pasta v letošním ročníku nabídne!

Lafreniere nebo Hughes?

Každý ročník nejlepší ligy světa vystřelí pár hvězdiček do opravdových výšin. Asi nikdo nečekal, jakou premiérovou sezonu prožije Dominik Kubalík, který loni vtrhl za moře jako uragán a ve své první sezoně překonal magickou hranici 30 nastřílených gólů (34 branek, 20 asistencí). Rázem tak na sebe upoutal pozornost médií.

Kdo na sebe upozorní letos? Průlomová sezona může čekat Jacka Hughese. Loňské jedničce draftu se nováčkovská sezona příliš nepovedla, Hughes zůstal za očekáváním a nyní bude chtít prorazit nálepku věčného talentu.

A nebo jej v pomyslném žebříčku hvězd budoucnosti okamžitě přeskočí aktuální jednička draftu Alexis Lafreniere, který je považován za generační talent? Podobně se naposledy mluvilo o Connoru McDavidovi, předtím o Sidney Crosbym. Tak uvidíme…

Mistrovství světa nakonec pouze v Lotyšsku. Skončí dlouhé české čekání na medaili?

Mistrovství světa. Turnaj, během kterého se každá krajina spojí v jednoho člověka. Sportovní svátek, společné sledování zápasů národního týmu, hrdost při státní hymně a fandění ze škol, práce, náměstí nebo třeba z barů. To všechno k tomu patří.

Jak rozhodla hokejová federace na začátku února, letošní mistrovství světa se bude hrát jen v Lotyšsku. Po odebrání šampionátu běloruskému Minsku se všech šestnáct týmů představí v Rize, která připraví dvě haly.

Šampionát se bude konat od 21. května do 6. června a vůbec poprvé na něm povede náš národní tým jako kouč Filip Pešán. Přiblíží se národní tým k výsledku z posledních MS v hokeji v Lotyšskku z roku 2006?


FOTO: reprofoto/Youtube.com