Hokejová horečka je tady: Trenéři, pojďme fandit!

2 minuty čtení

Vyndejte šály, připravte hlasivky a nandejte vlaječky na auta! Je tady hokejové mistrovství světa, které se vrací do České republiky po dlouhých devíti letech. 

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Naposledy se u nás šampionát konal v roce 2015. Tehdy na MS jasně dominovali Kanaďané, kteří si smlsli drtivě 6:1 ve finále na Rusácích. Hvězdou výběru byl pochopitelně fenomenální Sidney Crosby, my jsme skončili čtvrtí. Ale co nás čeká letos, kdy se čeká plejáda hvězd jak v pražské, tak v ostravské skupině?

Jedničky draftu na ledě, fantastická atmosféra na tribunách

Uvidíme jedničky draftu Connora Bedarda nebo Juraje Slafkovského, dále Erika Karlssona, Victora Hedmana, Romana Josiho a samozřejmě naše české hvězdy, kterým budeme držet palce a fandit do roztrhání těla!

Mimochodem hned sedm hráčů z české extraligy přiveze reprezentace Lotyšska a samozřejmě, jak jinak, na šampionátu nebude chybět ani Andres Ambühl ze Švýcarska. Co by to bylo za mistrovství bez tohoto čtyřicátníka, který už na mistrovství světa jezdí skoro dvacet let.

Není nám to jedno, chceme medaili

Ano, dlouho očekávaný šampionát je tady. Tak jako každý rok, všichni v republice jsme rázem hokejoví odborníci a trenéři. Ten čas je tady. Někomu se nelíbí nominace, někdo by raději viděl jinou přesilovkovou formaci, někdo by na led nejradši naskočil sám. Ale proč? No protože nám to není jedno! Našim fandíme za každé situace, jsme hokejový národ. Hokej milujeme a chceme medaili, stejně jako se nám to podařilo předloni ve Finsku.

Na cenný kov z domácího šampionátu čekáme od roku 1992, ale proč se nedočkat právě letos, kdy máme k dispozici fantastickou trojici gólmanů z NHL, tvrďáka Radko Gudase v obraně nebo osvědčeného reprezentačního snajpra Dominika Kubalíka. A k nim ve formě hrající extraligové hvězdy – Sedláka, Voženílka nebo Kondelíka. Spojme se v jeden celek a pojďme fandit do pražské O2 Areny.

Z hokeje rovnou na fotbal: Euro je za rohem!

A když už jsme u té národní hrdosti, mistrovství světa v hokeji sotva skončí a my už se budeme chystat na mistrovství Evropy ve fotbale. Češi jsou sportovním národem. A co nás u našich západních sousedů čeká? Český národní tým pod vedením Ivana Haška v základní skupině vyzve Portugalsko, Gruzii a Turecko, cílem je jednoznačně postup!

Hráči jsou natěšení, pochvalovali si přístup nového realizačního týmu a také atmosféru na prvním společném srazu. Do týmu se pomalu dostává nová mladší krev, ale zůstávají i osvědčené opory jako kapitán Tomáš Souček, snajpr z posledního evropského šampionátu Patrik Schick nebo třeba gólman Jindřich Staněk.

Tenhle tým si rozhodně zaslouží v Lipsku a Hamburku podpořit. Využijme toho, že se nám hraje vrchol fotbalové sezony doslova za rohem a pojeďme společně na Euro!