Klíč ke zlatu? Taky borci z extraligy aneb TOP vizitka české ligy

3 minuty čtení

Posily z NHL nebo z evropských lig? Jasně, bez nich by to na světovém šampionátu jen těžko šlo. Ale vynikající jméno si udělala řada borců, kteří působí v české extralize. Pro ni je to parádní vizitka!

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Respekt finalistům, klobouk dolů přede všemi

Do přípravného období před turnajem se zapojilo několik borců, kteří přišli z extraligy. Ne všichni však vydrželi až do finální nominace.

Nicméně ti, kteří ano, zanechali velkou stopu. A zasloužit si zmínit všichni.

Začněme paradoxně u těch, co přijeli nejpozději. Až na Betano Hockey Games v Brně se představili borci, co bojovali v extraligovém finále. Libor Hájek odehrál statečný part ve všech zápasech na šampionátu, Daniel Voženílek přidal v některých utkáních ve čtvrté lajně potřebnou tvrdost.

Další dva pak v týmu sehráli obří part. Lukáš Sedlák řádil po boku Romana Červenky, na začátku šampionátu – než přijely hvězdy z NHL – patřil k tomu nejlepšímu, co česká ofenziva měla. A když borci ze zámoří přijeli, ze své kvality nesnížil. Naopak, dvěma góly spustil v semifinále totální euforii. A Tomáš Kundrátek? Spolehlivost sama a borec, co vymyslel přihrávku na vítězný gól Davidu Pastrňákovi.

Jiní přijeli dřív a prosadili se podobně dobře. Beci Michal Kempný a Jakub Krejčík ze Sparty odehráli celé mistrovství, brněnský Jan Ščotka zapsal pohádkový příběh, kdy naskočil až do finále. Ze sestavy sice posléze vypadl i Jáchym Kondelík, ale i on ve skupině šlapal.

Mezi nejvýraznější pak patřil Ondřej Beránek. Ve čtvrté lajně odváděl neúnavně špičkovou práci. Pro soupeře byl otravný, byl drzý, rychlý, nepříjemný, prostě skvělý. A Ondřej Kaše zažil mistrovství, které ho dost možná vystřelí zpět do NHL.

Nejen český tým

Posily z nejvyšší tuzemské soutěže ale neměl jen domácí tým. Kupříkladu Slováci ukázali hned na dvanáct jmen z naší soutěže, a to na jména jako Samuel Hlavaj, Peter Čerešňák, Marko Daňo nebo Libor Hudáček.

Velkou Británii táhnul Liam Kirk, hned několik hráčů z Čech klasicky přivezli Lotyši.

Jde vidět, že česká liga svou nespornou kvalitu má. Někdy je tendence ji podceňovat, nicméně borci z ní pravidelně chodí do NHL – zářným příkladem budiž letos Jakub Rychlovský.

A taky se hraje v O2 areně, stadionu, který má parametry NHL. A taky se tam bude hrát! Na podzim se na českém ledě představí New Jersey s Buffalem. Buďte u toho!