NHL zase v Praze! V říjnu přijede Palát s Devils

3 minuty čtení

NHL se na podzim vrací do Prahy! Své zápasy zde odehrají Buffalo Sabres a New Jersey Devils. Nebudou to jen tak ledajaké zápasy, ani žádná příprava. NHL vysílá týmy do Evropy v rámci Global Series. To znamená, že půjde o dvojici ostrých zápasů v základní části.

Sledujte nás i na našich sociálních sítích FacebookInstagram – Tik-Tok

Hlavní postavou Ondřej Palát

Stejně jako před dvěma lety, i letos bude pozornost upřena na jednu hlavní hvězdu. V dresu New Jersey Devils hraje Ondřej Palát, několikanásobný vítěz Stanley Cupu.

Ten do New Jersey přišel z Tampy Bay. Nejen proto, aby si ještě vydělal, ale hlavně z důvodu, aby mladému týmu Devils předal zkušenosti. Nutno dodat, že angažmá v Newarku mu zatím hodně kazí zranění.

Čeští fanoušci pak doufají, že se přes léto a přes podzimní tréninkový kemp do prvního týmu probije nejen Lukáš Rousek, jeden z nejproduktivnějších hráčů farmy Sabres za poslední dobu a borec, jemuž Buffalo dává pomalu čuchnout v NHL, ale hlavně Jiří Kulich. Vycházející hvězda českého hokeje letos září na farmě, ale je jasné, že míří výš.

Hvězdy obou týmů:

  • New Jersey Devils: Nico Hischier, Jack a Luke Hughes, Jesper Bratt, Ondřej Palát, Šimon Nemec
  • Buffalo Sabres: Rasmus Dahlin, Owen Power, Jeff Skinner, Henri Jokiharju, Bowen Byram

Popáté v Praze

NHL navštívila Českou republiku již čtyřikrát. V letech 2008 a 2010 se hrály dva zápasy, v roce 2019 se odehrál jeden zápas a naposledy se dva zápasy hrály na podzim 2022.

První akci zámořské ligy na ledě O2 areny obstaraly týmy Tampa Bay a NY Rangers. O dva roky později přiletěly předvést své dovednosti Boston a Phoenix (dnešní Arizona). Pak byl na řadě duel mezi Chicagem a Philadelphií (2019). Napínavý sedmigólový duel okořenila účast tří českých hokejistů Davida Kämpfa, Dominika Kubalíka a Jakuba Voráčka.

V roce 2022 zavítali do Prahy Nashville Predators s triem hvězd: Josi – Forsberg – Granlund a San Jose Sharks s nejlepším obráncem Erikem Karlssonem, který sice zvolnil tempo, jež nasadil před několika lety, ale přesto je stále velkým jménem. Na soupisce tehdy figurovali také kapitán Logan Couture, Švýcar Timo Meier a zkušený obránce Marc-Edouard Vlasic.

🔥Užijte si začátek nové sezony NHL v Praze na vlastní oči díky CK HokejTour