Napočtvrté mu to vyšlo! Přesto si Chlapík svou nominací na MS nebyl jistý…

3 minuty čtení

Konečně! Musel si oddechnout útočník Filip Chlapík poté, co zjistil, že ho tentokrát velký turnaj v reprezentačním dresu nemine. I když… jak sám přiznal, když trenér Kari Jalonen oznamoval v šatně jména, která pojedou do Rigy, na chvíli znejistěl.

Soutěže o ceny nebo zajímavosti z hokejového dění na našich sociálních sítích Facebooku, Instagramu a na Tik-Toku.

„Jak ta jména říkal Kari, tak to není takové, jak kdyby to oznamoval Čech. Jednak má finský přízvuk a ještě používá přezdívky, tak trošku přemýšlíte, jestli v nominaci opravdu jste. Pár kluků se i ujišťovalo, tak to bylo trošku vtipné,“ usmíval se Chlapík mezi novináři, když jim vyprávěl „nominační“ historku.

„Bylo super, když se potom potvrdilo, že tam jsem,“ dodal 25letý útočník.

Určitě si to moc dobře pamatujete. Chlapík hrál během minulého ročníku v životní formě. Táhl Spartu, v extralize byste v tu chvíli nenašli lepšího hráče.

Jenže… Filip Pešán pro něj během nominace na olympijské hry našel místo jen mezi náhradníky. Pod pěti kruhy si rodák z Prahy nakonec nezahrál. Ročník Chlapík dokončil se 70 body v základní části a dalšími 15 v play-off. Se Spartou skončil těsně pod vrcholem.

Nový kouč Kari Jalonen ho ve své nominaci přece nemůže minout, říkali si jistě mnozí fanoušci. Minul. A na rozdíl od Filipa Pešána mu to o hlavu nikdo neomlátil, protože nakonec se svým výběrem odjel s bronzovou medailí, která uhasila desetiletou žízeň po cenném kovu.

K tomu přičtěme jeden neúspěšný boj o nominaci v roce 2018, kdy se marně rval o místo ve výběru kouče Josefa Jandače. Tehdy to ale nevyvolalo takový rozruch jako ve dvou zmíněných případech.

Chlapík ale na reprezentaci nijak nezanevřel, rok ve švýcarském Ambrì-Piotta neměl vůbec špatný, se 24 góly patřil k nejlepším střelcům soutěže. Přesto neměl nic jistého. Do play-off jeho tým nepostoupil, a tak byl dlouho bez zápasového vytížení. Nakonec si o nominaci možná řekl až v posledním zápase přípravy, kdy proti Švýcarům zaznamenal dvě asistence.

„Šel jsem do utkání s tím, že to může být mé poslední v sezoně a že nemám co ztratit. Chtěl jsem si ho užít,“ uvedl po generálce na MS.

Zapojte se do naší soutěže na Facebooku.

Nyní už je společně s týmem v Rize, Kari Jalonen bude mimo jiné sázet na jeho spolupráci s klubovým parťákem Michaelem Špačkem. „Je to zatím vrchol mé kariéry. Dosud mě to pořád míjelo, teď se mi splnil dětský sen,“ uvedl před odletem hráč se čtyřmi starty v NHL za Ottawu.

Vrátit se do nejlepší ligy světa je jeho vysněný cíl. Nyní je pravý čas to pořádně rozbalit a ukázat, že na ni má!

Buďte u toho s námi

LETECKÉ ZÁJEZDY
20. – 21. května: Česko – Norsko, Česko – Švýcarsko od 19 900 Kč
12. – 15. května: Česko – Slovensko, Česko – Kazachstán od 23 900 Kč

SAMOSTATNÉ VSTUPENKY
12. května: Česko – Slovensko od 1500 Kč
23. května: Česko – Kanada od 1500 Kč

SAMOSTATNÉ LETENKY
20. – 21. května: Pardubice – Riga od 10 100 Kč