Los Angeles jako město snů: není to jen sport, co dělat v Kalifornii?

4 minuty čtení

Pokud hledáte město, kde se může bavit každý, opravdu každý, Los Angeles je jasná volba. Z našeho pohledu je to místo, kde můžete zažít prestižní soutěže NHL, NBA a NFL, ale město andělů zdaleka není jen o sportu.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Los Angeles je správná volba pro každého

Zažili jsme to na vlastní kůži a naši klienti to vědí také. Vidět v akci Los Angeles Lakers nebo Los Angeles Clippers v NBA nebo Los Angeles Kings v NHL je zážitek na celý život. Vyvolá ve vás tak silné emoce, že si to pravděpodobně budete chtít zopakovat.

Pokud někdo miluje baseball, může se podívat na MLB v podání týmů LA Dodgers a LA Angels. Americký fotbal? Los Angeles Rams, šampioni NFL v roce 2022. Nemluvě o fotbale a týmech Los Angeles Galaxy nebo LAFC. Sportovní možnosti v Kalifornii zkrátka nemají hranic, a to platí i pro alternativy trávení volného času.

Každý, kdo cestuje do USA, toho chce zažít co nejvíce. Los Angeles je k tomu ideálním místem, protože nabízí řadu památek, atrakcí nebo oblastí, které by byl prostě hřích nenavštívit. Vybrali jsme pro vás několik tipů na LA, které jsme si na začátku tohoto kalendářního roku ověřili přímo na místě.

Griffithova observatoř a nápis Hollywood

Jedním z nejlepších míst v LA je Griffithova observatoř, do které je vstup zdarma a uvnitř se můžete dozvědět zajímavé informace o astronomii nebo historii. Kromě toho je odtud nádherný výhled na celé Los Angeles, jeden z nejkrásnějších v celé Kalifornii. Jako bonus si můžete prohlédnout také ikonický nápis Hollywood. A pokud budete mít chuť, můžete se také vydat přímo k nápisu Hollywood a prohlédnout si tato ikonická písmena zblízka.

Pláž Venice Beach a molo Santa Monica

Los Angeles nabízí obrovskou rozmanitost, o čemž svědčí i fakt, že jen několik desítek minut od rušného centra města najdete nádherné pláže, které omývají Tichý oceán. Venice Beach je jednou z nejznámějších pláží na světě a každý si na ní najde něco pro sebe. Odtud můžete dojít do Santa Moniky, kde se tyčí molo s řadou atrakcí a možností pro turisty. Pokud si chcete zacvičit pod širým nebem, můžete. Lekce surfování? Žádný problém. Nebo si jen odpočinout u dobrého jídla? Jen do toho.

Chodník slávy

Součástí Los Angeles je takzvaný Chodník slávy, v našem překladu Walk of Fame, kde má své hvězdy mnoho ikon hudebního a filmového průmyslu minulosti i současnosti. Pro turisty je to příjemný způsob, jak strávit čas, když se procházíte ulicemi a zvědavě si čtete o tom, kdo se na tento světoznámý chodník dostal. Je to tak rozsáhlá atrakce, že kdybyste chtěli vidět všechny hvězdy v Los Angeles, museli byste ujít dvouciferný počet kilometrů.

Centrum Los Angeles

Pokud jste příznivci městského ruchu a moderních budov, Los Angeles Downtown, potažmo centrum LA, je vhodnou alternativou pro váš itinerář. Krásná je například budova radnice, kde se můžete dostat na střechu a vidět odtud celé město jako na dlani. V centru města se nachází také několik mrakodrapů a spousta moderní architektury. Dechberoucím skvostem je například divadlo Walta Disneyho.

Další atrakce a zajímavá místa

  • The Grove – venkovní nákupní středisko se spoustou možností trávení volného času, kuchyněmi z celého světa a také tradičním tržištěm s čerstvými surovinami
  • Getty Center – galerie a muzeum, kulturní památka
  • Studia Universal a Warner Bros – lahůdka pro fanoušky kultovních filmů a seriálů, můžete si prohlédnout místa, kde se slavné tituly skutečně natáčely, jsou zde také turistické atrakce, na kterých můžete strávit hodiny

Výhodou Los Angeles je, že prakticky neexistuje špatné rozhodnutí, jak strávit volný čas. A to mluvíme o čistě nesportovních atrakcích. Když k výše zmíněným přidáte zápasy LA Kings v NHL nebo LA Lakers a LA Clippers v NBA, máte zaděláno na výlet, který u může velmi snadno získat přívlastek životní.

🇨🇦 JEĎTE S NÁMI NA NHL 🇺🇸