MS juniorů naživo? V Třinci a Ostravě!

píše  David  Zlomek

Ten, kdo bude chtít vidět nejlepší juniorský hokej na vlastní oči, bude muset zavítat na sever Moravy. Dějištěm tohoto šampionátu totiž budou arény v Třinci a Ostravě. Stadiony, které jsou na skvělý hokej zvyklé, vždyť v obou se rok co rok hraje Extraliga a oba týmy, které v nich působí, patří k tomu lepšímu, co česká nejvyšší soutěž nabízí.

Stadion, který najdeme v Třinci, se jmenuje Werk Arena. Patří k nejmodernějším arénám v Evropě, jelikož jeho provoz byl spuštěn teprve na podzim roku 2014. Nabízí dokonalý komfort pro všech 5 400 diváků. Hala splňuje ty nejpřísnější požadavky, a tak je i připravena kromě hokejových zápasů hostit například koncerty či výstavy.

Kromě toho není problém uzpůsobit arénu třeba tenisovému utkání. Důkazem budiž čtvrtfinále světové skupiny tenisového Davis Cupu v roce 2016, když v Třinci Česko hostilo Francii.

To hala v Ostravě má mnohem delší historii. Ostravar Aréna, jak zní její současný název, je v provozu od roku 1986. V té době byste v Evropě nenašli větší a modernější arénu. Nicméně v roce 2004 byla zmodernizována do dnešní podoby. Současná kapacita hlediště je něco přes deset tisíc míst.

Nutno dodat, že s velkými akcemi všeho druhu má vítkovická aréna bohaté zkušenosti. Co se týče sportovních událostí, můžeme mluvit o pravidelných zápasech Davis Cupu či Fed Cupu, hrálo se zde také mistrovství světa ve florbale mužů i žen a v neposlední řadě také dva mužské světové šampionáty v hokeji.

V Ostravar Areně se také představila ty největší jména světového šoubyznysu. José Carreras, Sting, Julio Iglesias, Aerosmiths, Black Sabath, Kelly Family, Rammstein, Monty Roberts nebo David Copperfield.

Není tak pochyb o tom, že tyto dva stadiony byly vybrány pro hostitelství juniorského šampionátu správně. Ať už jde o jejich modernost, zkušenosti s velkými akcemi či obecným nadšením pro hokej v daném regionu. Pokud byste rádi navštívily obě arény, pojeďte s námi a uvidíte naše hochy v akci.