Mistři z New Yorku, zklamání pro McDavida. Jak HokejTour vidí play off NHL?

3 minuty čtení

Play off NHL je tady! O tom, kdo postoupí, se v některých případech vědělo dlouhé týdny. Všechno je ale připraveno a HokejTour tipuje, kdo vyhraje Stanley Cup!

Sledujte nás i na našich sociálních sítích Facebook Instagram – Tik-Tok

Východní konference? Rangers zopakují rok 2014

New York Rangers – Washington Capitals
Carolina Hurricanes – New York Islanders
Florida Panthers – Tampa Bay Lightning
Boston Bruins – Toronto Maple Leafs

Dle sázkových kanceláří je největším favoritem v daných dvojicích newyorští Rangers. Není se čemu divit, sezonou prosvištěli v parádním tempu a ze jmen jako Artěmij Panarin, Chris Kreider či Igor Šestěrkin jde strach. To Capitals v průběhu ročníku vyprodávali, ale přesto se do play off dostali. Tohle si Rangers utéct nenechají.

Stejně jako Carolina proti Islanders. Ty pozice jsou vlastně velmi podobné. Islanders sice ke konci chytili slinu, ale Carolina je skvěle poskládaný tým, pro který by byl konec v prvním kole noční můrou.

Dále si myslíme, že Florida vyřadí Tampu Bay. Floridské derby je jedním z taháků, týmy od sebe nejsou tolik odskočené. Hladoví vlčáci proti smečce, která ví, jak vyhrát. Nicméně Panthers působili o něco lépe, půjdou dál, mají tým na play off.

Další lahůdka. Boston proti Torontu. Maple Leafs loni přerušili prokletí prvního kola, pak ale vyletěli s Floridou. Ta Bruins pro změnu vymetla v prvním kole. I proto budou Medvědi opatrní, avšak Toronto má tak dobrou ofenzivu a rozjetého gólmana Samsonova, že by mělo postoupit.

A dál? Ohromně vyrovnané. Rangers ale přejdou přes Hurricanes a Toronto oplatí Floridě loňský neúspěch. Souboj týmů z Original Six ve finále konference? Extrémní úspěch pro NHL, tohle se bude sledovat. Borci z Manhattanu stejně jako v roce 2014 vyhrají finále konference.

Další zklamání pro McDavida. Na jeho úkor postoupí Predators

Dallas Stars – Vegas Golden Knights
Winnipeg Jets – Colorado Avalanche
Vancouver Canucks – Nashville Predators
Edmonton Oilers – Los Angeles Kings

Západní konference je nesmírně nabitá. Vyhrát by mohl kdokoliv ze zúčastněných a nikdo by se vlastně ani nedivil.

První dvojice nabídne ostrý souboj. Dallas ale podle nás půjde přes Las Vegas dál. Úřadující šampioni nevypadají nejjistěji, do play off se tak nějak dobelhali. Naproti tomu Stars celou konferenci ovládli. Týmy se setkaly už loni, ví, co na sebe platí. Tentokrát budou o něco lepší borci z Texasu.

Winnipeg byl kometou sezony, pak se ale tryskáče zadrhly. Colorado si jelo svoji linku, mělo dobré šňůry, někdy průměrné, ale má tak silný tým v čele s Nathanem MacKinnonem, že patří mezi hlavní favority. Navíc si nese memento z loňska, kdy bylo v prvním kole nečekaně vyprovozeno Seattlem.

V další sérii cítíme překvapení. Vancouver vypadal skvěle, pak ale také zpomalil. A hlavně dlouho v play off nehrál. Tým je to skvělý, ale ví vlastně někdo, jestli je ready na play off? To Nashville měl parádní jaro, v týmu má kupu zkušených borců a touhu uspět.

V již tradiční sérii se potká Edmonton s LA. A Oilers postoupí. V sezoně zlepšili obranu, navíc útok zůstal pořád stejně efektivní. Jsou skvělí. Kings naproti tomu nijak neoslňují, i když je jasné, že jejich odpor bude nepříjemný.

Stars následně přejdou i přes Colorado, Nashville bude pokračovat ve spanilé jízdě proti Oilers. Ve finále ale narazí, Dallas má skvělou obranu a skvělého gólmana.

Ve finále? To bude těsnota! Ale pro Rangers. Jazýčkem na vahách budiž domácí prostředí. Jezdci totiž vyhráli celou základní část, tudíž případný sedmý či pátý zápas budou hrát u sebe v Madison Square Garden, kde mají obří sílu.

🇨🇦 JEĎTE S NÁMI NA NHL 🇺🇸