Budíček! 10 hráčů, kteří se potřebují výrazně probrat

4 minuty čtení

Jsme v polovině sezony NHL 2023/24 a zatímco superhvězdy McDavid, MacKinnon a Kučerov baví svou hrou večer co večer fanoušky po celém světě, na opačném konci spektra jsou hráči, kteří měli tuto roli ve svých klubech plnit, ale zdaleka nesplňují očekávání.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

  • statistiky hráčů uvedené v článků jsou aktuální ke 2. lednu 2024

Jonathan Huberdeau: Absolutní propadák

V minulém ročníku zaznamenal největší bodový propad v historii NHL, když po 115bodové sezoně zaznamenal 55 bodů. Letos to bude pravděpodobně ještě horší. Šestnáct bodů v 36 zápasech naznačuje, že pokud ve druhé části základní části něco nezmění, nepřekoná ani čtyřicetibodovou hranici. Jeho osmiletá smlouva s průměrným platem 10,5 milionu dolarů vstoupila v platnost letos. Bída.

Johnny Gaudreau: Lehkost se vytratila

Jeho kariérním minimem je 61 bodů ze sezony 2016-17. Vše nasvědčuje tomu, že v probíhající sezoně této hranice ani nedosáhne. Columbus Blue Jackets v něm měli získat svou největší oporu a ofenzivního lídra, ale Gaudreau v letošní sezoně doručil – vzhledem ke svým kvalitám – velmi průměrných 25 bodů v 38 zápasech.

Matthew Tkachuk: Marně hledá formu z minulého ročníku

Dvakrát za sebou překonal hranici sta bodů a byl jednou z klíčových postav postupu Floridy Panthers do play-off. V letošní sezoně předvádí záblesky geniality, ale komplexně vzato to není „ono“. 27 bodů v 36 zápasech naznačuje, že hvězda Panthers nehraje v nejlepší formě.

Alexander Ovečkin: Tímto tempem Gretzkeho nepřekoná

Kapitán Washingtonu Capitals prožívá možná nejhorší sezonu své kariéry. Ve 34 zápasech nasbíral 21 bodů, a pokud bude ve zbytku sezony bodovat jako doposud, nepřekoná ani dvacetigólovou hranici. Za rekordem NHL v počtu přesných zásahů s 894 góly zaostává o 65 zářezů. Pokud se jeho výkony nezlepší, bude mu trvat ještě téměř čtyři sezony, než kanadskou legendu dožene. V NHL by totiž musel hrát až do svých 42 let.

Timo Meier: Je čas začít v New Jersey bít na poplach?

V play-off jako velký ofenzivní tahoun úplně vyhořel. Ani nepřesvědčivé výkony v play-off neodradily vedení klubu od toho, aby s ním podepsalo lukrativní osmiletý kontrakt na 70,4 milionu dolarů. Hráč Meierova kalibru by měl atakovat minimálně šedesátibodovou hranici, ale momentálně to vypadá, že se při dosažení čtyřicetibodové hranice pořádně zapotí.

Pierre-Luc Dubois: Svou mega smlouvu si zatím nezaslouží

V červnu 2023 podepsal osmiletý kontrakt na 68 milionů dolarů. Stal se velkou posilou Los Angeles Kings, ale zatím je jen stínem svých předchozích výkonů. Ve 33 zápasech nasbíral 14 bodů a postupně ztrácí důvěru trenéra, který ho vynechává z první přesilovkové formace. Na to, abychom Kanaďana tloukli hokejkou, je však ještě příliš brzy. Vzhledem k jeho typologii může jeho čas přijít „až“ v play-off.

Jack Campbell: 80 000 dolarů za otevření dveří na brankovišti

Této kritice podrobili fanoušci Edmontonu Oilers i Jacka Campbella. Do brankoviště kanadského týmu přišel z Toronta Maple Leafs a měl být „tím“ gólmanem, který dovede klub ke Stanley Cupu. Výsledek? Pětiletá smlouva s průměrným platem 5 milionů. V letošní sezoně byl přeřazen do AHL, kde ho místy převyšoval kolega Olivier Rodrigue. Když to trochu nadlehčíme, tak Campbell vlastně během zápasu otevírá dveře a vydělává v průměru cca 80 000 dolarů.

Jevgenij Kuzněcov: Je čas na změnu

Celou svou kariéru zasvětil Washingtonu Capitals, ale projevil ochotu opustit hlavní město USA. Vzhledem k jeho průměrnému ročnímu příjmu 7,8 milionu se nenašel žádný klub, který by o něj měl zájem. Ve Washingtonu se herně trápí. V současné době má na kontě nejhorší sezónu v kariéře, co se týče počtu bodů.

Ryan Johansen: Očekávání jsou mnohem vyšší

Colorado Avalanche se sice zbavilo Tomáše Tatara, ale s dalším velkým letním podpisem se v Denveru spokojit nemohou. Ryan Johansen nasbíral v 36 zápasech pouze 14 bodů a pokud chtějí Avalanche reálně pomýšlet na úspěch, potřebují od ofenzivního hráče výrazně více.

Rickard Rakell: Uzamčený stroj na góly v Pittsburghu

Před sezonou 2022/23 podepsal šestiletou smlouvu s Pittsburgh Penguins s ročním příjmem 5 milionů dolarů. V 82 zápasech nasbíral 60 bodů (28+32) a patřil k nejlepším „Tučňákům“ v týmu. Nový ročník je úplně jiný. Pokud bude pokračovat v dosavadních výkonech, nepřekoná letos ani třicetibodovou hranici. Dva góly a sedm asistencí ve 23 vystoupeních je opravdu málo a Pens bojující o play-off rozhodně potřebují od Švéda víc.

🇨🇦 JEĎTE S NÁMI NA NHL 🇺🇸