Dominovali, ale úspěch se nedostavil. Toto jsou NEJ hráči bez Stanley Cupu

3 minuty čtení

V NHL odehráli stovky nebo tisíce zápasů. Na ledě dominovali, patřili k největším hvězdám ligy, ale nikdy se nedočkali úspěchu. Seznamte se s nejlepšími hráči NHL, kteří během své kariéry nedostali šanci vyhrát Stanley Cup.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Daniel Alfredsson

Touha vyhrát Stanley Cup byla tak silná, že na konci kariéry po 17 letech opustil Ottawu Senators a zkusil to v Detroitu Red Wings. Nevyšlo to. Nejblíže Stanley Cupu byl v roce 2007, ale Anaheim byl nad síly kanadského týmu.

Peter Bondra

Dvakrát se stal nejlepším střelcem NHL. Svého času patřil k nejobávanějším kanonýrům hokejového světa. Slovenského hrdinu mistrovství světa 2002 dělily od vytouženého titulu čtyři výhry. V roce 1998 vyřadil ve finále tým Washington Capitals, který porazil Detroit Red Wings.

Pavel Bure

Další výjimečný kanonýr, který patřil k nejlepším křídlům. S týmem Vancouver Canucks si zahrál ve finále Stanley Cupu 1994, ale Stanley Cup po sedmizápasové bitvě získali New York Rangers, kde tento hvězdný útočník později ukončil kariéru.

Marcel Dionne

S 1771 body je šestým nejproduktivnějším hráčem v historii NHL. Na hokejový svatý grál však nedosáhl. Navzdory svým výjimečným schopnostem se nedostal přes druhé kolo play-off.

Mike Gartner

Je jedním z 8 hokejistů, kteří v NHL překonali hranici 700 gólů. V roce 1994 dokonce oblékal dres New York Rangers, kteří vyhráli Stanley Cup, ale v průběhu sezony byl vyměněn do Toronta Maple Leafs, protože nezapadal do herní koncepce trenéra Mikea Keenana.

Dale Hawerchuk

1188 zápasů, 1409 bodů. Individuálně Hawerchuk dosáhl fantastických čísel. Zažil hořký konec kariéry. Ve své poslední sezóně 1996/97 v dresu Philadelphie Flyers sledoval, jak se Detroit Red Wings po výsledku 0:4 na zápasy radují ve finále.

Jarome Iginla

Ikona Calgary Flames se v kanadském klubu nikdy neprosadila. Na konci kariéry to zkusil v Pittsburghu, Bostonu, Coloradu a Los Angeles, ale Stanley Cup nikdy nezískal. Na zimních olympijských hrách se může těšit minimálně ze dvou triumfů.

Pat LaFontaine

V letech 1980-1983 získali New York Islanders 4 Stanley Cupy. O rok později mohl i s Patem LaFontainem v sestavě navázat na své úspěšné období, ale Edmonton Oilers byl nad jejich síly. Jeden z nejlepších hokejistů americké historie se už nikdy nedostal do finále.

Eric Lindros

Během své kariéry vynechal velké množství zápasů kvůli zraněním. V 760 zápasech zaznamenal 865 bodů. V roce 1997 vedle již zmíněného Hawerchuka zaznamenal ve Philadelphii proti Detroitu bilanci 0-4.

Henrik Lundqvist

Curtis Joseph, Ryan Miller nebo Roger Crozier. Je mnoho brankářů, kteří nevyhráli Stanley Cup, ale je jich několik, kterým to hokejový svět přál. „Král Henrik“ byl v roce 2014 nejblíže, ale tým z Manhattanu nestačil na Los Angeles Kings s Mariánem Gáboríkem v sestavě.

Bernie Nicholls

Patří mezi šest hráčů v historii, kteří v jedné sezóně překonali hranici 150 bodů. Ve 118 účastech v play-off sbíral téměř bod na zápas (114 bodů), ale nikdy to nestačilo na úspěch týmu.

Adam Oates

Jeden z nejlepších tvůrců hry, který kdy obul brusle. Dvakrát vyhrál Stanley Cup, ale v roce 1998 ve finále s Washingtonem prohrál s Detroitem 0:4 na zápasy a v sezóně 2002/03 s Mighty Ducks z Anaheimu podlehl v sedmi zápasech New Jersey Devils.

Gilbert Perreault

Je považován za největší legendu Buffala Sabres. Celou svou kariéru strávil v jednom týmu a v 1191 zápasech nasbíral 1326 bodů. V play-off v roce 1975 se z úspěchu radoval tým Philadelphia Flyers. Z individuálního hlediska si Perreault díky své úžasné kariéře vysloužil aktuální 35. místo v historické produktivitě.

Jeremy Roenick

Střelec 500 gólů hrál ve finále Stanley Cupu pouze jednou. V roce 1992 s týmem Chicago Blackhawks podlehl Pittsburghu Penguins 0:4 na zápasy. Později to zkoušel ve Phoenixu, Philadelphii, Los Angeles a San Jose, ale žádný úspěch se nedostavil.

Henrik & Daniel Sedinovi

Jednovaječná, nerozlučná dvojčata jsou ve výběru uvedena – jak jinak – společně. V týmu Vancouver Canucks strávili 17 sezón. Svými slepými akcemi zvedali diváky ze sedadel, ale to nejdůležitější jim chybělo. Týmový úspěch. Nejblíže k němu byli v roce 2011, kdy prohráli s Bostonem Bruins nejtěsnějším rozdílem 3:4.

Peter Stastny

Byl jedním z nejelitnějších hokejistů 80. let. Přesto se spolu se svými bratry Antonem a Mariánem nedočkal v týmu Quebec Nordiques žádného úspěchu. Kanadská organizace se „radovala“ až po přesunu do Colorada. V 977 zápasech nasbíral fantastických 1239 kanadských bodů.

Joe Thornton

Dvanáctý nejproduktivnější hráč historie NHL (1714 zápasů, 1539 bodů) zůstal bez Stanley Cupu. Joe Thornton oznámil oficiální konec kariéry na konci října 2023. Dlouhá léta usiloval o nejcennější hokejovou trofej se San Jose Sharks. Později to zkoušel také v barvách Toronto Maple Leafs a Florida Panthers. Nejblíže k tomu měl v roce 2016, kdy prohrál s Pittsburgh Penguins.